ONLINE CHAT
Zdravím! Jste strašně fajn ženská, moc o vás ale není slyšet a moc vás lidé neznají. Řekněte nám něco o sobě? Máte třeba děti? A co nejraději děláte? Máte třeba ráda pivo? A jídlo?(Zvědavec12345)
Foto
Dobrý den, poslední dotaz, na který mohu z časových důvodů odpovědět: pro mě je důležité, aby byla vidět práce zaměstnanců MMR, jsou kvalitními úředníky a rozumí své věci. Nemusí být známo o mně vše, ale k Vašim otázkám: děti nemám, pivko si občas dám, samozřejmě patří k "fesťákům", ale příliš alkohol nepiji, jídlo - tomu moc nedám za poslední měsíce, stačí mi obyčejný chleba a sýr - smažák a hranolky :), co dále - mám pejska, bydlím na vesnice, jsem z Karlových Varů, ráda lyžuji a dívám se na horory - ale těch mám přes den dost :). Děkuji všem za dotazy, snažila jsem se zodpovědět mnoho z nich. Přeji všem hezký den Karla Šlechtová
Kdyby jste mohla jmenovat dva sympatické politiky a dva nesympatické, pro vás?(ShipDate)
Foto
:) To po mně nechtějte :)
Jaký máte názor práci odvedenou prof. Válkovou a na způsob jejího odvolání ?(David)
Foto
Dobrý den, paní profesorky Válkové si velmi vážím.
Dobrý den, zkusila byste svým šarmem, korektností a slušností "nakazit" své kolegy ve vládě? Vypadá, že jste zřejmě osamocena. Umíte mluvit také vulgárně? Arogance a sebestřednost, zatím, převládají (Josef Smola)(Josef S)
Foto
Dobrý den, víte, ona to není úplně arogantnost, ale nedostupnost. Ve funkci, kde jsem, se nedá ukazovat "pravé já", funkce ministra má své výhody i nevýhody. Sebestřednost - to je účel :) Musí být vidět MMR a já jdu s kůži na trh a musím je prosazovat. Dosud to nikdo neudělal a MMR nebylo vůbec vidět :) Děkuji za dotaz i komentář.
Vaše snaha prověřit projekt NEN nějak usnula. Ona slíbená "doba v řádu dnů" trvá nějak dlouho.(Mareš)
Foto
Dobrý den, má snaha nikdy neusíná. Jakmile proběhne interní kontrola a kontrola řídicícho orgánu, sdělím, co bude s NENem. Pokud bych byla vedoucím projektu, nastavila bych jej celý jinak a hlavně systémově. Na NENu pracuje celé vedení a především spoustu zaměstnanců a asi se nebudete divit, že se mi do ruky dostávají protichůdné informace. Potřebuji naši zemi nedostat do možných sankcí ze strany EU pro nesplnění Evropské směrnice a potřebuji vědět, jaké budou další kroky. Dodavatel opravuje nyní nalezené chyby a musí projít reakceptační testy. NEN je jedna z problematických věcí na MMR.
Paní Šlechtová, jste sympatická, jak dlouho plánujete být v politice? Myslím, že byste byla rozvážná a sympatická premiérka. Jestliže by Babiš, kterého ze srdce nenávidím pro jeho směšování politiky s byznysem, slíbil, že když vyhraje, premiérem se nestane a navrhne vás, i přes tu nechuť bych ANO hlas dal. :-)))(AnitiANOista)
Foto
Dobrý den, nyní jste mé i pobavil/a :) To se samozřejmě nestane, ale potěšila mě Vaše slova o rozvážnosti :) Děkuji za podporu.
Krásný den. Mě by zajímalo, jestli si vzpomenete, který den ve Vaší kariéře byl ten nejhorší? Pamatujete si na něj?(Rajec N.)
Foto
Asi střet s médii :) Ale i to patří k mé nynější funkci :)
Dobrý den? Jaký je Váš vztah k Andreji Babišovi? Jak s ním vycházíte? Má nějaké vlastnosti, které Vás na něm štvou? A imponuje Vám na něm něco?(Klasa)
Foto
Dobrý den, pan Babiš chce změnu v našem státu a já také. A věřím, že máme šanci, aby se to povedlo především pro dobro našich občanů.
Máte vysněnou zemi kam byste chtěla jet na dovolenou?? Děkuji za odpověď(Toník Cestmír)
Foto
Dobrý den, mám ráda naši zemi. A vzhledem k tomu, že jsem žila přes 5 let v zahraničí - Belgie, Holandsko, Bulharsko a procestovala Evropu, nyní se soustředím na kempy u nás v ČR a chci v tom pokračovat :).
Paní ministryně, po čem skutečně toužíte?(Ondra U.)
Foto
Občas po trochu času a relaxu :) Děkuji za příjemnou otázku.
Jak se bude implementovat IROP v regionech(v období 14 - 20)?(Tomáš Nekola)
Foto
Dobrý den, posílíme Centrum pro regionální rozvoj o určitý počet osob, který bychom ponechali v regionech. Jakmile budou výběrová řízení, zaměstnanci ÚRR se mohou přihlásit :). Potřebujeme kvalitu a znalosti a situaci s ÚRR se snažím vyřešit dle právních možností. IROP musí mít regionální pobočky.
Dobry den, asi nemáte příliš mnoho času, ale přesto, jakou knižku čtete nebo jste naposledy četla??(Mojmír Práče)
Foto
Dobrý den, čtu historické detektivní romány :). Mám je moc ráda, ale už jich mám mnoho přečtených, ani nevím, zda vyšel nějaký nový :)
Dobrý den, jaký je Váš názor na zjištění NKÚ, že se hodně projektů z EU kontroluje jen tak na oko, aby se nezjistilo, že neplní svoji funkci?(Mirek)
Foto
Dobrý den, v mnoha zjištěních NKÚ souhlasím, kontroly se musí zlepšit. Ale nejen to, hlavně se nemůže stávat, že jedna kontrola řekne A a druhá řekne C a další řekne F. Toto se snažíme přenastavit do období 2014 - 2020. Děkuji za dotaz
Dobrý dotaz, jste mi svých chováním, vystupováním velmi sympatická a držím Vám palce !!!!!(Pavel H)
Foto
Dobrý den, moc děkuji. Vážím si každé podpory.
Dobrý den, kdo Vám radí s oblékáním a máte mediálního poradce? Děkuji za odpověď.(Janina)
Foto
Dobrý den, děkuji za dotaz, který jsem čekala. Tak - nemám žádného vizážistu ani stylistu a ani nechci. Myslím, že národ musí vydržet mou vizáž i mé neposlušné vlasy :) :) Přijde mi velmi komické, čím se někteří občané zabývají :) Takže pro všechny komentátory: zvykněte si, zůstanu sama sebou :) :)
Dobrý den, domníváte se, že nový zákon o zadávacích řízení z pera JUDr. Fidlera bude stát za to, když tento člověk je podepsán téměř pod všemi novelizacemi zákona, přičem zpravidla veškeré změny byly jen k horšímu? Jeho zásah zpravidla znamenal zhoršení stavu právní úpravy. O jeho pochybném studium práv, o kterém je na internetu t dost informací, ani nemluvě. Nemyslíte si, že by ÚOHS by se měl výraznou měrou podílet na přípravě nového zákona, když on rozhoduje o porušení zákona, nikoliv MMR, které je pouze teoretickým gestorem? Z tisku proniklo, že současná příprava spíše připomíná házení klacků pod nohy, kdy tento úřad nemá ani k dispozici paragrafované znění návrhu. Děkuji.(Pavel Mařík)
Foto
Dobrý den, MMR není pouze teoretickým gestorem, MMR je i výkladovým orgánem. Nerada bych komentovala ÚOHS v médiích, ÚOHS je spolugestor, zákon obdržel a probíhá připomínkování. Před dvěma dny proběhlo mé poradní kolegium k přípravě nového zákona o zadávacích řízení. Mám ráda spolupráci a ne vzkazy přes média.
Dobrý den jen bych Vás chtěl podpořit v tom jak důležitý je turistický ruch pro republiku kolik zaměstnavá lidí atd proto ho opravdu co nejvíce podporujte děkuji co nejvíce přímých letů do vzdálených destinací............(Jakub)
Foto
Dobrý den, děkuji za dotaz. Ano, cestovní ruch je klíčová agenda ministerstva a nyní se zaměřujeme na koncepci celkovou pro naší republiku v této oblasti. Nejen orientace na již stávající země, ale chceme se soustředit i na další, např. Čína. Je nutné udržet turisty v naší zemi několik dní, aby u nás utrácely peníze. Zároveň je nutné nastavit takové balíčky CR, aby se k nám turisté vraceli. Budu se účastnit EXPO v Miláně, máme tam stánek a hlavně první pavilon ze všech 140ti zemí, které stojí :) :).
Viděl jsem, že na FB máte jako vyzvánění písničku od zpěvačky Žántí. Víte, že bude brzy křtít své nové CD? Nechcete dorazit?? (DanielH)
Foto
:) :) A víte kdo bude křtít? :) Jasně, že dorazím.
Dobrý den pí. ministryně, zúčastnila jsem v Plzni semináře na dotace, který byl skutečně hodnotný, budete v této sérii pokračovat? Vím o pár lidech, kteří by měli zájem..Plzeň a okolí. Děkuji.(Anna Veselá)
Foto
Dobrý den, děkuji za pochvalu mých kolegů. Semináře považuji za klíčové, protože je nutné šířit osvětu nad novými programy a především podmínkami nejen pro lidi administrující fondy EU, ale také budoucí žadatele. Nyní jsme rozšířili okruh měst, kde budeme pokračovat. Případně se obraťte na Národní orgán pro koordinaci. Lze uvažovat o dalším rozšíření. Děkuji.
Dobrý večer, Karlo, zmínila jste se, že se snažíte pro Horskou službu ČR zajistit vlastní rozpočet, aby nebyl odkázaný na schválení vyšších orgánů. To je od Vás moc hezké. V jakém je to stádiu?(Martina Karasová)
Foto
Dobrý den, vzhledem k tomu, že Horská služba je o.p.s., tak je to složitější, protože žádná o.p.s. nemá nárok na kontinuální dotace či peníze z veřejných zdrojů. Nyní je to tak, že Horská služba žádá každý rok MMR o dotaci jako nestátní nezisková organizace, což považuji opravdu za nepřijatelné. Zvažuji mnoho věcí, jednou z nich je i zřízení HS pod MMR jako naše organizace. Děkuji za dotaz.
Píšete odpovědi vy, nebo máte pucvola? :D(AntiANOista)
Foto
Myslím, že mě právě vyfotili a dali fotku na můj ministerský fcb, tak se mrkněte :). Potvrzuji, že píši sama, nepotřebuji zástupy :).
Máte v politice nějaký vzor? A co si myslíte o kvótách na ženy? (Arcona)
Foto
Dobrý den, vzor? :) :) Spíše se vyjádřím ke kvótám :) - nesouhlasím s nimi - z principu. Děkuji za dotaz.
Dobrý den, až začne platit nová vyhláška ke služebnímu zákonu o platech ve státní službě, počítá se s tím, že úředníci, kteří mají na starosti administraci a kontrolu projektů financovaných z EU, které jsou často za desítky milionů korun, budou placeni lépe než např. úředníci vyplácející rodičovské příspěvky? Aby na úřadech nezůstali jen ti méněschopní a ti schopní neodešli do zpracovatelských agentur, které nabízí mnohem vyšší platy než ve státní správě a přitom odpovědnost stejnou. Děkuji za odpověď.(Renata)
Foto
Dobrý den, služební zákon, resp. zákon o státní službě obsahuje sdělení o odměnách. Co se týče odměňovaní jako takového, tak zde se jedná mezi resorty MF a MPSV o nastavení celého systému hodnocení. Určitě je nutné i ve veřejné správě hodnotit výkon a nejen službu. Na tom trvá i Evropská komise. Děkuji za dotaz.
Dobrý den. Uvidiíme vás zase někdy "naživo" v nějakém pořadu? ty yvstoupení v televizi jsou moc krátké. U Krause ste byla prima:)(Jakub)
Foto
Dobrý den, "naživo" :). Určitě, chystám se na různé konference, akce, budeme pořádat semináře k našim zákonům i fondům s mou účastí, ale samozřejmě letní festivaly a koncerty - tam mě najdete zcela naživo a jako privátní osobu nejen ministryni :). Děkuji za dotaz
Dobrý den,je dobré,že konečně někdo dělá něco pro lidi a tuto zem.Myslím si,že po všem,co se zde za posledních 25 let odehrálo,si to všichni zasloužíme.Přeji Vám i celému hnutí pevné nervy a trpělivost .... (Pavel Tulpa)
Foto
Dobrý den, děkuji za uznání a doufám, že nezklameme. Mně záleží na drobnostech, které se dají pro občany učinit. A mnoho agend MMR tomu může pomoci, např. bytová politika, pohřebnictví, cestovní ruch. Děkuji za dotaz a děkuji i z hnutí.
Dobrý den, paní ministryně. Co si myslíte o odvolaném řediteli Kovalovi? Děkuji(Jan Zahradník)
Foto
Dobrý den, k panu Kovalovi a celé kauze se nemohu vyjadřovat vzhledem k probíhajícímu policejnímu šetření a obvinění. Trestní oznámení jsme podali na konci října (státní instituce musí konat bezprodleně na základě oznámení), kdy bylo na MMR dáno oznámení. To, že se o této kauze píše až poslední tydny, je z důvodu, kdy daný zaměstnanec si převzal obvinění a začal hovořit s médii. Z mé strany nemohu více komentovat. Děkuji za dotaz.
Myslíte, že jsou evropské peníze pro Českou republiku dobrá věc? Co když si lidi neumí vážit toho, co dostanou zadarmO? (Blekota)
Foto
Dobrý den, myslím, že jsme v mnohých věcech EU fondy neuchopily úplně dobře. Lidé se domnívají, že si mohou "sáhnout na dotaci tu či tam", ale tak to není. EU fondy nesmí suplovat národni zdroje, mají sloužit inovacím, sloužit zvýšení zaměstnanosti a konkurenceschopnosti. Měli bychom se připravovat na období, kdy EU fondy mít nebudeme a budeme muset vyjít s tím, co bude možné ze státního rozpočtu. V roce 2017 připravím strategii, co po roce 2020, abychom se pomalu začali připravovat. Děkuji za dotaz.
Měla jste někdy v minulosti ambice dotáhnout to na ministerskou pozici? Baví vás tahle práce?(Novák)
Foto
Dobrý den, víte, já chci naší zemi pomoci, proto jsem odešla i z firem do státní správy, protože jsem si malovala, jak pomohu "zachránit svět" ... A post ministra mi nyní umožňuje pomoci alespoň malému kousku v celé skládance povinností a odpovědností naší země. Ráda pomáhám jejímu řízení v této funkci, pokud mohu prosadit dobrou věc i selský rozum s ohledem na dopady na naše občany. Děkuji za dotaz
Byla jste vždy blondýna? Nebo jste někdy i experimentovala s barvami?(Pavlíček z Hájů)
Foto
Měla jsem i černé :)
Prý máte ráda rock a metal. Co třeba? Co si dáte do sluchátek, když chcete relaxovat?(Alice)
Foto
Zdravím, cokoliv tvrdšího - i Rammsteiny, Metallicu, i gotickou hudbu, ACDC, Guano Apes, Kiss a spoustu dalších :)
Jak zabráníte těm krajskejm bafuňářům rozkrádat ROPy a přihrávat dotace kamarádíčkům na penzióny a soukromý aktivity?(Josef Chrchlo)
Foto
Dobrý den, tento rok je posledním rokem, kdy se dá čerpat z programového období 2007 - 2013, ROPy a všechny ostatní programy se následně budou uzavírat. Je důležité, aby se neopakovalo jakékoliv zneužívání evropských dotací a to z jakéhokoliv programu, aby se vše opravdu vedlo bez ovlivnění jakýchkoliv zájmů. Pokud ne kontrola na straně ČR, odchytne mnoho věcí kontrola z EK a poté naše pověst dost trpí. V programovém období 2014 - 2020 ROPy nebudou, bude menší počet programů. Děkuji.
Dobry den, zajimalo by mne, kde se v pani ministryni bere to sebevedomi? Je mlada a nezkusena.(Karel Doubek)
Foto
Dobrý den, děkuji za dotaz. Nejsem nejmladší na vládě :) A sebevědomí? Víte, ono je třeba nebýt ve všem pokorný a loutkou. A ve funkci ministra se musím postarat o celé ministerstvo, jeho prestiž, agendy, zaměstnance. Myslím, že je nutné mít vlastní názor, který mám a který mnohým vadí :) Děkuji.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Semináře pro žadatele dotací, které organizuje MMR, jsou vždy brzy obsazené. Plánujete je opakovat častěji?(Iveta P.)
Foto
Dobrý den, ano. Vypsali jsme další možnosti v moravských městech, kde byl eminentní zájem. Viz web MMR. Děkuji.
Dobrý den paní Šlechtová, chtěl bych se zeptat, v jakém stavu je zákon o veřejných zakázkách??(jiribucek81)
Foto
Dobrý den, novela zákona o veřejných zakázkách nyní putuje k panu prezidentovi k podpisu. Hlavní změny - nebude se rušit výběrové řízení při obdržení jedné nabídky a rozšířili jsme hodnotící kritéria. Považuji za znepokojivé, že zadavatelé nevyužívají veškeré možnosti zákona a ve svých hodnoceních se zaměřuji téměř jen na cenu. Nový zákon o zadávacích řízení se nyní debatuje s odborníky - jedná se o nutnost přijetí nového zákona jako transponování Evropské směrnice do české legislativy. Děkuji.
Čím jSte se ziVila Před vstupem do politiky?(Michal)
Foto
Dobrý den, 12 let jsem pracovala v "businessu" a následně téměř 4 roky na MMR jako ředitelka přípravy programového období 2014 - 2020. Děkuji za dotaz.
Dobrý den, chtěli bychom se dotázat, zda budou vypsány programy, kam bude možné přihlásit i projekt pro motorkáře na rozvoj mototuristiky v ČR. Tedy pro cílovou skupinu 1mil. lidí v ČR a pro další desítky miliónů potencionálních turistů ze zahraničí, kteří na naše informace čekají. Projekt opakovaně podáváme od roku 2008 na MMR i CzechTourism, abychom se letos dozvěděli, že pojem mototuristika neexistuje. Děkuji za odpověď. Motocyklová asociace ČR Jaromír Šíd.(Jaromír Šíd)
Foto
Dobrý den, mototuristika dostává každoročně z Czechtourismu určitou částku na propagaci. Částky jsou značně vysoké. Nastavujeme nová pravidla a novou koncepci pojetí cestovního ruchu v České republice a tímto tématem se budu zabývat. Děkuji.
Dobrý den, přeju vám pevné nervy. Co vám na vaší práci přijde nejzajímavější? (Karolína Světlá)
Foto
Dobrý den, moc děkuji. Nejzajímavější? Těžká otázka - asi to, že se mohu prosadit o to, aby Ministerstvo pro místní rozvoj bylo vidět a nebylo již jen to neviditelné ministerstvo, které každá vláda chce zrušit. Naše agendy jsou silové a doufám, že to již začíná být vidět. Ale myslím, že nejzajímavější je i to, že obyčejnému člověku se dostane šance stát se ministrem, moc jsem za to ráda a snažím se, aby občané viděli, že i pracovitý člověk zde je pro ně a snaží se systému pomoci. Za možnost být ministrem vždy budu vděčná panu Babišovi. Velmi se mnou zariskoval, nikdo mě neznal a doufám, že jeho ani občany nezklamu. Děkuji.
Dobré ráno jednak chci pochválit Váš styl i pěkná tetování a druhak mám otázku jestli si můžu i já zažádat o dotace z EU pokud bych měla nějaký nápad či projekt. (slečna Lenka)
Foto
Dobrý den, děkuji. Ano, žádat může v podstatě jakýkoliv žadatel, ale musí splnit podmínky nastavené v programech. Musíte být oprávněným žadatelem a především musíte mít připraven smysluplný projekt, který opravdu bude svým významem přispívat k plnění cíle daného operačního programu. Nesmyslné projekty, kterých je mnoho, se již nebudou podporovat. V tomto ohledu jsme zpřísnili podmínky. Děkuji
Dobrý den, Karlo, já nemám dotaz :-) jen Vám chci poděkovat za to jaká jste!! A tetováních více...přeci každý nemusí jít s "davem" a rozhodně není "jiný" tím, že má tetování! Hezký den.(Miki19)
Foto
Moc děkuji! Určitě se nezměním ani v této funkci :). A pro mnoho mých kolegů jsem jako predátor :).
Dobrý den, paní inženýrko. Zajímalo by mě vaše tetování. Máte nějaké tetování, s kterým byste se nikdy nepochlubila? A naopak, které pro vás nejvíc znamená (které máte nejraději).(milda)
Foto
Dobrý den, má tetování jsou jen má a ne pro chlubení, každé má svůj význam. Většina vyobrazuje stromy - spirálu života z kořenů stromů, ale mám jedno, které vyobrazuje mě samotnou skrz 4 elementy, keltské znaky a listy stromů. Pokud mě potkáte na nějakém hudebním festivalu, tak tam netajím žádné, když je slunečný den :). Děkuji za dotaz.
Stihate se v tom spechu vubec dobre najist?:) Nemame jist blbe! Jakou kuchynimate nejradeji?:)(Kuchtik Láďa)
Foto
Dobrý den, moc nestíhám. Ale mám ráda nutridrinky, mají hodně vitamínů. Kuchyni? Tak určitě českou, ale stačí mi sýr a pečivo :)
Všiml jsem si, jak jste při prvním svém vystoupení ve Sněmovně vynadala poslancům za jejich obhroublé chování. Zaznamenala jste za dobu, co jste ve funkci nějakou pozitivní změnu v jejich vyjadřování? Dávají si na vás už pozor?(Jan Mácha)
Foto
Dobrý den, myslím, že o mém vystoupení ve Sněmovně se psalo již dost a nyní je nutné z mé strany i říci, že kultura ve Sněmovně se opravdu zlepšila v mnoha ohledech. Samozřejmě Sněmovna je od toho, aby zákonodárci mezi sebou debatovali, ale omezilo se vzájemné ponižování a především pomohlo řízení Sněmovny. Poslanci, kteří ruší, jsou předsedajícími posíláni mimo jednací sál. Pokud řečník hovoří mimo téma, je předsedajícím upozorněn. Toto vnímám jako pozitivní efekt mého vystoupení :) :). Děkuji za dotaz.
Miluju jednu otázku. kterou pokládám téměř všem na potkání! Jaké tři věci byste si vzala na pustý ostrov?? Děkuji za jistě zajímavou odpověď!(3prstý Jack)
Foto
Kolu, svého pejska a nůž :)
při příchodu jste udělala organizační změny na ministerstvu, jste spokojená s fungováním této struktury???plánujete další změny???(KvaPík)
Foto
Dobrý den, ano, organizační změny na MMR byly nutností. Postavila jsem silné sekce, které odpovídají kompetenci ministerstva a prozatím se ukazuje, že fungují. A jsem za to ráda :) I po mém odchodu z MMR se musí nadále držet síla resortu. Regionální rozvoj - bytovka, územní politika, cestovní ruch, řízení a koordinace všech fondů EU, řízení programu a samozřejmě veřejné investování - veřejné zakázky, stavební řád. To jsou velmi důležité agendy pro Českou republiku. Děkuji za dotaz.
Poslední dobou se dost mluví o zvýšení Vaší popularity. Vnímáte to také??(fansK)
Foto
Dobrý den, to je zajímavý dotaz, osobně to příliš nevnímám, spíš se ke mně dostávají jen kritické ohlasy, ale pokud na tom něco je, tak jsem ráda. Samozřejmě se snažím, abych dobře pracovala, což neobnáší jen pěkné vlasy :), ale řízení ministerstva a jeho organizací (Czechtourism, Centrum pro regionální rozvoj, Ústav územního rozvoje, Státní fond rozvoje bydlení) a prosazení činnosti MMR na vládě, tak ve Sněmovně a v Senátu. Děkuji za dotaz.
Jake je vase motto?:) Drzite se ho i pri setkani s kolegy s vlady nebo ve snemovne??(Bruce Willis ml.)
Foto
Podívat se každé ráno do zrcadla a říct jsi: "Jsi to stále ty" :).
Zdravim karlo, videl sem vase fotky na facebooku ze setkani s horskou sluzbou. Lyzujete, snowboardujete ci sankujete?:) Jake mate oblibene stredisko?(Karel Kovar)
Foto
Dobrý den, ano, lyžuji. Vyrostla jsem v Krušných horách, takže hory jsou mi velmi blízké. Samozřejmě Boží dar, Klínovec, ale ráda se podívám i jinam. Děkuji za dotaz.
Určitě jste hodně vytížená! Přesto, co děláte ve volném čase?(Pérák 489)
Foto
Dobrý den, ano a volný čas? Nějak jsem zapomněla, co to je? :) Pokud vůbec nějaký mám, tak se dívám na horory :).
Nedávno jsem viděl, že ste byla v Benátkách, jak se vám tam líbilo? A kam se chystáte letos na dovolenou?(Baron 485)
Foto
Dobrý den, v Benátkách jsem měla několik jednání v oblasti cestovního ruchu, považuji to za klíčovou agendu MMR a je nutné propagovat nasi republiku v zahraničí. Na dovolenou? Ministři žádnou nemají :), jen povinné vládní prázdniny v srpnu :). Děkuji.
Dobrý den paní ministryně, nemám dotaz, jen bych chtěl vyjádřit podporu pro Vás. Jste dobrá a sympatická. Nenechte se otrávit od některých lidí v parlamentu a jinde. Moc vám fandím a držím palce. Bachurek(bachurek)
Foto
Velmi příjemný komentář, vážím si Vaší podpory a děkuji za ní :).
Karlo, chystáte se někdy na rockový koncert, kde bychom Vás mohli potkat? (VořechK@mil)
Foto
Dobrý den, v nejbližší době se chystám na křest CD Zahary, které budu křtít :). Jinak mám ráda klubovky - Matahari, Škwor, Krucipusk, Dymytry a mnoho dalších :). Tam se ale budu objevovat jako privátní osoba :). Děkuji za dotaz
Paní ministryně, přeji pěkný den. Chtěl bych se na něco zeptat - nedávno jste prohlásila, že chcete změnu v českém pohřebnictví. Co přesně byste chtěla změnit?(Pavel Stibor)
Foto
Dobrý den, děkuji za dotaz. Po nástupu do funkce jsem se zabývala všemi agendami, které má MMR ve své gesci. Pohřebnictví k nim patří. S překvapením jsem zjistila, že tato agenda je řešena pouze jednou osobou a není jí věnováno příliš pozornosti. MMR je gestorem zákona o pohřebnictví, ale není dohled nad výkonem činností v zákoně. Nyní se budu zabývat debatami se všemi relevantními aktéry - sdružení pohřebnictví, krematoria, hřbitovní správa, samozřejmě i obce ale také nemocnice. Je to citlivé téma. I pro mě osobně. Systém se nastavit musí a zákony musí být nejen napsány, ale také musí určovat odpovědnosti.
Prozradte nám, kolik máte tetování? A jaké máte nejraději? Vy se tím moc netajíte? Jsem Vaše fanynka! Držte se!(Ivana K. 55)
Foto
Dobrý den, děkuji za podporu :). Mám jich vícero a každé má svůj význam. Nemám důvod tajit, že mám tetování. Navíc to jsem prostě já. A možná přibude další jako vzpomínka na mé "ministrování" :). Děkuji za dotaz.
Paní ministryně, měl bych dotaz ohledně nového zákona o veřejných zakázkách, který chystáte. V čem bude spočívat jeho změna oproti stávajícímu, který bude navíc novelizován??(Karel Bezděk)
Foto
Dobrý den, bude se jednat zcela o nový zákon. Pravděpodobně přejmenujeme na nový zákon o zadávacích řízení, aby odpovídal Evropské směrnici. Česká republika musí tuto směrnici transponovat do své legislativy. MMR se bude snažit o to, aby zákon nebyl přísnější než je nutné, ale zároveň aby byl zjednodušen. Změny budou zásadní, např. vícepráce - Evropská směrnice stanoví výši na 50%, k tomu bych ráda detailní diskuze s odborníky, musíme nastavit také metodické výklady a kontrolu. Děkuji.