ONLINE CHAT
Dobrý den Evo, moc vám držím palce,aby jste syny dostala zpět do své péče. Myslím na vás. Hezký den. Míša(Michaela)
Foto
Diky
Pokud nechcete neodpovídejte. Co by se stalo, kdyby se vám podařilo Vaše děti úspěšně unést do ČR ?(pepek)
Foto
Pak bych byla ta nejstastnejsi mama
Svědomí máte čisté možná vy,ale o otci se moc nezmiňujete,že by tam byl zakopaný pes?jen tak bez důvodu Vám ty děti nevzali,nedělejte z lidí blázny..(Mirek)(Mirek)
Foto
Ja z lidi blazny nedelam. Byvaly manzel mel psychicke problemy, ktere mi pred manzelstvi zamlcel. Tyto psychicke problemy u nej naplno vypukly po odebrani deti. Sam je ve sve podstate obeti jednani barnevernu
Paní Michaláková,nedovedu si vůbec představit,že by mi "někdo"sebral mé vlastní děti.Musí to být pro matku strašné.Nezlobte se,ale nemohu nějak uvěřit,že by bezdůvodně matce děti sebrali.A tam,kde je podezření na zneužití dítěte bych byla s Vaší obhajobou opatrná.Jak byste reagovala Vy , kdyby se to stalo někomu jinému?Také byste bezmezně věřila matce,jak tady uvádí spousta lidí,a přitom mají informace pouze z tisku?(hanik)
Foto
Ja mam lekarske zpravy a dokumentaci z policie. Musela bych zrejme znat pozadi pripadu, vyjadreni rodiny a sousedu o rodine
Dobrý den, proč od počátku problému nezasahovala Vaše rodina u naší vlády.A když ano, na čem nebo na kom vše ztroskotalo. Přece jen-kluci jsou už dlouho v jiných rodinách a mohli by si tam zvyknout. Znáte osobně ty pěstouny?? Díky za odpověd´. Držím Vám palce,aby vše dobře dopadlo ve Váš prospěch.(Milena od Hodonína)
Foto
Ma rodina bojuje se mnou jiz kratce po odebrani deti. Sestra jiz jednou predlozila u soudu zadost o svereni deti do jeji pece ale na jeji zadost nebyla brana zadna vaha
Dobrý den přejí,jsem matkou tří dětí(9,17,23).Nedovedou si představit,že by mi je někdo násilím odebral a 4 roky jsem je v podstatě neviděla a nevěděla,jak se k nim chovají,jak se mají.......Jak to psychicky zvládáte?Věříte ve šťastné a trvalé shledání?Přeji hodně sil!!!!!!!!(Jana Hnětkovská)
Foto
Pomaha mi podpora rodiny, pritel, kamaradi a sova podpory lidi z CR a take tym lidi okolo mne
Jste v kontaktu s nějakou jinou matkou, které v Norsku ukradli děti?(Milena)
Foto
Jsem v kontaktu s vice rodinami, jak v Norsku, tak z Anglie
Ahoj pojid lizat!! (Zuzana Sovkova)
Foto
?????? Znovu nejaky cvok s prezdivkou se jmenem me sestry
Dobrý den, znásilňoval váš bývalý muž děti? Bil Vás či vaše děti? Proč jste nezveřejnila rozsudky o odebrání dětí? Nemyslíte, že by bylo pro děti traumatické je přemístit z Norska, kde žijí celý život někam do Vnorov?(Alois Grebeníček)
Foto
Nebyla jsem svedkem zneuzivani deti a jiste bych zakrocila, pokud bych videla , ze se tohle deje. Podle norskych zakonu nemam pravo zverejnit rozsudky. Deti neziji cely zivot v NOrsku, kazde leto travily v Cesku a i se synem jsem temer jeden rok stravila v CR
Dobry den pani Michalakova!Drzim Vam palce a preju hodne sily ve Vasem boji-verim,ze budete uspesna a Vase deti se opet vrati tam kam patri-ke sve matce.(Martin M.)
Foto
Diky
urobte všetko preto aby ste dostali deti k sebe a okamžite opustite tamtúúú .....republiku,iné vám nezostáva,na svete je tolko krasnych miest kde sa dá normalne bez strachu o deti žiť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!držím vám palce(anamaria)
Foto
Diky
Paní Michaláková, stále mlžíte, vymýšlíte si, děláte z toho mediální humbuk. Myslím že až toho norská strana bude mít dost a zveřejní obsah vyšetřování i verdikt a tedy důvody proč vám chudáky děti odebrali, bude to docela ostuda. Ti, kdo se s těmito dokumenty seznámili (např. Úřad pro mezinárodní ochranu dětí), jasně řekli že za těchto okolností by vám děti odebrali i tady. Co dodat ... Nedělejte z Norska nějakou absurdní zemi (nešiřte pomluvy) a zamyslete se nad vlastním jednáním. To že děti s vámi nechtějí být ani tu vyhrazenou dobu a jsou zjevně spokojené jinde, též o něčem svědčí ... (a ne - nevymyli jim mozky, oni ne ...)(Jan Novotný)
Foto
Nemlzim a nic neskryvam. Naopak. Mam nahravky schuzek s detmi a se socialkou. Naopak bych uvitala, kdyby norska strana komunikovala s ceskou. Na setkani s barnevernem nam jejich advokat nebyl schopen odpovedet ani na ty nejzakladnejsi otazky jako co ocekavaji za zaruky od ceske strany, nebo co mam udelat pro to, abych byla dle nich dobra matka po me syny nebo v cem jsem jako matka deti pochybyla.
Vazena pani Evo, S dovolenim nemam dotaz ale chci Vas povzbudit. Vas pripad sleduji s mnoha dalsimi maminkami z Anglie. Neni nic horsiho pro jakoukoliv mamu na svete nez to ze ji bezpravne vezmou deti. Povazuji Vas za hrdinku jak statecne a dlouho za sve deti bojujete. Moc Vam drzime palce. Vydrzte! Pravda a laska vzdy zvitezi a Vam se synove brzy vrati. A hloupy system v Norsku a i jinde v Evrope se doufejme zmeni. (Veronika B)
Foto
Diky
Dobrý den, - jak a proč se děti ocitly v Norsku ? Mají české občanství ?(Pavel Pokorný)
Foto
Nejprve jsem se v Norsku ocitla ja, prisla jsem za byvalym manzelem. Deti se narodily v Norsku, ale ja i byvaly jsme Cesi, deti jou Cesi, maji ceske statni obcanstvi, nejsou Norove
... zdravím paní Evo, chci se zeptat pokud se podaří dostat Vaše syny zpět a budete v bezpečí domova v Česku nezapojíte se také do pomoci pro ostatní rodiny, kterým bylo ublíženo stejným způsobem jako Vám, děkuji a přeji moc, abyste co nejdříve měla syny u sebe, jste statečná, bez Vaší vytrvalostí bychom se nedozvěděli co se děje v Norsku za křivdy... Věra Kuncová(Věra Kuncová)
Foto
Velmi rada bych po navraceni do Ceska pomahala podobne postizenym rodinam
Vážená paní Michaláková, zajímalo by mě, jestli máte od doktorů písemně potvrzeno, že krvácení z konečníku u Vašeho syna bylo způsobeno refluxem a zdali bylo toto potvrzení předáno soudu v Norsku a jestli k němu přihlédl? Děkuji za odpověď a přeji hodně štěstí.(Klára )
Foto
Ano, vsechno je zmineno v lekarske zprave, ktera je soucasti soudni dokumentace
Pani Michalkova, obdivuji Vas a drzim palce, a nebojte se, az budete mit deti u sebe, nauci se cesky rychle, ty hruzy a to psychicke vypeti ktere jste zazivala malo kdo pochopi,posilam Vam pozitivni Energie, drzte se ! (Irma Pomp)
Foto
Diky
paní Michaláková, nemůžete norský Bauertvert(..) zbavit mlčenlivosti, čímž jim seberete vítr z plachet. Nemohou okolo okolo odebrání dělat tajemnou atmosféru, že za příčinami je nezveřejňovatelné zneužívání?.(Petra Machová)
Foto
Ja jsem barnevernetu nezakazala vyjadrovat se k pripadu, nevim kde ceska verejnost ziskala presvedcen, ze bych jim mela zakazovat o pripadu s verejnosti mluvit
odebírají oni děti taky třeba Američanům nebo Němcům? (Osoba)
Foto
Ja jsem v Norsku v kontaktu s rodici odebranych deti a rodice deti jsou mnoha ruznych narodnosti, jedna se mimo jine i o samotne Nory
Vazena pani mna zarazila jedna vec ,ktoru ste niekde prezentovali uz neviem ze kde ze krvacanie synceka z konecnika sposobilo ze dietatu nedodrziavali dietu ,ktoru mal v skolke.Nakolko zijem v norsku uz par rokov a moja dcera pracuje ako ucitelka v skolke tvrdim ze vasa informacia co sa tyka nedodrziavania diety v skolke je klamliva nakolko v skolkach v norsku sa nevari.Maximalne nejaky chlebik s maslom a ovocie .Proste nevarene jedla a ked ma dieta nejaku zvlastnu dietu mal by rodic zabezpecit dietatu aby dostaval v skolke take jedlo co mu vyhovuje.(pierik)
Foto
Ja pracuji ve dvou materskych skolkach a teple jidlo se vari na obou dvou mistech. Ne kazdy den v tydnu, ale par dni v tydnu maji deti teply obed. V jedne ze skolech si deti musi nsit svacinky z domova, ve druhe skolce maji deti ve skolnem zaplacenu i celodenni stravu. Je to spise otazka jednotlivych skolek jestli podavaji ci nepodavaji teplou stravu. Syn jedl malo a jeho tolice byla tvrda. v nemocnici mu diagnostikovali reflux a dstal i leky na zjemnen stolice. Skolku jsem informovala o tom, ze syn ma mit zvyseny prisun ovocnych stav, ale nestalo se tak.
Želám vám,všetko najlepšié.(milan1988)
Foto
Diky
Strašně vás lituji, je to nenormální vzít vlastní matce děti. Bojujte a vratte se. (Jitka)
Foto
Chci se vratit, ale musi mi nejdrive vratit me syny
po té když jsem shlédla předešlé video ještě mne napadlo zkuste tohoto člověka Radovan Šnajdr (radek.noetis@gmail.com) a mobil číslo 604 824 679 . možná bude schopen Vám pomoci http://www.noetis.cz/ mě pomohl. Je schopen nařídit -opravit "někde nahoře - v energiích" aby s Vámi začali Norové jednat jinak a dokonce i Štrasburk. držím palce Hanka Hanunu(hana zemanová)
Foto
kouknu se na to
Jak reagujete na to, že "pěstouni" vašich dětí přidávají foto na Facebook?(Katka)
Foto
Myslim ze je to spinavost nedovolit biologickym rodicum fotit deti a nebo zverejnit na svem profilu fotky deti z doby, kdy zili v nasi rodine. Pesotuni deti si otevrene a navic verejne publikovali fotky mych synu
Nemam dotaz,ale chci Vam rict,ze je mi lito,co se Vam stalo.Je to neuveritelne tezke nemit sve deti u sebe.Drzim Vam palce a verim,ze brzo budete se svymi syny.(Petra Pinkasova)
Foto
Dekuji
Držím Vám palce (Renata)
Foto
Diky
Chlapec, jménem Saša Frollov, po spatření titulku v novinách, který hlásal, že „Polský Rambo ukradl polskou dívku z náhradní rodiny“, si v knihovně na internetu zjistil, že tento muž, jménem Krzystof Rutkowski, pomáhá v Norsku uloupeným dětem, zavolal mu a poprosil jej o pomoc. Detektiv souhlasil a Saša nyní již tři roky žije zase s mámou v Rusku. (hanka zemanová)
Foto
Ano, vim o tomto pripadu
Ať se Norové naučí souložit aby nemuseli krást děti v Česku!!!(Ferry35)
Foto
Souhlas
Hi,lesba!!!(Eva Michalakova )
Foto
Hi, homosexuale s nickem vydavajicim se za mne
Jsem Marie , spolužačka Vašeho tatínka a sledujeme s rodinou Váš těžký boj o děti. Věříme, že se Vám děti vrátí domů a k tomu, aby se tak stalo, přejeme hodně štěstí , síly a odhodlání boj dotáhnout do konce. (Marie Holinková)
Foto
Dekuji, a pokud jste v Hodonine, pozdravuji do Hodonina
Dobrý den paní Evo, jak se nyní celá záležitost vyvíjí? Máte naději na vrácení dětí? Držím Vám již dlouho palce. PS: je zrůdné, že Vám děti vzali a ještě zrůdnější je, že bratry rozdělili.(Petra)
Foto
Nadeji nikdy neztratim a boj nkdy nevzdam
Er du hore!!!(Viking)
Foto
Tady jsme na ceskem online chatu, takze prosim piste cesky
Bylo uvedeno, že pracujete jako učitelka ve dvou školkách a v domově důchodců. Je to tak?(hanedu)
Foto
Ano, je to tak
Sama jsem matkou a nedokazu si predstavit co prozivate.Muj syn se pred tremi roky narodil ve Velke Britanii,kde se plosne bojuje proti odebirani deti Slovakum a Cechum,asi i kvuli tomu jsme se vratili zpet do CR,nedokazu si predstavit co bych delala kdyby mi vzali meho chlapecka kvuli nesmyslnemu a nepravdivemu tvrzeni sousedu ci lidi okolo.Jsem s Vami,drzim Vam palce!!!!(Milujici matka )
Foto
Diky
Ahoj, jsi tam? Ty přiblblý komentáře pod článkem neber vážně. Píšou to lidé trpící jasnou retardací a podle jejich nicků na jiných diskuzí, jsou to odborníci úplně na vše. Držím Ti palce a přeji Ti, aby vše dostalo spád a rodinu ať máš u sebe.(Jiří Králík)
Foto
Ahoj, jsem tu ;). Ja uz diskuze pod clanky nectu, lide, kteri si do cloveka chteji rypnout , zranit a ponizit to udelaji vzdy. Takove jedince ja ignoruji
OBDIVUJE VÁS A OBDIVUJI VAŠE KLUKY !!!!! snad jen zde níže odkaz, jako alespoň podpora, že Vám věřím. Věřím že do léta máte kluky zpátky v čechách, jsou to naši občané a jsou proti právně zadržováni v Norsku !!!!! https://www.facebook.com/groups/599090610230505/606004916205741/?comment_id=606097352863164&notif_t=like(hana zemanova)
Foto
Diky
Obdivuji Vas za statecnost,za trpelivost....Ve vasi situaci opravdu nevim co bych delala.Me pocity by byly smisene,mela bych chut brecet,zabijet...opravdu klobouk dole!!!Neumim si predstavit vubec co prozivate!!(Natálie)
Foto
To si clovek nedokaze predstavit, dokud to nezazije na vlastni kuzi
Milá Evi, chci vám vyjádřit svou maximální podporu. Jste neuvěřitelně silná a já chci věřit, že se k vám synové vrátí co nejdřív. Máte nějaké informace, v jaké fázi je příprava schůzky zástupců B. s českými představiteli ? Od ledna je ticho po pěšině a máme již polovinu února. Také se chci zeptat, jestli pan Kapitán je již ve svých výrocích umírněnější, protože dosud na mě působil spíše dojmem, že by dokonale splynul s praktikami Barnevernu. Držte se !(Hana H.)
Foto
Ja jen vim ze pan Kapitan by mel jet do Norska na jednani s predtsaviteli socialky. Trosicku umirnenejsi je, a je videt, ze nyni jiz skurtecne pracovat v pripadu musi. Drive jen rikal ze nema kompetence do pripadu zasahovat
Hodonin Vam drzi palce !!!!!!(Hodoňačka)
Foto
Zdravim do Hodonina
Dobrý den, paní Michaláková. Upřímně je mi líto co prožíváte. Co se stalo, co bylo jako podnět k tomuto řízení, že vám sebrali děti. Co se stalo? (Mirka T.)
Foto
Podezreni ze skolky, ze mel otec deti v noci budit a lechtat pres pyzamo.Ja nikdy neprenocovala mimo dum, a nebyla jsem svedkem zneuziti deti. Nikdy bych ani tohle nebyla schopna tolerovat
Vážená paní Michálková, jak hodnotíte angažmá ředitele Zdeňka Kapitána? Moc se mi jeho vystupování nelíbilo, poznámky o tom, že zbývá už jen vyhlásit Norsku válku nepovažuji za vtipné a hlášku, že by se nedivil, kdybyste sxny ukradla dokonce za nebezpečnou a nepříliž moudrou. Na mne to působí, že se jeho uřad moc nesnažil. Držím palce vašim dětem! PK(Pavla Koutná)
Foto
Souhlasim s Vami. Po vyroku pana Kapitana o unosu, jsem mimo jine musela ujistovat norskou policii, ze nic takoveho nemam v umyslu a ze hodam o deti bojovat pravni a politickou cestou
kde má pí michaláková manžela ?(pavla p.)
Foto
Jsem rozvedena a s byvalym muzem nejsem v kontaktu
Jak jste spokojená se svou návštěvou v České republice? (Marie Černá)
Foto
Ano, ale toho casu s mou rodinou bylo velmi malo
Dobry den, vzdy jsem si myslel,ze Norsko je civilizovany, moderni, spravedlivy stat. Nyni uz si to nemyslim, je to zeme bez prava, nebot aby unosy deti byly povazovany za legalni je naprosto skandalni. Drzim Vam palce a doufam, ze CR nad Norskem vyhraje a deti se k Vam vrati zpet.(thomas)
Foto
Diky
Dobrý den, prezident Zeman má navštívit papeže Františka. Nestálo by za to, při té příležitosti požádat o pomoc papeže? Jinak držím palce, nevzdávejte to!!!!(Ilona)
Foto
Ano jiste, slovo papeze jako vrcholneho predstavitele cirkve by take jiste melo velkou cenu a silu v pripadu
Dobrý den, paní Michaláková, mám dotaz, ale asi spíš na naše úřady. Co vlastně říká mezinárodní právo na zadržování cizích státních příslušníků, kteří nic nespáchali, v cizí zemi. A kde jsou lidská práva Vašich dětí, právo na rodný jazyk, právo na domov. Je úplně jedno, proč Vám byli kluci v Norsku odebráni, v každém případě meli být neprodleně předání českému státu a ten také měl řešit důvod odebrání. Přeji pevné nervy brzské trvalé setnání s vašimi dětmi. (Irena Krejsová)
Foto
Diky
Dobrý den, neznám Vás a nemůžu posuzovat, co se vlastně ve Vaší rodině v Norsku odehrávalo. Ale ono se říká "Na každém šprochu pravdy trochu", a taky si myslím, že nic není bílé ani černé. Čemu byli chlapci vystavováni a jak jste se k nim chovala Vy a jejich otec, to víte jen Vy dva. Nechápu, jak chcete děti vychovávat, když žijete s přítelem v Norsku. Sice v médiích prohlašujete, že se v případě vrácení dětí odstěhujete do Čech, ale kdo Vám má věřit, když najednou o děti žádá Vaše sestra. Nevěřím, že je to jen proto, že má údajně větší šanci uspět. Je to nějak zamotané a podivné a nepočítám s tím, že mi to pravdivě objasníte. Jen mi je opravdu moc líto těch chlapců, kteří si nemohli vybrat, komu a kde se narodí. (Missisna)
Foto
V prvni rade zadam o deti do pece ja. Jestlize nebudu v me zadosti uspesna, chceme aby ma sestra jako nejblizsi rodinny pribuzny dti, zadala o svereni deti do sve pece.Podle Vas je tak velky problem se prestehovat zpet do Ceska jen proto ze ted ziji v Norsku?
Paní Michaláková, já vím že ty svoje děti máte ráda, přemýšlela jste někdy, že se v Norsku mají líp než tady? Vždyt už jsou tam zvyklí. Chtěla by jste s nimi žít v Norsku ?(Milena)
Foto
V Cesku maji deti rodinu. kdbych po vraceni deti do pce zila s detmi v Norsku, neustale bych zila ve strachu, ze se to muze stat znovu. Po vraceni deti do pece bych odesla zpet do CR
nemohu vám věřit.ten váš pohled není upřimný.(kamila)
Foto
Ja nesoudim lidi podle pohledu, ale podle cinu a jejich prace. Preji Vam hezky den
Dobrý den.Poud se stane něco podobného matce která miluje svoje děti,okamžitě apeluje na všechny strany.na ambasádu,na českou vládu! Nikdo nečeká čtyři roky.Jedině snad že by čekal jestli se něco prokáže.(Michal)
Foto
Ja 4 roky necekala. Ceske urady, konretne UMPOD o pripadu vi od cervna 2011
Vase situace je opravdu nezavidenihodna a neumim si ani predstavit, ze by mi najednou cizi lidi sebrali moje deti. Obdivuji vas, ze jste se z toho jeste nezblaznila. Co vas drzi nad vodou v nejtezsich chvilich, jak prezivate Vanoce, narozeniny deti, da se to vubec zvladnout?(Radmila )
Foto
Drzi mne nad vodou ma rodina, muj pritel, kamaradi, znami a take lide, kteri mi v boji o deti pomahaji, advokati jak v CR, tak i v NOrsku a vsem jim moc za to dekuji a jejich podpory si moc vazim
Ja snad ani dotaz nemam, jen, jako matka dvou malych deti, drzim palce, at vam brzy vase deti vrati! Neumim si ani predstavit, co jste musela prozit. Drzte se!(Radka *****)
Foto
Diky
Dobrý den, Evo, nikdo neznáme podrobnosti přípdu, tak je těžké jakkoli soudit, ale anpříklad. to že je skandální, že jsou chlapci vychováváni od sebe, asi nikdo nemůže zpochybňovat. Jak přesně prosím probíhají vaše schůzky s chlapci. A smíte jim například posílat vánoční dárky apod.?(Janina)
Foto
Schuzky s chlapci probihaji za pritomnosti dvou pozorovatelek z barnevernu v dome zvanem base, nboli zakladna. Je to misto, kde se potkvaji rodice s odebranymi detmi. V jedne mistnosti v tom dome je pokoj se stolnim fotbalem a ve druhe je par hracek a tv. Vetsinou pracovnice barnevernu na sebe mrkaji nebo si posilaji mimicke posunky, jestlize reknu detem neco, co se pracovnicim barnevernu nelibi Pokud se mne deti ptaji na neco ze zivota, kdy jsme zili spolecne jako rodina, velmi casto mi byva zakazano odpovedet, zastavuji me a tlaci od deti, kdyz je obejmu. Argumentuji tim, ze aktivita k objeti ma prijit od deti. Povezte mi, co maji deti ocekavat a jak se maji citit, kdyz vidi matku minimalne a jeste jim pestouni o me povidaji, ze jsem zla? Ohledne vanocnich darku jsem jiz psala vyse v chatu
Je to opravdu strašné a nepochopitelné ukázat dítě na 15 minut a za takovou dobu. Nedává to smysl, ovšem logiku zde hledat asi nejde... I pro děcko to musí být dost náročné. Těžko říct, jak se pak musí cítit, kdyby se mělo vrátit do původní rodiny, kterou už vlastně vůbec nezná a je někde zvyklé jinde. O tom co mu hustí pěstouni do hlavy nemluvě... Pak proč dají děti do cizích rodin, když je možnost je umístit k příbuzným... Zvláštní... Pořád se ale mluví o tom jak vše praktikuje sociálka v Norsku... Nikde však není uvedeno, zda děti byly odebrány právem. Jen vidíme hezkou maminu a její příběh. Jak to bylo vůbec? Jak se přišlo na to, že jsou chlapci zneužívaní? Ví to vůbec někdo? Není možné, že třeba opravdu něco takového se stalo?(Marika)
Foto
Mariko, deti byly po odebrani poslany na odborne vysetreni do nemocnice Ullevål v Oslo, kde jim byl zkontroloval jak konecnik, tak i cely penis,predkozka a cele telo. Telo deti bylo bez modrin, na pohlavnich organech zadne zranei, praskliny, ci rozsireni konecniku. Vysetreni deti zneuziti vyloucilo. Spis z nemocnice je soucasti soudni dokumentace
Dobrý den je mnoho matek, co mají děti v zahraničí a bojují s tamními úřady několik let. Proč zrovna Váš případ je nejdiskutovanější a zaštítil ho i Dominik Hašek? Děkuji(Lenka)
Foto
Nevim, asi proto ze ja o pripadu mluvim a nedrzim pusu a nenecham se zastavit :))))). Maminky i tatove by se nemeli nechat zastrasit socialnimi urady, ktere jim vyhrozuji za zverejneni pripadu. Naopak by o tom meli co nejvice mluvit
Dobrý den tak co?? Jak jsi užíváte valentýna?(Petroušek)
Foto
Dobry den. Valentyna jsem stravila s mym pritelem doma, meli jsme prijemnou sobotu ve dvou. Dobry obed, vecer pri poslechu pisnicek pri svickach
Dobrý den milá paní Michaláková, vidím jakousi malou naději v tom, že si Denis brzy zadá do googlu své jméno a pokud si jen trochu pamatuje češtinu, o čemž nepochybuji, začne trochu chápat, co se stalo. Nebo myslíte, že je možné školnímu dítěti v době chytrých telefonů odříznout cestu k Internetu? Děkuji a přeji Vám z celého srdce ať se chlapci brzy vrátí domů(Denisa)
Foto
Diky. Syn chodi jiz na zakladni skolu a drive ci pozdeji se jiste pravdu dozvi, pokud ne ted, pak se ji dozvi zcela jste v dospelosti, ja to detem povim, a ukazu jim jak dokumenty, fotky, lekarske zpravy i nahravky
Držím palce a fandím!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Andy Argoff)
Foto
Diky
Dobrý den, paní Michaláková, nemáte obavy, že sami synové po tak dlouhém odloučení už nebudou s Vámi chtít být a že budou problémy s jejich adaptací u Vás? Co je na tom pravdy - slyšela jsem na vlastní uši v televizi - že starší chlapec projevil přání se s Vámi stýkat kratší dobu, než je stanoveno? Nemějte mi ten dotaz za zlé, ale mám malou vnučku, která trvale žije v zahraničí a když se s ní párkrát do roka vidím, cítím určitý odstup, není na mě prostě zvyklá. Zpočátku jsem se tím velice moc trápila. Vůbec si neumím přestavit, jak bych pobrala Vaši situaci, přeji hodně sil.(Babička A.)
Foto
Ano jiste, pocitam s tim, ze po pobytu u pestounu deti budou mit problemy s adaptaci, nebudou jiste uz tak dobre mluvit cesky, kdyz je jim zakazovano komunikovat v rodnem jazyce. Presto si ale myslim, ze s pomoci odbornych pracovniku a psychologu se tohle da zvladnout i kdyz to jiste bude vyzadovat cas a trpelivost
v jaký fázi je jednání z Norskými úřady a jak pomáhá česká vláda(jindra)
Foto
Ceska vlada apeluje na norske urady, chce jane vyjadreni norske strany, co ocekavaj od ceskeho statu. V soucasne dobe je pripad k znovuprojednani u soudu
nedokážu si představit tu hruzu kdyby mi někdo sebral děti a ta bezmoc a zoufalost musí být strašná přeju moc síly a věřím že se vše v dobré obrátilo naše vláda nesmí být lhostejná když se ubližuje hlavně dětem a našim občanum(evikaevik)
Foto
Dekuji
A co otec dětí?Souhlasí s Vámi?Bude se mu chtít platit alimenty?(Lad.Gregor)
Foto
Otec o deti nebojuje,nejsem s nim v kontaktu a o alimenty mi nejde. Jsem schopna se o deti postarat i bez alimntu od byvaleho manzela
videla jse na youtube dokument ruske televize o techle pripadech?(denisa)
Foto
Ano, jak polsky dokument, tak i rusky
Dobrý den. To co předvádí norský soukromý sociální systém je doslova na žalobu proti lidskosti. Nebylo by možné, aby se postižení rodiče proti tomuto systému spojili a zažalovali tuto organizaci společně u mezinárodního soudu? (Daniela)
Foto
Rodice se spojuji, existuje spousta sdruzeni rodicu na facebooku. proti systemu se protestuje. Ted nedavno byla demostrace v Oslo, kdy vice nez 600 lidi demonstrovao proti zdejsimu socialnimu systemu
Paní Michaláková, proč jste do Norska původně odešla a než se stal incident s dětmi, byla jste tam spokojena? Jak Norové berou přistěhovalce z Evropy? Není to právě jeden z důvodů, proč ten dělají problémy? Jinak moc držím palce, buďte statečná. (Katka)
Foto
Odesla jsem do Norska, protoze tam jiz dlouhou dobu zil byvaly manzel. V Norsku jsem byla spokojena do te doby nez byly deti odebrany. Norsko je zeme s nadhernou prirodou. Pracovala jsem v pradelnovem komplexu, vyrizovala baleni objednavek pro hotely.. Norove berou pristehovalce jako ne sobe rovne. ZDa se mi, ze se vuci nim chovaji trochu nadrazene. I v pripadech odebranych deti z Afriky ci z Indie tohle vidite. Norsko neni ocotno respektovat kulturni rozdily, napr, to, ze treba Africke deti spi v jedne posteli s rodici, nebo ze indicke deti ji pokrm rukama, vadi jim i kdyz jen rodice dite okriknou, pokud se Vasim sousedum nelibi jak vychovavate deti v Norsku, staci jen telefon na barnevernet a muzete byt bez deti
Chtěla bych se zeptat, jak je to v Norsku s nucenou adopcí. Je možné že Barnevernet dá děti k adopci i bez vašeho souhlasu? Co v tomto případě může udělat česká republika???(Marcela)
Foto
Ano, myslim ze tohle mozne je. Pokud by mne zbavili veskerych rodicovskych prav.
Dobrý den, paní Michaláková. Velice Vám fandím, protože pro mne je rodina cosi posvátného a nedotknutelného. Pro odejmutí dětí tedy by musel naprosto přesvědčivý argument týrání a zanedbání péče. Ten tam postrádám. Položím Vám prostou otázku: Nejen na základě Vašeho, ale i na základě mnoha jiných obdobných případů které kolují po sociálních sítích mám podezření, že v norské společnosti bují latentní fašismus a nacismus. Zvláště, srovnám li kauzu Vašich dětí s kauzou odvlečení tzv. "lidických dětí" na převýchovu do Německa. Můžeme tyto příběhy srovnávat, případně můžete mi to vyvrátit? (Štefan Friča)
Foto
Jde to srovnat v tom nelidskem pristupu, nedostatku emoci a citu ze starny norskeho barnevernu, nemoznosti rodicu a deti pouzivat rodny jazyk a oddeleni jak sourozencu, tak i rodicu od deti
Dobrý den. Není postoj ČR proti Vám když u nás se píše jednostranně a nedá se prostor vyjádření druhé straně? Pokud se dotaz dostane k Vám děkuji za odpovědˇ.(lachman)
Foto
Dotaz se ke mne dostal ;). Ja o pripadu infomuju, nechci byt tise a nechat se zastrasit. Norska strana byla nekolikrat kontaktovana a zadana o vyjadreni k pripadu, ja jim o pripadu nijak nezakazala mluvit, takze nechapu, proc se odmitaji vyjadrovat
Promiňte, že se nevyjadřuji přímo k případu paní Michalákové, jen si říkám, co dělá norská sociálka s norskými studenty, kteří se jezdí opíjet k nám do Prahy , a jak tuto věc řeší s jejich rodiči? Taky jim je odebírají, nebo na to mají jiný program. (Anaja)
Foto
Tak to jsme dve, ktere by zajimala odpoved na tuhle otazku
Teh 15 minut je snad se přivítat a rozloučit pro takovou dálku je to úplně nepochopitelné(Jarka)
Foto
Ano, je to nelidske
máte právníka nebo to řešíte celé ty roky sama, vzhledem k nulovému výsledku a pravděpodobně nenávratnému odcizení dětí bych řekl, že jste situaci hrubě podcenila(dietr)
Foto
Pravnicku jsem mela v Norsku nejprve placenou statem, potom jsem mela pravcku placenou, ale ta mi nakonec sdelila, ze nema znalosti mezinarodniho prava na takove urovni, aby vedla mezistatni spor. Nyni na pripadu spolupracuji dve norske advokatky, pani Janne Fjelnseth a Venil Thiis. Obe maji dlouholete zkusenosti v boji s norskym barnevernem a mimo jine byly se mnou minuly tyden v Praze na schuzce s panem premierem.
Dobrý den, paní Evo, jsem od Svobodných, takže pozoruji vaši kauzu skrze naše kanály a moc Vám přeji, aby Vám byly děti rychle navráceny!!(Jitka)
Foto
Diky
Dobrý den, jak jsem tomu rozuměla to odebrání vašich dětí bylo soudně potvrzeno. Jste se odvolávala až k evropskému soudu. Nyní žádá otevření znovu otevření soudu. Na to musí mít přece člověk nové důkazu. Ja prožívám taky velké neprávo v německu a k znovu otevření soudního jednání. A nevím jak dál. Poradte mi, jak jste dosáhla toho, že české média noviny váš případ zveřejnuje. Na koho jste se obrátila. Taky potřebuji pomoc můžete mě poradit. Děkuji (Hoferová Jana)
Foto
Obracela jsem se na ceske politiky, prezidenta, zastupitelske urady, UMPOD
Paní Michaláková, mohou event. vaše děti po dosažení plnoletosti zažalovat Norsko za zničené dětství a trvalé psychické následky? Moc vám držím palce a věřím,že to dopadne dobře. Barnevernet vás ale ještě tzv. nechá vycukat, protože nikdy nepřizná své pochybení. To, co napsal norský novinář Y.Brenna jen dokazuje, že je Norsko fašistickou zemí, která upírá rodičům a dětem základní lidská práva. Proč vám šéf UMPOD a soudružka Marksová hází klacky pod nohy, místo toho, aby za všech okolností!!! hájili zájmy českých!!! občanů. Proč od začátku neoperují tím, že o českých dětech mohou rozhodnout jen české!!! soudy, a že tu existuje pokrevní česká!!! rodina, která je schopna se event. o děti postarat? Postup norských úřadů je neobhajitelný a nevěrohodný, stejně jako postoj Marksové a Kapitána.(Emílie)
Foto
Jiste, urcite mohou. A ja detem pravdu tajit nebudu. Naopak mam fotografie, zvukove nahravky i dokumenty, ktere dokladaji me slova takze verim, ze deti se pravdu drive ci pozdeji dozvi
At je to jak je nikde na světě nebere sociálka děti jen tak a když už je musejí rodičům odebrat je tam postátněný důvod. Myslím si, že nemluvíte celou pravdu a dělá se kolem toho jenom zbytečný hunbuk ,nechte děti tam kde jim je dobře.J.P(josef Pravdomluvný)
Foto
Mluvim pravdu a deti cizim lidem nenecham. Ja jsem jejich matka, ja jsem je porodila a boj nevzdam. Deti nejsou hracka, kterou jde odlozit a udelat si nove a zapomenout na ne. Jak jste si mimochodem tak jisty , ze je detem dobre. Ja si ze schuzek s detm porizuji zvukove nahravky a na kazde ze schuzek mi deti reknou,neco o pestounech. Na posledni schuzce se mi starsi syn sveril, ze vetsinu hracek ode mne ma rozbite a mladsi syn mi sdelil, ze mu pestounka o me rika, ze jsem zla. Dalsi priklad-poslala jsem detem balik k Vanocum s darky - lide, kteri maji meho syna Denise se ani neobtezovali vyzvednout balik na poste a balik mi prisel zpet. Co pak sdelili synovi? Ze jsem na nej zapomnela? Ze se o nej nezajimam? Mate deti?
A co otec, ten nema o syny zajem? Divne, ze vas necha vse resit samotnou. Drzim moc palce, jednoduche to nebude. (imajzlik)
Foto
Podle toho co vim o deti nebojuje. Nejsem s nim v kontaktu, takze k tomuto nemoc tolik co rict
Proc, kdyz jste pry vedela, ze se schyluje k odebrani deti, jste oba kluky nesebrala a neodjela do Cech? Za jakoukoliv cenu. Nedokazu si ani predstavit, co za hruzu prozivate, ale všechno pravdepodobne v poradku v rodine nebylo, jinak neverim, ze z nicehonic by deti sebrali.(ambositra)
Foto
Nikdo v rodine na setreni nebyl. Deti byly odebrany bez toho, ze by se nekdo obtezoval posoudit rodinnou situaci
jakou největší chybu jste podle sebe udělala ?(zephyr)
Foto
Tu, ze jsem byla naivni a verila norske sluzbe, ze mi a detem skutecne chteji pomoci, delala jsem to, co mi naridili a poslouchala jsem je. Mela jsem radeji poslouchat sve srdce a rici detem co citim, nedbat na vyhruzky barnevernu a mluvit otevrene k detem
Dobry den, ziji spokojene v Norsku 12 let a nechce se mi verit, ze by nekomu bezduvodne odebrali deti. Podle me je ale velmi spatne, ze ceske deti nemaji moznost mluvit cesky. Mely by byt vydany do CR. Preji Vam hodne stesti a vse dobre. (Zuzka)
Foto
Diky. Mozna mate stesti a zijete v dobre oblasi, kde tento problem neni tak rozsiren. Ja take pozoruji sama velky rozdil v jednani socialni sluzby mezi jihem Norska a severem
Dobrý den, je pravda co o vašem případu píšou v tomto článku? Jsou to jediné noviny, které se nepřiklánění hystericky na vaši stranu. Opravdu jste jako matka přihlížela bití a nic jste neudělala? http://svobodneforum.cz/monika-le-fay-protinorska-psychoza-odkryva-narodni-komplexy/(Annes)
Foto
Biti jsem neprihlizela. Nebyla bych schopna prihlizet biti mych synu a nic neudelat. Clanek pani le Fay jsem necetla, v posledni dobe se toho o pripadu pise mnoho a ja bohuzel nemam moznost sledovat vse, take musim plnit i me pracovni povinnosti
byla konkrétní varování před odebráním dětí , (janan)
Foto
Ne
Proč až po 4 letech?,dříve jste se nesnažila?(endynka)
Foto
Uz jsem vyse zminila, ze jsme kontaktovali UMPOD dne 9.6.2011 a od te doby se snazime dostat deti zpet do nasi pece. Kontaktovali jsme jak zastupitelske urady, ministerstva, tak i politiky a prezidenta. Neni pravda, ze bych zacala bojovat az ted
Proč mělo Vaše dítě noční můry?Z čeho?(LibaSkleničková)
Foto
Syn se v noci casto budil a plakal jiz od miminkovskeho veku.Kojila jsem jej temer 3 roky, protoze odmital tuzsi stravu. Mel problemy pri vyprazdnovani. Pri vysetreni v nemocnici mu byl diagnostikovan reflux a predepsan prostredek na zjemneni stolice. Skolka mela dodrzovat podavani eku diteti a byli take informovan i snizeni prisunu mleka. Dle nemocnice mel syn dostavat mineralni vodu a vice ovocnych stav. Skolka tohle ignorovala. Take jsem kvuli tomu kontaktovala lekare. Vse je zapsano v lekarske dokumentaci mych deti
Nemám dotaz,jen připomínku.Nevěřím,že by Vám úřady jen tak z plezíru vzaly děti. Taky mne zaráží,že jste se nestarala o ně dříve,až v současný době. Něco mi tam nesedí a to jak říkáte,že Váš muž byl žárlivý.Pokud na Vás žárlil,tak měl asi důvod.Nebyl ten důvod Vaše střídání partnerů,jen dotaz,nic víc.Proč Váš muž není nikde vidět? Děti jsou i jeho.Proč do tohoto soukromého problému záměrně posouváte politiku,vládu,premiera? Když jste si děti dělali,taky jste u toho neměla vládu,premiera,nebo snad ano? Neříkáte pravdu.Úřady si nemohou vstoupit jen tak do rodiny a vzít jim děti.Něco tomu muselo předcházet a to něco má řešit naše vláda? To něco tajíte,je to snad zneužívání.Myslím si a jsem přesvědčena,že chlapečkům je lepe u adoptivních rodičů,než u vlastní matky. Kdybych byla dítětem,taky bych k Vám nechtěla,nevím proč,ale něco ve Vás je,co není moc dobré a hlavně, důvěry hodné. Mám k těmto lidem,co se chtějí zviditelňovat a svůj problém přenášejí na politickou scénu nějakou podivnou averzi.(kosminka)
Foto
Urady pro mezinarodni ochrau deti jsem informovala kratce po odebrani deti, dne 9 cervna 2011. Neustale od roku 2011 jsme se jak ja tak i ma rodina pokuoseli bez vetsiho uspechu kontaktovat ceske urady a politiky. Nestridala jsem partnery a ani partnery nestridam v soucasnosti. Ziji uz tretim rokem s pritelem a jeho dcerou v jedne domacnsti.Ohledne Vaseho narceni ze zneuzivani, deti byly po odebrani poslany na odborne vysetren do nemocnice do Oslo, kde bylo jakekoliv zneuziti vylouceno
Myslite si, ze ČR dela v tuto dobu maximum mozneho a co vice by se mohlo vykonat pri organizovani pomoci k návratu vašich synů(monika s)
Foto
V posledni dobe se konecne CR zapojila do jednani s Norskem, ae presto si myslim, ze lide jako pan Kapitan nebo pan Dienstbier maji mnohem vetsi pravomoce do pripadu zasahnout
¨Dobrý de, Tolik let bojujete o své syny a zatím žádný výsledek. Nepřipadá Vám někdy, že boj nemůžete vyhrát? myslíte si, že na Vás synové nezapomenou jako na matku, když Vás tolik let neuvidí .... Nedokáži si to vůbec představit. moc Vám držíme palce a snažíme se pomoci :-)(Ilona Marková)
Foto
Obcas se clovek citi pri boji, ze jde hlavou proti zdi, ale ja svuj boj vzdat nechci. Nemohla bych se pak v dospelosti detem podivat do oci, kdyby se mne ptaly, proc jsem to vzdala a proc jsem o deti nebojovala. Budu bojovat do te doby nez deti budou u mne nebo v peci me sestry
Kolik let je Vašemu bývalému manželovi - otci Vašich 2 synů - a čím se v Norsku živí? (Artur Schulz)
Foto
Cim se zivi jsem jiz odpovedela v otazce vyse, byvaly manzel je rocnik 1962
Něco tajite, jinak by vám děti přece nevzali.?????(evule)
Foto
Netajim nic. Zavolejte advokatce pokud chcete nahlednout do spisu, nebo pirpadne kontaktujte moji norskou advokatku Janne Fjelnseth
Evka, nemam otazku, pretoze Tvoj smutny pribeh sledujem od sameho zaciatku a mam to vsetko nacitane. Len pozdravujem a drzim palce, pretoze som nesmierne rada, ze sa Ceska republika prebrala a bojuje za navratenie Tvojich deti. Verim v stastny navrat domov spolu s detickami(Elena)
Foto
Diky Eleno
Nebojite se pripadneho zneuziti toho, ze vase nove misto pobytu, plne jmeno vaseho pritele, jmeno dvou vasich zamestnavatelu, vas duplicitni fb profil atd jsou velice lehce dohledatelne? Kdyz jsem to nasel ja, muze to najit kdokoliv...(snøman)
Foto
Nebojim, nemam se ceho bat nemam co skryvat. Vim a pocitam s tim, tenhle boj znamena i ztratu soukromi. Ale jestlize je to obet, kterou musim podstoupit pro ziskani deti, rada ji podstoupim
Dobrý den paní Michaláková, moc držíme palce a mám pro Vás i další nápad - třeba se zkontaktujeme. Dále podnět k zamyšlení. Nevím, co vše jste prošla - aby se chlapci dostali zpátky k Vám ke své mamince. V Čechách je více lidí, kteří řeší podobný případ skoro jako Váš. Například unesená nyní devítiletá holčička už skoro 3 rokem nemůže za svou milující rodinou ač vyjádření všech odborníků je na její straně. Tak že nastalo - např. soudce zfalšuje protokol, je zde řada poruše. zákonů a další těžké chyby...Ale zatím holčička ani její rodina nemá štěstí. Z celé situace vyplývá, že se zde jedná jen o snahu dítě a její rodinu týrat. Myslím, že by všem prospělo kdyby se rodiny takto strádající propojili a snažili se navzájem podpořit a postupně snad dosáhnout v naší čs spol. změn, které by už konečně aspoň trochu ukončili bezpráví a nedodržování dětských a lidských práv ČR. Pokud by Vám toto myšlení bylo blízké ozvěte se p,Kláře Černé-klara.cerna76@seznam.cz i na facebooku.Ozvěte se i další.Zkusme to a držte se!!!(Jaja Milá)
Foto
Rada se s Vami spojim i s dalsimi rodici, kterym byly odebrany deti. Jsem v kontaktu s rodinami z Norska i z Anglie a Svycarska
Evo, jste úžasná milující maminka a váš boj o syny dobře skončí! Jste ohromná, že jste to nikdy nevzdala! dotazy: - je vaše norská advokátka alespoň trochu ostrá jako břitva? - upozornil důrazně pan Sobotka pana Kapitána na jaké straně má při návštěvě Norska bojovat? - začalo se po demonstracích v Oslu a po výroku pana prezitena o tomto problému v Norsku více mluvit? - je něco co by vám ještě pomohlo od nás obyč občanů kromě sdílení, petic či finanční podpory? Držte se!!! - (Jana Z.)
Foto
Norske socialni urady velmi pobourilo vyjadreni naseho prezidenta, naopak rodice, kteri byli postizeni odebranim deti v Norsku a ve Skandinavii vyjadreni potesilo. Protoze tohle jsou veci, ktere se norske urady snazi drzet v mlcenlivosti a moc se z tech pripadu na verejnost nedostane. Neni pravdou take to, ze ja bych norskemu barnevernu zakazala informovat o pripadu. Moje nova norska advokatka ma dlouholete zkusenosti v boji s norskym barnevernem, takze vi, co muze cekat. Pan Sobotka mne na schuzce ujistil, ze CR v tlaku na Norsko nepolevi.A doufam ze pan Kapitan za ceske deti bude bojovat
Co jste hledala v Norsku za štěstí? Když jsem v TV viděl ty metrové závěje a dřevěné pididomky, tak myslím, že v Česku byste se měla určitě lépe. Práce je tu pro mladé a schopné lidi dost. Až se případ vyřeší, uvažujete o návratu domů? (Artur Schulz)
Foto
Kdyz jsem prisla do Norska, nic o bernevernu jsem netusila. Ano, pokud by deti byly vydany me, ci pripadne sestre, vratim se do CR
Jak by Vám občané ČR mohli nejlépe pomoci ?(Radek Svoboda)
Foto
Uz jen tim, ze pripad mych synu sdili, tim ze mi posilaji slova podpory, uz jen to mi dodava silu k dalsimu boji a moc jim za to vsem dekuji
Vasemu byvalemu manzelovi jsou deti evidentne ukradene,tak co by se pravdepodobne stalo s Vasimi detmi,kdyby jejich otec dal souhlas k adopci v Norsku? Dovoluji tamni zakony dat dite k adopci,ikdyz maji jine obcanstvi?(Petr Kristof)
Foto
Ja osobne na adopci nepristoupim. Ohledne Vasi druhe otazky, nevim jestli je mozno dat deti k adopci, i kdyz maji jine statni obcanstvi.
Pěkný den, Evo! Ráda bych se zeptala, zda má Barnevern jakkoliv ošetřeno, že by lidé z Vaší širší rodiny nesměli navštěvovat - tedy vyhledat a potkat - Vaše děti v bydlišti pěstounů a z jakého titulu, když se Vaše širší rodina nijak neprovinila a mají s dětmi rodinné vztahy. Je toto součástí rozsudků či restrikcí ze strany Barnevernu? Jak si to Barnevern oargumentoval? Ještě bych se chtěla zeptat, jestli Barnevern zná něco jako "reintegrační centra", což pr v ČR není, ale v jiných státech ano a slouží to k opětovnému sblížení dětí a rodičů po podobných odlukách. Viz např http://www.iustin.cz/art.asp?art=258 . Rozhodně bych se podobné služby být Vámi domáhala, argument, že si děti u pěstounů již zvykly, je zvrácený a neměl by jim ve slušném světě projít. Pokud jsou tak supervyspělí a jde jim o děti především, jistě takovou věc umožňují, nejde jinak. :-) Držím palce Vám i rodině, aby se tomuto krystalickému bezpráví konečně učinila přítrž. (Petra)
Foto
Muj otec zadal o schuzku s detmi. Bylo mu receno, ze si jej syn preje videt. Tata do Norska prijel a pak mu bylo velmi zvrhlym zpusobem asi pul hodiny pred schuzkou s detmi receno, ze si jej udajne syn videt nepreje. Na schuzce mi bylo predem zakazano se syna na neco takoveho zeptat. Po odebrani deti mi barnevern sliboval umisteni v domove pro matku a pro deti ve Vilde. To bylo pote zamitnuto s tim, ze ekonomicke moznosti mistniho barnevernu to nedovoluji a take uadjne nebylo v onom domove volne misto. Az po nekolika mesicich po odebrani deti byli do pripadu nasazen nezavisli psychologove jmenovani barnevernem. Tito psychologove ve skutecnosti zivotni partneri nikdy nevideli deti v prirozenem prostredi rodiny.
Velmi obdivuji, co jste dokázala podniknout a hlavně to vydržet a unést. Držím moc palce. Vytrvejte ještě. Bojujete nejen za svoje děti, ale tisíce dalších. Děkuji za odvahu a prozřetelnost s jakými se za Vás postavili p. Zeman, p. Hašek a stojí při Vás p. Chalánková, p. Zdechovský, p. Mach, p. Hasenkopf, p. Boková a další. Stydím se za ty, však jistě víte které. (Katka)
Foto
Diky Katko
Dobrý den paní Michálková .. Dotaz nemám přečetla jsem již vše, co bylo zveřejněno . Chci vám popřát, abyste dosáhla vrácení vašich synů. Není horší na světě, než přijít o své děti. Není horší na světě než přijít o matku . Je moc zlé, když dítě musí poslouchat pomluvy a očerňování vlastní mámy . Bojujte!!! Přeji vám hodně sil. Marie Macichová (Marie Macichová)
Foto
Dekuji. Nikomu bych tohle neprala zazit, protoze to je nejhorsi, co rodice muze potkat. Nemoci obejmout sve dite, byt bez moznosti rici diteti ze jej mam rada, nemit moznost byt pritomen prvnimu skolnimu dni synu,nebyt pri narozeninach , pri oslavach Vanoc.....
Dobry den pani Evo. Ja vam chci jen poprat, aby jste ziskala oba syny v co nejblizzsi dobe :) Zdravi vas Hanka :)(Hanka)
Foto
Dekuji Hanko
Pani Michaláková, nemám na Vás žiadnu otázku, akurát Vám chcem zaželať veľa síl, najmä psychických, aby ste mohli byť čo najskôr so svojimi chlapcami. Zažila som už všelijaké absurdity, kde by to človek nečakal, ale že sa môže stať niečo také, ako Vám a Vašim deťom, to by som od tzv. civilizovanej spoločnosti nikdy nečakala nečakala. NIkdy nepochopím,ako môže byť štat, myslím teraz Čechy taký bezmocný proti nejakej byrokratickej mašinéii. Veď to, čo Vám urobili sa rovná konaniu pirátov, teroristov a podobných živlov.Jediný p. Zeman má odvahu nazvať veci pravým menom, dúfam, že Vám bude jeho autorita nápomocná pri vašom úsilí získať chlapcov späť. Držte sa(Jitka)
Foto
Diky
Dobry den pani Michalkova. Moc Vam drzim palce, at mate sve deti brzy zpet. Velmi s Vami citim. Je to moc tezke pro milujici matku kdyz je naprosto bezmocna a nemuze chranit a rozhodovat o svych detech.Preji hodne sili.(Zdenka)
Foto
Diky
Dobrý den paní Michaláková, je až neuvěřitelné jak jsou ti Norové arogantní a jaké jim dělá potěšení udávat lidi kvůli maličkostem aby přišli o děti. Je to sice krásná země ale mezi takovými lidmi bych žít nemohla. Plně se ztotožňuji s tím co řekl náš prezident i Vy-toto jsou opravdu nacistické praktiky! Oni Vás i jiné rodiče chtějí skutečně o ty děti připravit, o nic jiného jim nejde !!! Zřejmě potřebují zaměstnat svoje občany jako pěstouny a dost možná chtějí také odradit cizince aby se stěhovali do Norska. Nepřestávejte bojovat dál, zvlášť ne teď když se to ,,rozjelo´´ i za přičinění vlády. Věřím že nakonec svůj boj vyhrajete i když se Norsko stále urputně brání, nechtějí totiž přiznat svou chybu-na to jsou moc hrdí. Ale nejde jen o Vás ale i o Vaše děti. Možná ony tím trpí nejvíce. DRŽÍM VŠECHNY PALCE !!! M.(Milena, Chomutov.)
Foto
Tady jde hlavne o deti. Dekuji
Zdravim, chtela jsem se zeptat proc jste si vybrali zrovna Norsko? A kde jste tam s manzelem pracovali?(Černohousová)
Foto
Byvaly manzel tam jiz dlouho zil.On behem te doby vystridal hodne ruznych zamestnani v tridirne ovce a zeleniny, jako udrzbar, posledni zamestnani bylo pomocny pracovnik u stavebni firmy, jinak se zabyval celou dobu vazanim rybarskych musek a jejich prodejem obchodum s rybarskymi a sportovnmi potrebami
Rekla jste celou pravdu? (Ivana)
Foto
Ano
Chci jen napsat , že Vám moc přeji , aby jste měla děti u sebe a porazila je. Nenechte se od nich zastrašovat a naopak , co nejvíc informací dávejte do tisku a veřejnosti. Spousta lidí stojí za Vámi a čím víc zrůdností co se dějí v Norsku se dostane ven , tím jen hůř pro Norsko. Myslím , že až budete mít děti u sebe , bylo by dobře , toto všechno vydat knižně nebo i zfilmovat , ať se celý svět dozví , co všechno se může stát v civilizované Evropě. I když Norsko po tomhle tom nelze nazvat civilizovanou zemí.(Pavel)
Foto
To je prave duvod, proc se nechci nechat zastrasit norskou socialni sluzbou, a proc o pripadu mluvim. Nejde mi o me, nechci byt zadna medialni hvezda, po tom netouzim. Jde mi o to, aby nebylo pachano bezpravi na rodicich a detech.
Milá paní Evo ..snad se Vám poštěstí a dostanete chlapce zpět..mám sama v UK vdanou dceru a nenechává mě to v klidu,ale snad se jim nic nestane ,jejich otec je muslim ....žijí v klidu a slušně.Je to zvrácenost i tam odebírají děti rodinám cizincům .Hodně štěstí a zdraví ..VYDRŽTE ! (LENKA)
Foto
Dekuji
Myslíte si že u vaší sestry by kluci měli odpovídající prostředí? Viděl jsem fotky z její domácnosti a nebyl to zrovna pěkný pohled.(Pavel)
Foto
Moje sestra s manzelem stavi rodinny dum, jestlize nekdo stavi dum, jiste ma okolo domu pytle s cementem a piskem, cihly, Isopor a podobne. Me sestre verim, sama je mama dvou deti. Mi synove a jeji dcera se spolu casto hravali a travivali spolu kazde leto, znaji se a deti se neustale ptaji, kdy Denisek s Davidkem prijedou
Paní Michaláková, proč jste syny mlátila i když to je v Norsku zákonem zakázané?(Karla)
Foto
Ja jsem deti nemlatila, ale placala jsem je po zadku, jestlize opakovane neposlechli, nebo se staly situace, ktere ohrozovaly jejich bezpecnost, jako napr. neposlechnuti a pobihani po silnici ci v blizkosti vozovky
Kdo ví všechno za tím je a úplnou pravdu se nikdy nedozvíme. Vždy nás budou hltit jen tím čím chtějí. Obracite se na český stát s pomocí. Byl snad český stát, kdo vás vyhnal žít do Norska? Myslím ze pravda je úplně jinde a kdo ví proč vám chlapce vrátit nechtějí. A otec děti bojuje o kluky tak jako vy? (kamil)
Foto
Nikdo mne do Norska nevyhnal zit, tak jako nikdo nevyhnal zit spoustu rodin a studentu, kteri se rozhodnout zkusit stesti v jine zemi. Ja mam svedomi ciste a nic netajim. S byvalym manzelem v kontaktu nejsem, podle informaci, ktere mam o deti nebojuje
Paní Michaláková, proč jste žila s dětmi v Norsku a proč se nyní nesnažíte vrátit do Čech nevím zda by potom bylo snadnější vrátit děti jako české občany do své vlasti. (Eva Jarešová)
Foto
Dobry den, predem bych se rada vsem omluvila ze jsem otazky nemohla zodpovedet jiz v sobotu. Bohuzel vypadavalo zde internetove pripojeni, proto tedy musel byt chat presunut na dnesni den. A ted zpet k otazce. Zila jsem v Norsku, protoze tu zil muj byvaly manzel. Kdyz vidim jak se norske urady snazi ignorovat apelace uradu ceskych, myslim si, ze boj z CR by byl jeste obtiznejsi. Takto jsem detem alespon trochu nablizku.