ONLINE CHAT
Dobrý den Petro, je tomu už pár let, švagrová uložila urnu svého muže a mého bratra do rodinné hrobky bez mé přítomnosti. Nedala mi vědět, že ji budou pochovávat. V Hrobce leží též moji rodiče, od té doby se mi na hřbitov v rodné vesnici vůbec nechce ani na dušičky. Se švagrovou se nemáme příliš v lásce, spíš ona mě, než já ji. Jsem věřící a to ji vadí. Ráda bych věděla, jestli duše rodičů a bratra se na mě nezlobí, že za nimi nechodím, ale mám je v srdci.. Měla jsem je moc ráda, ale vztahy se díky švagrové pokazily a od té doby mám pocit, že se mě nedaří dobře. Bydlím ve stejné obci jako její rodina a už před tím než bratr odešel na věčnost jsme se moc nenavštěvovaly. Co mám udělat aby se mi dařilo a měla dostatek energie. Mám pocit, že to všechno způsobily vztahy v rodině. Jsem mírumilovný člověk a ráda bych jim za všechno co pro mě udělali poděkovala a též i Vám velmi děkuji za odpověd.. Jana (Jana:-))
Foto
Nejde o švagrovou, ale o vaše blízké, zajděte na hřbitov sama, v klidu. Není nutné, abyste tam chodila právě na Dušičky. Doma za bratra a rodiče zapalte svíčky, prohlédněte si jejich fotografie, promluvte si s nimi, klidně nahlas. To, že se zbavíte pocitu viny vůči rodině, vám pomůže, abyste vyrovnaněji přistupovala ke švagrové a netrápila se zbytečně. Hodně štěstí.
Dobrý, den jsem narozena 1.5.1976. Myslíte, že nadešel čas udělat rozhodnutí, kterého už se tak dlouho bojím. Děkuji(Wanda)
Foto
Vyřešte tu věc, uleví se vám. Hodně štěstí.
Dobrý den, již delší dobu jsem bez partnera, navíc jsem přišla o práci. Čeká mě v bližší budoucnosti něco příjemného, ať už se jedná o práci nebo partnera? Jana 18.8. 1993 Děkuji(Janča)
Foto
Ve vašem věku není žádná tragedie být nějaký čas bez partnera, a oba vaše problémy mají jedno řešení. Choďte víc do společnosti, obnovte vztahy s kamarádkami, se spolužáky. To je ideální cesta, jak najít práci i lásku. Hodně štěstí.
Dobry den.Chtel bych se zeptat jak mam resit nenadale slozite zivotni problemy.Prisel jsem o praci.Majitel mi nezaplatil a do mesice se mame vystehovat?Dekuji Karel nar 22.7.1981(Karel)
Foto
Je to složitá situace, kterou lze řešit jen s pomocí blízkých. Nepropadejte panice, a zapojte do "záchranné" akce co nejvíce lidí. Nejen, že je to nejrychlejší pomoc, ale také nejméně riziková. Navíc se zdá, že situace nebude tak beznadějná a že vás možná brzo pozitivně překvapí vývoj situace. Hodně štěstí.
Dobrý den, nevím, zda mi stihnete odpovědět. Soudím se s úřadem kvůli neplatnosti výpovědi z pracovního poměru. Už jsem u Nejvyššího soudu. Rozhodne tento soud po právu a označí moji výpověď za neplatnou? Děkuji za odpověď. Jaroslava, nar. 3.8.1957(Jarka)
Foto
Je těžké předjímat rozhodnutí soudu, ale něco pozitivního vás v nejbližší budoucnosti čeká. Jsou i jiné životní radosti, než jen vítěství u soudu. Hodně štěstí.
Dobrý den, chtěla bych se zeptala, zda mě v nejbližším období potká láska, ve smyslu kvalitního partnera a jestli pro to můžu něco udělat....děkuji velmi za odpověď 3.2.1971 Mona(mona*)
Foto
Pokud jde o lásku, nejpodstatnější je, být prostě otevřený novým vztahům, neupínat se na obraz jezdce z neznáma a přijmout myšlenku, že ten nový se nejspíš skrývá někde ve vašem okolí. Kamarád, kolega... ženy se často fixují na představu cizince, ale nejpravděpodobnější láska je vždycky někde poblíž.
Od narození,jsem putovala po příbuzných,dětských domovech,léčebnách,v 11 letech mi zemřela matka ,vše bylo hodně náročné,přesto mám pocit,že v nejhoších hodinách mého života,který doopravdy nestojí za moc ani dnes mě někdo nasměroval jinam ,než bych šla já.To semi stalo několikrát,proto věřím,že mi někdo pomáhá a drží nademnou ochranou ruku Děkuji(Karolína)
Foto
V nejvyšší nouzi je nejbližší pomoc "zvenčí", jak se říká, "ani nebe se na to nemůže dívat". Ať je vaším pomocníkem kdokoli, poděkujte mu, pokud myslíte, že je to někdo z vašich mrtvých, můžete mu o Dušičkách zapálit svíčku, možná zažijete další setkání.
Dnes večer se zúčastním oslavy svátku Dušiček ve slovanském pohanském rituálu. Jak se na takové masové akce díváte z hlediska osobního a sociálního?(Josef K)
Foto
Samhain je komunitní, rodinný svátek, takže oslava v širším kruhu je jistě naprosto v pořádku. Pokud budou na akci lidé, které máte rád a se kterými se cítíte dobře, bude výsledek jistě pozitivní. Problémem může být, pokud se takových akcí zúčastňují lidé, kteří se neznají, protože rituál je vždycky v mnohém osobní, intimní věc, kterou by člověk měl sdílet jen s blízkými lidmi. Hodně štěstí a požehnaný Samhain.
Dobrý den, nemám dobré období bude nějaká změna k lepšímu? Jsem nemocná již delší dobu díky tomu nejsou peníze a dluhy narustají. Zlepší se to? Pomuže nějaký ritual? Děkuji a mějte se moc hezky(Martina)
Foto
Můžete vyzkoušet samhainový Rituál zbavení se zlého Budete potřebovat jablka a dýně, ale stůl, na kterém budete pracovat, můžete ozdobit i podzimními květinami. Na kousek papíru napíšeme věc, které se chceme zbavit. Připravíme si malý, mělký talířek označený symbolem kola s osmi špicemi (do středu kola namalujeme tečku a špice povedou ze středu ven z kruhu – vznikne symbol nekonečnosti, symbol kolo roku). Před oltářem postavíme kotlík nebo podobnou pomůcku položenou na žáruvzdorném povrchu, svíčky potřebujeme černé a červené. Zapálíme svíčky, zvedneme jablko a umytým nožem oloupeme. Slupky i jablko položíme na talířek s kolem. Tiše sedíme a s láskou vzpomínáme na přátele a milované, kteří nejsou mezi námi. Ochutnáváme jablko a soustřeďujeme se na symbol nekonečnosti. V kotlíku zapálíme oheň (postačí i svíčka, pokud nemáme žádnou podobnou pomůcku), držíme napsaný kousek papíru, soustředíme se na plamen a vyslovíme: Z temnoty světlo! Ze špatného dobré! Ze smrti zrození! Zapálíme papírek a představujeme si, jak se věc, které se chceme zbavit, zmenšuje, zaniká a nakonec mizí v ohni. Do plamenů uvolníme bolest nebo pocit ztráty, kterou možná cítíme. V blízké budoucnosti vás čekají spíše drobnější pozitivní změny, možná nová práce nebo pomoc blízkých. Hodně štěstí
Dobrý den,jsem nar.19.2.1963 a zajímala by mně moje budoucnost.Měla jsem bratra který zemřel 6.5.2012 ve svých 50 letech,moc mně to mrzí,protože jsme se nerozloučili.Nechala jsem sloužit mši,ale i tak,se s tím nemůžu smířit. Děkuji (Daniela)
Foto
V nejbližší budoucnosti vás nečekají překotné změny, ale ani žádné výrazně negativní události. Pokud jde o bratra, rozlučte se s ním znovu o Dušičkách, vystavte si jeho fotografii, zapalte svíčku a stravte s ním třeba hodinu v klidu a tichu. Uleví se vám.
Protože se mi v poslední době nedaří vyřešit bydlení,abych mohla odejít z úplně nefunkčího manželství i když mám 72 let ,právě nyní,když spomínám na svoje zemřelé příbuzné,jsem jěště smutnější a bezradnější.Děkuji.(Lívia)
Foto
I když jsou ve vašem věku změny problematické, zlepšení vás v nejbližší době čeká. Bydlení není tak důležité jako to, jak se budete cítit svobodná duševně. Vyhledejte pomoc u přátel, ve vašem okolí jsou lidé, kteří jsou vám ochotni pomoci. Hodně štěstí.
Dobrý den, prosím Vás jak to vypadá z naším vztahem já: 3.9.1974 a manžel: 2.5.1977. Děkuji(Katka)
Foto
I když jsou ve vašem vztahu problémy, naději má. Je zbytečné opouštět loď, život po rozchodu často není lepší a rány zůstanou ještě dlouho. Je samozřejmostí, že se musíte snažit oba, snaha jednoho vztah nezachrání.
Dobry den, pred a pul rokem mi nahle zemrela maminka. Byla moc hodny clovek. Myslim na ni v dobrem kazdy den. Chtela bych se zeptat, zda je neco, co bych jeste pro ni mohla udelat. Dekuji za odpoved a preji vse dobre. (Petra)
Foto
Pokud na ni vzpomínáte, je to to největší, co pro ni můžete udělat, protože pro mrtvé už hmotné projevy náklonnosti nemají valného smyslu. Samozřejmě si ale maminka zaslouží svou dušičkovou svíčku, prostřený talíř, vystavenou fotografii. Pokud se dokážete s její smrtí smířit a vzpomínat na ni co nejdříve bez bolesti, je to samozřejmě ideální, ale bolest chce čas, aby se přetavila ve vzpomínky. Hodně štěstí.
Dobrý den Petro,bdí a ochranují nás naší milovaní pozůstalí? Děkuji Vám za odpověd´.(ivy ivy)
Foto
Blízkost zemřelých tkví ve vztahu i ve okolnostech, za kterých odešli. Ochrana funguje hlavně na úrovni vědomí blízkosti a také kontinuity rodiny, která je v dnešní době čím dál důležitější. Je důležité, abychom ochranu dokázali oplatit úctou a vděčností.
Dobrý den,vím že je něco mezi nebem a zemí......měla jsem babičku,která mě vychovala a taky vím,že když mě je někdy hodně zle,babička za mnou příjde...kolikrát se mi v noci stalo,jako když mě někdo pohladí....je to moje babička......(evica)
Foto
Ano, některé jevy nejsou racionálně vysvětlitelné. Pokud jste schopna blízkost cítit, važte si toho. O Samhainu můžete projevit své babičce vděk za pomoc zapálením svíček a připraveným "jídlem pro mrtvé".
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na budoucnost vztahu já: 5.6.1975 a partner: 1.3.1973. Děkuji(Lucie)
Foto
Váš vztah je poměrně komplikovaný, ustrnul a nevyvíjí se. V případě, že byste měli dál fungovat jako pár, je třeba, abyste oba vyvinuli snahu ke změně. Někdy je ovšem lepší odumřelý vztah nechat odeznít. Hodně štěstí.
carodejnictvi neexistuje je to vymyvani lidem mozku a za to berete penize ?(Petr )
Foto
Neberu za to peníze, živím se psaním knihy a novinařinou :)
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak se spojit se svou babičkou, zemřela před 27 lety a pohřeb měla na moje narozeniny. Stejně jako strýc (její syn) který zemřel tři roky potom. Milovala jsem je oba, strašně moc mi chybí. Moc děkuji Martina K(Martina )
Foto
O Samhainu k tomu máte nejlepší příležitost. Aby k Vám zesnulí trefili, je třeba v okně zapálit svíčku. Tu je možné vložit do vydlabané dýně jak je to dnes populární, či a to je stará tradice v naších krajích, vydlabat pro tento účel řepu. Svíčku ještě než zapálíte, polijte mlékem a následně hadříkem usušte - tak pozvete své předky k hostině. Je důležité je také nahlas pozvat, už tím, že vyslovíte jejich jména, jsou vám vaši zemřelí blíž. Můžete si také prohlédnout rodinná alba, abyste spojení podpořila.
Dobrý den. Zajímalo by mne, zda budu mít ještě další dítě. Jsem narozena 21.4.1977 00:45h. Děkuji za zodpovězení.(Šárka)
Foto
Dobrý den, není to úplně vyloučené, ale zvažte to, existují i okolnosti, které celou věc komplikují.
Hezký den. Prosím, můžete se podívat na mého syna, je narozen 1.11.2011 na dušičkový čas, jaký význam to má v jeho životě? Předem děkuji.(Šárka)
Foto
Syn se narodil pod vládou Pluta a Marsu, což jdou planety, které předznamenávají sice úspěšný, ale také neklidný život. Důležité je pro něj ukotvení a zázemí, lidé narození v tomto období mohou mnoho dokázat, ale také tvrdě narážejí.
Dobrý den. Prosím, babička mi zemřela 25.12.2012, je její "duše" s námi v čase Dušiček nebo kde vlastně ted je? Děkuji moc za zodpovězení.(Zuzana)
Foto
Na život po životě je mnoho názorů, ale už fakt, že ve stejném období vzpomínají na mrtvé takřka všechna evropská náboženství, o něčem svědčí. Pokud chcete, aby vám byla milovaná babička blíž, nezapomeňte pro ni o Dušičkách prostřít talíř u večeře a zapálit svíčku. Důležité je také nahlas pronést jména těch, kteří odešli. Sama poznáte, jestli vás babička navštívila. Nečekejte ovšem "fimový trik", blízkost tkví hlavně v pocitech. Hodně štěstí.
Hezký dušičkový den. Prosím, mohla byste mi říci, zda mne čeká v blízké době nabídka práce přešně pro mne, nebo zda se to chystá a bude to to pravé ořechové? Velmi děkuji.(Alexandra)
Foto
Nevím, jestli nabídka bude "přesně pro vás", nicméně změna k lepšímu vás v poměrně brzké době čeká. Hodně šstěsí.
Proč si Češi myslí, že Halloween je americký svátek...není to dotaz, spíš konstatování, přitom většinu svátků mají Američani v podstatě z Evropy....Halloween - Samhain, Valentin - italský kněz apod.(Maratina)
Foto
Češi mají ve světě pověst velkých okultistů a alchymistů, na druhé straně, pohanská tradice u nás je poměrně slabá, a jestliže komunismus potlačoval křesťanství, pohanství, které se udrželo hlavně na západě, vytěsnil úplně i ve formě svátků. Kupodivu proběhla i devastace poměrně silných pohanských tradic východních Slovanů a mnoho lidí dnes už jako zapomenutou tradici vidí hlavně zlidovělé křesťanské svátky. Ale pomalu se rozpomínají, doufám.
Podaří se nám pronajmout restauraci a další vstání "z mrtvých" co se domu týče, v tomto směru....? Plus eliminace negativních jevů. Děkuji(Tina.........................)
Foto
Čekají vás spíše pozitivní změny, takže myslím, že ani v "temné" polovině roku nemusíte ztrácet naději. Hodně štěstí.
Je teď vhodný čas pro evokaci Hekate?(Azathoth)
Foto
Z hlediska "indikace" ano, ale obecně je tohle období víc rizikové a je nebezpečí, že by se mohlo něco zvrtnout, je větší než jindy. Osobně bych se přidržela tradiční komunikace s duchy předků.
Celý týden se mi zdají sny o mrtvých, krvi, upírech, souvisí to se svátkem Dušiček?(Alena)
Foto
Samhain je dobou, kdy je brána mezi světy otevřená a venku se "potulují" jak dobří, tak i zlí duchové. Sny s obdobím mohou souviset, ale je také možné, že na vás má vliv i symbolika smrti, která se ke svátkům pojí. Každopádně opatrnosti nezbývá a pokud jste senzitivní, nedopourčuju po setmění návštěvu hřbitovů a míst, kde došlo k tragickým událostem.
Typickou metodou oslovy Samhaimu je oheň. Je lepší ho dělat sám nebo s více lidmi? Patří k ohni nějaký rituál nebo cokoli, na co bychom při jeho rozdělávání neměli zapomenout?(Jakub)
Foto
Správný samhainový oheň je "rodinnou" záležitostí, takže rozdělávat ho sám je spíš nouzovým řešením, poplatným moderní době. Za samhainového ohně si dříve členové rodiny, nebo komunity i brali oheň, aby si ho odnesli domů.