ONLINE CHAT
Dobrý den, jsem 2roky po porodu a pokaždé, když jdu na velkou, na jedné straně mě to hodně řeže a pálí, mohou to být vnitřní hemeroidy a pokud ano, jak postupovat s jejich odstranění? Nebo to může být i vnitřní jizva po porodu, jelikož jsem měla natržení hráze 2.stupně? Děkuji moc za odpověď.(Veronika)
Foto
Spíše se jedná o chronickou fissuru - prasklinu . Objednejte k vyšetření , pokud jste z okolí Prahy , pak můžete na naše pracoviště - tel 266006244
Dobrý den, mám občas problémy u konečníku, občasné svědění a špinění prádla ale ne stolicí ale asi jinými šťávami, nevím,dá se s tím něco udělat? (Martin)
Foto
Nechte se vyšetřit proktologem.
Dobrý den, lze provádět vyšetření střeva jiným způsobem nežli kolonoskopií?. Je mi 62 let, byla jsem již na rektoskopii, kde zjistili hemoroidy a doporučili mi čípky a v budoucnu kolonoskopii. Což by nestačila kontrola na okultní krvácení, to mívám negativní. Děkuji, Helena.(Helena)
Foto
Doporučuji Vám koloskopii - jedině při tomto vyšetření se mohou rovnou i odtranit případné polypy apod.
Dobrý den, jaké jsou možné komplikace při léčbě hemoroidů "gumičkováním"? (Pavel)
Foto
Jsou velmi zřídka - bolesti, větší krvácení.
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat jestli se při kolonoskopii dá odstranit vnější hemoroid a nebo mě čeká další zákrok ach jo :-( ? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.(Zuzana)
Foto
Při koloskopii se hemoroidy neodtraŇUJÍ.
Dobrý den , po operaci hemeroidů před 10 lety , mám nyni diagnostikovanou rektokélu asi 4cm, doporučil by jste mi operaci, prý se to vrací? Děkuji(Zdenka)
Foto
U rektokély není jiné řešení než operace , recidivy nejsou tak časté.
Dobrý den pane doktore. Jak lze nejlépe hemoroidům předcházet? Děkuji.(Petra)
Foto
Nejvíce škodí dlouhé sezení a stání, úporné zácpy a zvedání břemen. Předcházet lze částečně úpravou životosprávy - dostatečný obsah vlákniny a tekutin ve stravě, pohyb.
Dobrý den Loni jsem měl hemeroidy a podstoupil jsem rektoskopii.Nyní se mi to vrátilo.Pomůže Barronova metoda či něco jiného?Je to pro mě i společenský problém(Peter)
Foto
Jistě pomůže.
Dobrý den, jsem po operaci hemor. 4. stupně letos v květnu. Vše je v pořádku, jen mám lepivý výtok z konečníku, musím se umýt i 3x mýdlem, abych se večer vymyla. Na kontrolu jdu až únoru, ale pan doktor říkal, že výtok skončí. Je nepříjemně lepivý, je to normální ? Po stolici se myji, dík za odpověd´. (Bublinka)
Foto
\Po operaci může být výtok opravdu přechodný, ještě vydržte.
Dobrý den, nevím jestli se správně vyjádřím, ale mému partnerovi vylézá konečník. Na bolest ani na žádné problémy si nestěžuje. Myslím si, že to má z toho, že když je na velké potřebě, dokáže tam prosedět i 45 minut. Měl by navštívit lékaře a pokud ano, tak jakého? Děkuji(Dejzi)
Foto
JIstě je léčba vhodná - pokud je sliznice trvale vně konečníku, hrozí riziko dalších komplikací.
Dobrý den, prosím Vás, mám tento problém: prasknutí hemoroidu - krev při utírání a následné bolesti konečníku (píchání, tlak), návštěva lékaře, který pohmatem zjistil prasklinu. Nasazení detralexu a čípků na hemoroidy. Po měsíci potíže stále přetrvávaly - pálení a píchání, někdy bolest, druhá návštěva u lékaře - nasazení protizánětlivých čípků a znovu detralex a hned druhý den rektoskopie, která je negativní, jen snad, že je tam lehký zánět a drobné hemoroidy. Teď už 14 dní užívám protizánětlivé čípky a detralex. Obtíže se zmírnily jenom nepatrně, jeden den je to horší druhý lepší. Jsem objednán znovu k lékaři, ale až za 3 týdny. Prosím o radu. Moc děkuji(Marek)
Foto
Prasklina není hemoroid, každá tato diagnoza má jinou léčbu,bez vyšetření se nelze více vyjádřit.
Dobrý den, po každém těhotenství se mi objevují hemoroidy. Po prvním dítěti jsem absolvovala několikrát tzv.Baarovu ligaci, po druhém dítěti stačilo pouze jedno "sezení" kdy mi hemoroidy vypálili laserem. Nyní jsem po třetím porodu a hemoroidy mě opět trápí, ale k lékaři se zatím nedostanu. Vzhledem k problémům s žilní nedostatečností beru Detralex a problémy při stolici prozatím řeším potřením lokálním anestetikem Mesocain a po omytí následným ošetřením gelem z dubové kůry. Nevadí dlouhodobé používání mesocainu (1x denně) při kojení? Není ještě nějaká další možnost, jak to prozatím vyřešit, než se dostanu k lékaři? Děkuji.(Lenka)
Foto
Mesocain nevadí, ale dubová kůre vysušuje .
Dobrý den, jsem po revizi dělohy v 10 tt, je to 4 týdny a od té doby mám někdy při zácpě tlak v konečníku a někdy mě bolí až do podbřišku ke stydké sponě. V okolí konečníku mě nesvědí, ani při stolici nekrvácím. Mohlo by se jednat o hemoroidy? Předem děkuji za odpověď.(Janna)
Foto
Spíše se jedná o obvyklé pooperační obtíže.
Je možné pomocí dilatátorů trvale vyléčit obstrukční defekační syndrom nebo je to doživotní "komplikace"? Děkuji.(Mikul)
Foto
Nelze se vyjádřit- většina pacientů je vyléčena trvale, jiní dilatují průběžně dále.
Můžete,prosím, jmenovat některé léky a masti popřípadě jinou léčbu na hemoriody? V každé lékárně dopuručují něco jiného. Která je, podle Vás ,nejúčinnější?Jak dobře postupovat při domácí léčbě hemoroidů?Dále jsem četl na internetu domácí léčbu pomocí zmrazování.Jaký je Váš názor na toto?Děkuji (Jiří U.)
Foto
Všechny masti mají podobný účinek, problémem je spíše skutečnost , že řada obtíží není od hemoroidů, ale od prasklin. Domácí léčba pomocí chlazení funguje podobně jako masti - tlumí obtíže, neřeší příčinu.
Dobry den. Rad bych se zeptal,jestli by se dalo nejak obecne rici,kdy je dobre uz s problemy s hemeroidy jit k lekari a nesnazit se to resit sam pomoci masti z lekarny. Druha otazka je ,jestli pri hemeroidech muze castecne trochu pobolivat bricho ci se muzou dostavit jine jine priznaky. Dekuji za odpoved(Petrik)
Foto
V případě opakovaného krvácení je jistě vhodné odborné vyšetření. Břicho od hemoroidů nebolí.
Dobrý den,je mi 51let.Před třemi lety jsem byla na chirurgii na odsranění v niřních hemeroidů,gumičkovou metodou 3krát.Odté doby jsem měla vcelku klid,s vnějšemý se prý nic dělat nedá,bylo mi řečeno.bohužel se mi utvořil velmi ted je to pár dnů vřídek bolestivý ,větší,tvrdý.Používám pouze Dubovou kůru a horké koupele ale bez výsledku.Prosím o radu co s tím.(daniela hošková)
Foto
Dostavte se k proktologickému vyšetření, na vřídky je dubová kůre zcela nevhodná.
Dobry den, jsem tehotna v 8. mesici a udelali se mi vonkejsi hemoroidy. Nekrvaci, ale pri doteku boli a svrbi. Pri stolici mi to nevadi. Pouzivam mast na hemoroidy, ale nejake vysledky nevidim. Co by se s tim dalo delat? Nebude to vadit pri vaginalnim porodu? Zmizi to po porodu? (Andrea)
Foto
Vydržte, před porodem se obvykle obtíže ještě zvýrazní. V případě velkých hemoroidálních obtíží je jistě na zvážení porod císařským řezem. Pokud nedojde k samovolnému zlepšení po porodu, objednejte se po šestinedělí k vyšetření.
Dobrý den, mám prokázané vnitřní hemeroidy, před vyprazdňováním cítím svědění konečníku a při vyprazdňování stolice občas krvácím. K svědění konečníku dochází také např. po slaném jídle(brambůrky). Je toto opakující se krvácení nějak škodlivé pro organismus? Jak krvácení zabránit? Děkuji za odpověď. (Vlasta)
Foto
Každé opakované krvácení může pro organizmus znamenat zátěž. V případě krvácení z hemoroidů je snadná pomoc - jejich odstranění. U mírnějších stupŇů se jedná o nebolestivé (opravdu to nebolí !!) ambulantní zákroky, na našem pracovišti používáme Barronovu metodu - tzv. gumičkování.
Dobrý den, poraďte mi prosím nějaký účinný prostředek proti mokvání konečníku a svědění při vnitřních hemeroidech. Při zhoršení potíží i samovolný únik vodnatého hlenů.Děkuji Jitka (Jitka)
Foto
Mokvání může být projevem celé řady onemocnění konečníku, i závážných. POkud jste byla vyšetřena specialistou máte nákez vnitřních hemoroidů, nechte si je odstranit. Léčba mastmi a čípky Vám nikdy nepomůže trvale.
Dobrý den,v neděli ve sprše jsem si nahmatal v konečníku bulku asi jako malíček,je modré barvy.Trochu to svědí.Před tím jsem neměl žádný problém.Co stím mam dělat.(Zdeněk)
Foto
Navštivte jakoukoliv chirurgii - jedná se o trombosu v zevním hemoroidu, drobný zákrok je vhodný u větších uzlíku a provádí se bez objednávání ve všech chirurgických ambulancích - nemusíte na poroktologii. Našim pacientům doporučuji na recepci říci heslo : "bolavá bulka u konečníku" a sestřička Vás vezme bez objednání.
Dobrý den Mám problém s hemeroidy a chodím k odbornému lékaři. Ten již po několikáté mne posíláí na kolonoskopii. Je to opravdu nutné? je mi 61let a bojím se nějakého natrhnutí nebo protržení střeva. Děkuji za odpověď Alena(Alena)
Foto
Koloskopie se opakuje v případě nálezu polypů či zánětu střeva pod. V případě , že je koloskopie bez nálezu, pak se opakuje nejdříve za 5 let
Dobrý den, pane doktore již měsíc pociťuji nepříjemné svědění v oblasti konečníku. Někdy se na toaletním papíře objeví malé množství krve. Byla jsem na vyšetření u praktické lékařky, která hemoroidy vyloučila. Prý se může jednat o trhlinku. Jak bych měla v mém případě postupovat ? Podotýkám, že čípky, mastičky, úlevu nepřinesly.(Hanka)
Foto
Vnitřní hemoroidy nelze vyšetřit prstem - nejsou hmatné. Doporučuji Vám objednat se ke specialistovi - pokud nejste z daleka , můžete i na naše pracoviště : www.poliklinika-vysocany.cz .
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj problém týkající se hemeroidů. Vždy když jdu na "velkou" mi vylezou 2 - 3 takové váčky (pytlíčky), které si pak musím pomocí toaletního papíru zatlačit zpět, jinak je to nepříjemné. Chtěla bych se tedy zeptat jak moc je to či není závažné. Děkuji(Veronika)
Foto
Krom hemoroidů se může jednat i o polypy - nechte se vyšetřit specialistou.
Dobrý den, je mi 47 let. Asi 2 roky mám z konečníku vylezlý hemoroid ve velikosti asi tak ploché kuličky rybízu. Občas léčím i jeden vnitřní. Byla jsem vloni na kolonoskopii a při dotazu co s tím vnějším, mi paní doktorka řekla, že je neaktivní a že postačí správná hygiena. Dá se opravdu takto bez problému žít do konce života? Sice to nevypadá hezky, ale jinak mi nevadí. Operaci si nedovedu v žádném případě představit. Ohlasy jsou na ní z 95% přímo hororové. Děkuji za odpověď(Petra M.)
Foto
Zcela drobný zevní nebolestivý hemoroid opravdu není nutné řešit. Nevěřte zaručeným zprávám o hororvé operaci hemoroidů - dnes umíme operovat Longovou metodou či nadstandardně laserem a pak jsou obtíže velmi mírné.
Dobrý den pane doktore, už asi 2 měsíce mám problém s bolestivou stolicí a bolestí vnějších hemoroidů. Moje zaměstnání je sedavé. Snažím se to léčit mastí Faktu a úpravou stravy. Ale neustále se mi potíže v menším vlnách vrací. Dá se s tím něco dalšího udělat, aby se mi to pořád nevracelo a vše se mi uklidnilo? Předem děkuji za Vaši odpověď.(Martina K.)
Foto
Jistě - na základě vyšetření lze stanovit léčbu příčin. Masti a čípky pouze tlumí obtíže, nevyřeší příčinu.
Dobrý den, můžete nám prosím říci, jestli lze poznat rozdíl mezi krvácením z hemoroidů a karcinomu tlustého střeva?(Petr S.)
Foto
Nelze - právě proto je vhodné podstoupit vyšetření specialistou - proktologem, případně gastroenterologem.
dobrý den byl jsem na operaci longovou metodou ,3 roky nazpět,opět nárazové krácení, vyhřezlé částečně tl. střevo ,bolest a jiné kompl. zatím ne, mám se opět zajímat o stejný zákrok nebo je jiná možnost ? děkuji (Pešek Radek)
Foto
Objednejte se na vyšetření, často není nutná další operace, jen drobný ambulantní zákrok.
Prosím, jaké jsou první příznaky hemeroidů? A při jakých je už potřeba raději navštívit lékaře?(Adriana)
Foto
Obvykle občasná stopa krve na papíře, bez bolesti. Někdy svědění a tlaky v konečníku.
je svrbenie v konečníku prejavom hemoroidov?(miroslav sk)
Foto
Někdy ano.
Dobrý den, jak probíhá ambulantní odstranění malého uzlíku? Beru warfarin na ředění krve, jde to odstranit ambulantně i v tomto případě i bez neschopenky? Děkuji Tereza(Terezie)
Foto
Pojem malý uzlík je zavádějící. Objednejte se ke vstupnímu vyšetření ( na naše pracovičště je kontakt 266006244) a dle nálezu pak s lékařem domluvíte optimální postup, včetně návodu, jak s užíváním warfarinu před případným zákrokem.
od dvaceti po nastydnuti na vojne,trpim chronickym z.prostaty.yaroven i hemeroidy.nekkdy nevim co me vlastne boli.muze to souviset.mam velke bolesti,trapi me to uz 43let.prosim poradte.diky.(dvorak)
Foto
Bohužel, někdy nelze zcela odlišit, co Vás bolí více. Doporučuji Vám odstranění vnitřních hemoroidů, pak zbude již jen jeden problém k léčení.
Dobrý den, prosím o radu, poprvé se mi udělal malý uzlík, dubová kůra ani mastička nepomohly, ale nemám žádné jiné problémy, je nutná návštěva lékaře? děkuji Tereza(Tereza)
Foto
Pokud se uzlík ztrácí, již nebude pravděpodobně nutné nic. Ale příště navštivte ihned (bez objednávání) chirurga - většinou se jedná o trombozu( drobnou krevní sreženinu) a je vhodné ji řešit neprodleně.
Ano ,také na ně trpím a mám s nimi problémy .Nejvíc mě ovšem omezuje to občasné mokré prostředí okolo ,kdy k tomu vlhku patří vždy i nepříjemné pálení a zvláště při cestování to je k nevydržení.Co s tím?Já vím píši to moc zaobaleně ,ale snad to je k pochopení .Děkuji Leninka(Leninka)
Foto
JIstě bude vhodné vyšetření a následné odstranění vnitřních hemoroidů, současně někdy musíme léčit ekzem kolem konečníku. Nechte se vyšetřit.
dobrý den, v srpnu jsem absolvovala operaci hemoroidů 3 stupně, ale pan doktor říká že to neodstranili všechno a v kartě mám napsáno že jsou 2 stupně. myslíte si že druhá operace pomůže? (Lucie )
Foto
Vše konzultujte s operatérem.
Dobrý den pane doktore, vím, že hemoroidy vnitřní mám (diagnostikoval lékař), když zlobí mohou způsobovat nucení na stolici, tlak, hlen a případně rozkouskovanou stolici ne formovanou? Krev ve stolici ani jiné potíže nemám. Děkuji(Aneta)
Foto
Nucení na stolici ano, hlen ne.
Dobrý den, mám problém, před třemi lety jsme mi po porodu objevily hemeroidy, které jsem zaléčila mastičkou Dobexil - H , od té doby se mi občas vytvoří bolestivé prasklinky u konečníku. Před třemi měsíci jsem začala užívat HemoStop. Po dvou měsících užívaní jsem pocítila úlevu, ale nyní se prasklinky opět objevily. Prosím Vás poraďte co mám dělat, zda se to dá léčit dostupnými léky z lékáry a nebo zda mám navštívit nějakého specialistu. Děkuji za pochopení Ivana(Ivana)
Foto
Navštivte specialistu. Současně je vhodné navštívit i gynekologa - opakované mykosy se často podílí na vzniku prasklin.
Dobrý den, prosím o radu. Už 2x jsem byla na tzv. gumičkování, to poslední 18.10. 2014 bylo dost bolestivé, od té doby mám problém s vyprazdňováním, dlouhou dobu mně trápí úporné svědění kolem konečníku-parazity a kultivace negativní, další kontrola na procto 27.11.2014, mám obavy, aby pán doktor opět "nesáhl" po gumičkování, připadá mi, že řitní otvor se docela zúžil. Děkuji za odpověď a přeji hezký den(Zdenka)
Foto
Tzv. gumičkování - Barrronova metoda - se provádí správně pouze na nebolestivém konečníku. Nestyďte se lékaři sdělit své obtíže, v případě mírného zúžení konečníku je vhodné použít nejprve dilatační léčbu.
Dobrý den, mám po porodu vyhřezlý konečník (už 28 let) a vždy před menstruací i krvácím, nebolí mě nic ani nesvědí. Jedná se tedy o hemeroidy. Celý další měsíc je vše v klidu a pak zas pár dnů jasně červené krvácení.Děkuji Ivet(Iveta)
Foto
Můžete mít i výhřez zdravé sliznice, pro tyto nálezy je velmi vhodná Longova metoda.
Dobrý den pane doktore, nevím jestli mám hemeroidy, ale když chodím na toaletu, tak při utírání, zjistím, že mi teče i krev. A často mě i konečník pálí a svědí. Chtěl bych se zeptat, čím bych to mohl vyléčit. Předem děkuji za odpověď. (Jan Vaic)
Foto
Obtíže mohou působit nejen hemoroidy, ale i praskliny , píštěle, záněty apod. Nechte se vyšetřit specialistou na konečník (proktologem), ten Vám doporučí optimální léčbu.
Dobrý den, byla jsem na operaci s hemoroidy zhruba před třiceti lety. Při poslední kolonoskopii jsou znovu na nálezu. Občas mívám křeče v oblasti konečníku, většinou v noci. Když si sednu, křeče po chvíli ustoupí. Je tento stav nějak nebezpečný vzhledem k rakovině? Děkuji.(dadyl)
Foto
Hemoroidální onemocnění nesouvisí s rakovinou konečníku. Recidivu (návrat) hemoroidů Vám ale doporučuji řešit, menší stupně se léčí nebolestivě ambulantně , u vyšších pak dnes máme i moderní metody, které jsou výrazně méně bolestivé než Vámi podstoupená klasická operace - např. Longova metoda či laser (LHP)
Dobrý den, po porodu mě trápí hemoroid a nevím jak se ho zbavit k lékaři se stydím jít.Děkuji za odpověď(Petra )
Foto
Je mi líto, ale doporučuju Vám stud překonat a navštívit specialistu. Na našem - stejně jako na většině ostatních kvalitních pracovišť je možné se objednat k vyšetření lékařkou, pak Vám snad vyšetření přijde méně stresující.
Co s venkovním hemoroidem? Nekrvácí, jen při častější stolici bolí a zduří se.(Marie)
Foto
Obvykle problém potřebuje drobný ambulantní zákrok - zajděte za proktologem v době obtíží.
dobrý den už po porodu 25 let mě trápí hemeroidy .není to nic příjemného .svědění ,pálení a většinou po stolici .poradíte co s tím děkuji Jana (jana ven)
Foto
Navštivte proktokologa.
Dobrý den. Jsem podruhé těhotná. Po prvním těhotenství se mi udělali hemoroidy a uplně všechny se nestáhli zpět, ted v druhém těhotenství jich vylezlo ještě pár navíc k těm které už tam byli. Chtěla jsem se zeptat jestli se to dá odstranit chirurgicky nebo je to jen na léčbu mastičkama-které mi poprvé moc nepomohli? Případně jestli to platí pojiš´tovna nebo kolik to tak stojí? V případě chir.odstranění, za jak dlouho po porodu je možné to podstoupit? Děkuji(Pavla)
Foto
Vše záleží na tom, zda se jedná jen o zevní hemoroidy, či obvykle smíšeně i vnitřní. Masti většinou problém nevyřeší zcela je vhodné provést některý z drobných zákroků. Na našem pracovišti hradí léčbu pojišťovna s výjimkou nadstandardní laserové operace.
Dobrý den. Při velké potřebě, při otírání toaletním papírem, nahmatávám měkkou tkáň, takovou jakoby bulku (o průměru asi jeden centimetr), která se pak zatáhne zpět do konečníku, kde ji pak ještě nějakou dobu cítím. Při vykonávání potřeby to ale nebolí, ani se neobjevuje krev. Mám sedavé zaměstnání, nemám nadváhu, třikrát týdně sportuji, 33let. Je možné, že to bude vyžadovat návštěvu lékaře? Případně kterého a pokud to jsou potíže s hemeroidy, jak se to léčí? Děkuji za odpověď. Radek(Radek H.)
Foto
V tomto věku se většinou jedná o nezhoubný polyp či zvětšený hemoroidální uzel. Dle rozsahu se pak volí metody konzervativní(masti), nebo ambulantní zákroky, v případě větších nálezů pak operace.
Jednou za cca dva měsíce nepravidelně mě vezme do konečníku velmi intenzivní až křečová bolest.Zbavím se jí studeným silným sprchováním.U konečníku má několik vyčnívajících kudrlinek, které mě nijak netrápí.Je tam souvislost_?(ing.N.)
Foto
Bez odbornéhovyšetření se nelze vyjádřit
Dobrý den. Je mi 60 let. Byla jsem před rokem na kolonoskopii, odstranili mi polypy, jinak vše ok. Teď již delší dobu mám problémy s vyprazdňováním. Jdu tak za dva dny a když je stolice tužší, je to taková bolest, mám pocit že omdlím, stolice bez krve. A když jdu normálně stolice je tenká asi jak malíček a málokdy se vyprázdním úplně a hrozně mě nadýmá i z suchého rohlíku. Děkuji za radu(Vlasta)
Foto
Doporučuji Vám proktologické vyšetření - pravděpodobně trpíte tzv. ODS - obstrukčním defekačním syndromem. Při něm dojde postupně ke stažení konečníku a následně reflexně k obtížím se zácpou. Léčba je obvykle ambulantní za pomoci dilatátorů. Proktologa Vám doporučí Váš praktický lékař, připadně se můžete k nějakému objednat rovnou. Pokud jste z okolí Prahy, můžete se objednat na naše pracoviště - www.poliklinika-vysocany.cz .
Dobrý den,asi před 5 lety jsem začala mít velké problémy okolo konečníku,bylo to hlavně obrovské svědění,objednala jsem se na vyšetření,bylo mi uděláno s tím,že jsem v pořádku,a jen pro mé uklidnění jsem dostala prášky na 1 měsíc,potíže na chvíli přestaly,ale brzy se objevily znovu,letos jsem opět navštívila p.dr.s těmi samými obtížemi,jen mě prohlédl zvenčí konečník,a řekl,že to nic není,že jsem čistá.Ale já mám opět velké svědění konečníku,a okolo mi začali vystupovat hrbolky.Používám čípky Faktu,trochu se to vždy zlepší,ale stále ten problém přetrvává.Už jsem z toho zoufalá,bojím se,abych něco nezanedbala,ale pokud mi p.dr.řekne,že jsem v pořádku,tak já s tím nic neudělám.Moc děkuji za odpověd.Šírová Ívana.(ivanka123)
Foto
Nemohu říci jinak než - změňte lékaře.
dobrý den,pokud jsou dle vyšetření lékaře hemeroidy vnitřní i vnější klidné,je potřeba začít s léčbou a případně jak postupovat? děkuji(vajda)
Foto
Záleží na rozsahu onemocnění. Od II. stupně hemoroidů bych doporučil ambulantní léčbu - zabrání do budoucna zhoršení obtíží.
Dobrý den, v zemích kde lidi znají a používají bidet jsou hemoroidy rozšířené minimálně, ale zase tam tolik nekvete byznys s různými mastičkami, prášky a hrazenými lékařskými zákroky. Myslím si, že osvěta v tomto směru by v České republice měla větší význam. Po každé stolici si dobře vymýt konečník a je po hemoroidech, co si o tom myslíte?(Darja)
Foto
Obecně lze říci, že zcela zdravý konečník bidet nepotřebuje. V případě jakýchkoliv obtíží pak ale doporučuji používat sprchu místo toaletního papíru.
Dobrý den, mám potíže se špiněním prádla stolicí, zejména při pohybu se objeví na prádle stopy střevní šťávy. Dříve jsem měla ošetřené hemoroidy, ale nebylo to prý nijak dramatické. Dcera vyslovila podezření, že mi nefunguje vnitřní svěrač. Prosím, lze toto nějak léčit? Vím, že nelze nic doporučit a měl by mne vidět lékař, ale než tam půjdu, chci vědět, pokud se jedná o tuto dg, zda je to léčitelné a jak. Děkuji.(Iva Z.)
Foto
Pokud se nejedná o špinění stolicí, ale jiným sekretem, pak může jít o částečný výhřez konečníku, píštěl apodobně. Vyšetření Vás nemine.
Mám občasné krvácení, většinou jako výsledek zácpy, ale nic hrozného. Zdůvodňuji si to, že jím dost kalorických věcí najednou (čokoláda atd.). Jedná se už o hemeroidy? Měl bych navštívit lékaře a jaká by byla případná léčba? nebo je to jen způsobené špatnou životosprávou? Předem děkuji za info.(Pavel Jukl)
Foto
Krvácení může mít řadu příčin - u zácpy spíše prasklinu/fissuru/. Hemoroidalní krvácení obvykle nebolí, stejně jalo krev z polypu či nádoru. Doporučuji odborné vyšetření.
Dobrý den ,nejsem si 100% jistý jestli mám hemoroidy ,ale občas jsem měl krvavě zbarvenou stolici a snažil jsem se je léčit sám čípky i mastičkami a nějak to nepomohlo . Budou to už asi 3 roky co je mám a stydím se jít za obvodním lékařem! Poradíte mi prosím co dělat ? (je mi 20)(Jimmy)
Foto
Určitě navštivte specialistu - proktologa či gastroenterologa, na většině pracovišť již nepotřebujete doporučení od svého pratika .
Dobrý den, zhruba před 15-ti lety jsem měl hemeroidy, podařilo se mi jich zbavit bez léků či mastí. Používal jsem jen Netřesk střešní, odvar z dubové kůry a po každé když jsem šel na velkou stranu jsem si konečník důkladně umyl studenou vodou. Po vymizení hemeroidů důsledně dodržuji hygienu a už 15 let mám klid. Jak je velká pravděpodobnost, že se mi hemeroidy opět vrátí? A co mám dělat pro to, aby se tak nestalo? Děkuji za odpověď.(Roman)
Foto
Vaše obtíže byly asi způsobeny vnějšími hemoroidy, pravděpodobně se Vám ve vyšším věku drobné obtíže opět projeví.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Trpím hemoroidy,mám asi 4 vnější.Asi tak před 30-ti lety jsem s nimi byla na operaci.Jednak to bolí,svědí a jednak mám zašiněné prádlo,moc se stydím.Kupuji si Dobexil H,mastičku z dubové kůry,od lékaře mám mastičku Triamcinolon E a prášky Detralex.Můžete mi poradit,jaký jiný lék,kromě operace by mi pomohl? Za radu moc děkuji.(Janina)
Foto
Je mi líto, ale s velkou pravděpodobností budete potřebovat další chirurgický zákrok - masti nepomohou.