BLESK peněženku seženou zákazníci za 125 Kč ve více než 6000 trafikách a stáncích po celé České republice. Pro koho je vhodná? Pro všechny, kteří chtějí mít své úspory opravdu pod kontrolou, kteří se bojí zneužití dat z běžné karty, kteří nechtějí ohrozit peníze na svém bankovním účtu v případě ztráty nebo zneužití karty. Přitom ji můžete používat jako zcela běžnou platební kartu! Pro placení objednaného zboží přes internet. Pro platby v zahraničí a na dovolené. Můžete ji pořídit členům rodiny a mít tak pod kontrolou jejich výdaje.

ONLINE CHAT
Mám dotaz,zdali když si budu posílat výplatu na kartu zdal mi ji může zablokovat exekutor a pujdeli z karty vybírat z bankomatu.Předem děkuji za vaši odpověd s pozdravem Hrubý (Hrubý František)
Foto
Již jsem odpovídal - možné to je, ale pozor na limity. Exekutor může dosáhanout zablokování peněz na BLESK peněžence, která je registrována na osobu, na níž byla uvalena exekuce. Výběry z bankomatu je možné aktivovat.
Dva dotazy - 1) po plné aktivaci bude k dispozici ročně obrat 55000. Při tomto úkonu jsou požadovány určité nacionále. Budou do této databéze moci nahlížet exekutoři? - 2) po ukončení platnosti karty bude možnost k danému telefonnímu číslu získat novou?(JSM77)
Foto
K Vašemu prvnímu dotazu: údaje, které o sobě nahlásíte při aktivaci navýšeného limitu nejsou nikým nijak kontrolovány, exekutor ale může dosáhanout zablokování peněz na BLESK peněžence, která je registrována na osobu, na níž byla uvalena exekuce. K druhému dotazu: ano, koupíte si novou kartu, přeregistrujete mobil aktivací nové karty.
Pokud tedy je Blesk peněženka anonymní a telefonní číslo taky (Twist, Go atd.), je to taková dobrá ochrana před exekucí. Peněženka bude oblíbená u této vrstvy obyvatel....(Jen Tak)
Foto
Exekutor může dosáhanout zablokování peněz na BLESK peněžence, která je registrována na osobu, na níž byla uvalena exekuce.
dobrý den chtěla bych se zeptat zda z karty mohu vybírat běžně z bankomatu? a zda na kartu nemuze prijit exekuce a zablokovat mi peníze? Ptám se upřímně jelikož nemužu mít účet v bance a nechávat tam hotovost. děkuji(Andrea)
Foto
Ano, viz výše. Exekutor může dosáhanout zablokování peněz na BLESK peněžence, která je registrována na osobu, na níž byla uvalena exekuce - viz též moje odpověď výše.
otázk ohledně exekuce, prosím odpověd na vanesa.agulery@seznam.cz děkuji(andrea)
Foto
Viz výše - Exekutor může dosáhanout zablokování peněz na BLESK peněžence, která je registrována na osobu, na níž byla uvalena exekuce.
Jaké jsou limity na převod s peněženky na účet? Jsou stejné jako při výběru z bankomatů, nebo ne?(Ondra)
Foto
10.000 Kč na jednotlivé dobití.
jaké jsou výhody této karty od jiných "klasických" karet českých bank? Děkuji(Šárka)
Foto
Jednoznačně anonymita a kontrola. Tyto výhody Vám žádná jiná standardní debetní či kreditní karta neposkytne.
Neuvažujete o tom, že byste umožnili proti ukázání občanky zvýšit roční limit nad 55 tis. Kč? A jak se vlastně ten roční limit počítá - jde o kalendářní roky, měsíce? Když bych dnes kartu nabil na 55 tis. Kč a hned ji vybral, můžu to znovu udělat kdy?17. 10. 2015, nebo později. Děkuji za odpověď(Jakub)
Foto
Ano, tuto možnost připravujeme, ale její zavedení není jednoduché, proto nedokáži v tuto chvíli upřesnit, kdy to bude případsně možné. Pro výběry z bankomatu jsou limity - viz výše. Jinak uložených 55 tis. Kč můžete utratit při limitu 20.000 na den. Pokud byste potřeboval uložti na Blesk peněženku více peněz, než je limit, zvažte pořízení více Blesk peněženk (pozor, musel byste mít i více mobilních čísel).
Podle mě jde o ideální možnost, jak rychle poslat někomu peníze - nabiju mu kartu přes platební bránu ze své karty a on může hned vybírat? Je to tak, nebo mezi nabitím přes platební bránu a výběrem z bankomatu musí být nějaká prodleva? A je možné všech 55 tisíc korun vybrat najednou z bankomatu?(Honza)
Foto
Ano, přesně takto to funguje. Prodleva je v sekundách. Pro výběry z bankomatu jsou limity 3.500 Kč na den a 12.500 Kč na měsíc.
Sobry den. Muzu bleskpenezenku dobit ze zahranicniho uctu? Dekuji(Roman )
Foto
Tuto možnost nedoporučujeme, protože při případném převodu částky překračující limit na kartě bychom nedokázali částku vrátit do zahraničí na účet, z něhož dobití přišlo. Takže ne.
Dobrý den, dá se Blesk peněženkou platit i na ebay?(Jana U.)
Foto
Ano
Dobrý den, může být peněženka spojena s jakýmkoliv telefonním operátorem nebo to musí být BleskMobil? Děkuji(Mirda46)
Foto
S jakýmkoli českým mobilním číslem, tj. od všech operátorů včetně virtuálních.
Obrat 10 000,- za 3 roky je v dnešní době k ničemu.Dá se zvýšit a na kolik? Za odpověď děkuji. (Adam Nový)
Foto
Jednoduše zavoláním na Zákaznickou linku navýšíte limit na 55.000 Kč na kalendářní rok.
Je možné si na kartu posílat peníze od svého zaměstnavatele? Děkuji za odpověď. VL.(Nováková)
Foto
Ano, ale zvažte to vzhledem k limitům - viz moje odpověď výše.
Spousta online obchodů chce uvést při nákupu jméno držitele karty. Jinak nákup nelze provést. Lze to nějak obejít?(Ladislav)
Foto
Jméno držitele se neverifikuje, takže po uvedení čísla karty a CVV by transakce prošla, i kdybyste místo jména uvedl např. křížky. Doporučujeme uvést Vaše jméno, i když není na přední straně karty.
Zdravím, nechápu to s tím 13. měsícem a placením za to, že nepoužívám kartu. a) proč? treba jako karta na dovolenou nebi pouzivana proste cely rok b) co když tam budu mít nulu nebo jen pár korun, to mi to strhnete z mobilu? c) když to nebudu rok a pul pouzivat a pak tam nahraju 1000 korun to se mi strhne tech 39 korun krat 6 mesicu?(Petr Hlavatý, Plzeň)
Foto
Žádné peníze se nikdy z mobilu nestrhávají. Pokud nebudete náhodou kartu 12 měsíců používat a budete mít nulový zůstatek, nejspíš ji již ani používat nehodláte. Žádný poplatek Váým ani nemůže být stržen, při opětovném dobití později se Vám žádné nasčítané poplatky (39 Kč x počet měsíců neaktivity) nestrhávají, prostě začnete opět Blesk peněženku standardně používat.
jak se karta dobíjí při vycerpání (Josef Pekař)
Foto
Všemi třemi výše uvedenými způsoby - Sazka terminál, převod z účtu, převod z jiné karty
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jaké jsou podle největší výhody a přínosy Blesk peněženky pro mladé uživatele? Můžete uvést pár příkladů? Díky.(Radek)
Foto
Anonymita - transakce nikdo nevidí, žádné jméno na kartě, Kontrola - nemohu utratit víc, než si dobiju, mohu používat v zahraničí, Bezpečí - kontrolou výše zůstatku mám svoje peníze v bezpečí
Dobrý den. Po přečtení ceníku, za co všechno chcete platit jsem rozčarován. Nejabsurdnější je měsíční poplatek po ukončení používání karty. Také je krásný poplatek za převod peněz z jiné karty-1,5% z převáděné částky. Při převodu povolené roční částky je to 825 Kč. Za výběr z bankomatu 30 kč. Je to normální? Tuto kartu si v žádném případě nepořídím.(Václav)
Foto
Blesk peněženka nabízí spoustu užitečných výhod, její provozování je samozřejmě spojeno s různými bankovními náklady, náklady na dobíjení, na distribuci, proto není možné služby Blesk peněženky poskytovat bez příslušných poplatků.
pisete, ze mam ovladat kartu pres internet a ze karta je anonymni..ale kdyz ji chci ovladat pres interent tak to v registraci po me chce údaje, to pak není anonymní...(Helena, Praha)
Foto
Údaje, které o sobě uvedete, se nijak nikým nekontrolují.
chtěla bych ji koupit dceři žijící v zahraničí a vložit jí tam peníze. Jak se přepočítává kurz Kč vůči Euru ?(chara)
Foto
Směnný kurz je uveden na www.bleskepenezenka.cz
Dobrý den, jsou převody z bankovní kartu na vaši kartu okamžité? Kolik stojí nabití karty a kolik platby nebo výběry z bankomatů? Děkuji za odpověď.(Hanka)
Foto
Dobití na Sazka terminálu a převodem z jiné platební karty je okamžité, převodem z jiného bankovního účtu může trvat 1 až 2 dny podle banky. Jednotlivé nabití stojí 25,- Kč, výběr z bankomatu 30,- Kč.
jak zjistím kolik by tam zbývá(Markéta)
Foto
Na internetu v sekci Moje Blesk peněženka, na zákaznické lince, v bankomatu a od listopadu 2014 též prostřednictvím SMS.
Dobrý den, moc jsem nepochopil jaký je měsíční nebo roční limit plateb. (Michal)
Foto
Při aktivaci PINu pouze je limit po celou dobu platnosti Blesk peněženky 10.000 Kč, po aktivaci navýšeného limitu je 55.000 Kč na kalendářní rok.
Jakým způsobem se na ni budou převádět peníze. Budou nějaké poplatky za používání peněženky.(juvla)
Foto
Kompletní ceník je na www.bleskepenezenka.cz, k nahlédnutí v PNS, dobíjení je možné přes Sazka terminál, převodem z účtu, převodem z jiné platební karty - viz výše.
Dobry den blesk penezenku jiz mam jen by me zajimalo proc nemohu v zahranicici pouzivat kartu v bankomatech v zahranici dekuji(Milos Shrbeny)
Foto
Též nás to mrzí, ale to je omezení dané pravidly společnosti MasterCard, a to primárně z důvodu obavy o zneužití prostřednictvím organizovaného zločinu.
Dobrý den tvrdíte všude, že blesk peněženka je anonymní. Chtěla jsem se registrovat do elektronického rozhraní peněženky a vyžaduje po mě POVINNĚ jmeno i adresu bydliště. To je podle vás anonymní? Děkuji mockrát za odpověď. Jana(Jana s)
Foto
Anonymita primárně znamená, že obchodník, u něhož platíte Blesk peněženkou, nevidí Vaše jméno na přední straně Blesk peněženky, dále v žádném výpisu z Vašeho běžného účtu neuvidí nikdo transakce Blesk peněženkou. Pokud si Vaší anonymity natolik ceníte, uveďte takové údaje při registraci, které Vám vyhovují. Vámi zadané údaje se nijak nekontrolují. Pouze v případě, že byste ztratila bezpečnostní kartičku a chtěla případně převést zůstatek ze ztracené či ukradné Blesk peněženky na novou, by po Vás Zákaznická linka požadovala doklad totožnosti, jímž doložíte Vámi uvedené údaje.
jak budu peníze na blesk peněženku posílat ? l.rybenska@seznam.cz(ludmila Rybenská)
Foto
Viz výše možnosti dobití - Sazka terminál, převodem z jiného bankovního účtu, převodem z jiné platební karty vydané v ČR přes Moje Blesk peněženka na www.bleskepenezenka.cz
Dobrý den, kartu jsem si pořídil, ale je strašně drahá. Jak ji mohu zrušit, abych Vám pak neplatil každý měsíc 39 korun za "spící bleskpeněženku" ? Děkuji!(Dan Dan)
Foto
Jde nejspíše o nedorozumění - tento poplatek by Vám byl účtován až při případném nepoužívání karty po dobu 12 měsíců, tj. od 13. měsíce. Nepočítám však, že jste si Blesk peněženku zakoupil, abyste ji nepoužíval, takže se nemusíte žádné poplatku 39 Kč obávat.
Dobrý den, prosím o sazební ceník. Děkuji.(Tonada)
Foto
Kompletní ceník naleznete na www.bleskpenezenka.cz a k nahlédnutí je též v každé trafice, kde si můžete Blesk peněženku koupit.
Bude možné blesk peněženku dobít poštovní poukázkou?(Pavel)
Foto
Ne, toto možné není, ale máme 3 způsoby dobití - Sazka terminál, bankovní převod, převod jinou bankovní kartou vydanou v ČR přes www.bleskpenezenka.cz - Moje Blesk peněženka, do budoucna ještě chystáme převod z jedné BP na druhou.
dobry den kolik jsou bankovni poplatky pri placeni treba(mirda)
Foto
Za platbu Blesk peněženkou neplatíte žádné poplatky, tj. pouze cenu, kterou Vám účtuje obchodník.
Dobrý den.Pokoušel jsem se jí sehnat u nás v Domažlicích,ale bohužel nikde o tomto neví.(JUDr.Heřman)
Foto
To mě velice mrzí, zkuste to prosím zítra či v pondělí, je možné, že ještě PNS nedodala do stánku v Domažlicích.
Proc tak nevyhodny kurs eura ?(Jiri Masek)
Foto
V tuto chvíli používáme kurz, který jsme od banky dostali k dispozici. Určitě se budeme snažit podmínky vylepšovat do budoucna.
Dory den cose stane kdž kartu ztratím nebo mi bude odcizena ?(Jiří v)
Foto
Můžete ji kdykoli zablokovat zavoláním na zákaznickou linku 267 197 097.
Je možné si nechat na kartu poslat peníze? například výplata v práci, nebo od nějaké jiné osoby, která peníze posílá z bankovního účtu?(Monika)
Foto
Ano, převodem z účtu či jiné karty - viz výše. Zvažte u případného zasílání výplat limity společnosti MasterCard - 55.000 Kč na kalendářní rok při aktivaci navýšeného limitu.
Dobrý den chci se zeptat jak zjistím moje číslo ůčtu kdyby mě chtěl někdo poslat na něj peníze a jestli muzu vkladat hotovost pres bankomat nebo to jde jenom pres termin sazky?děkuji(Jaraa)
Foto
Peníze lze na Blesk peněženku posílat i převodem z jiného účtu či jiné karty vydané bankou v ČR, přes bankomat vkládat peníze nelze.
Chtěl jsem se zeptat,co když kartu ztratím,nebo mi jí někdo ukradne(FILIP SLAVÍK)
Foto
Můžete ji okamžitě zablokovat zavoláním na zákaznickou linku - funguje nonstop.
je to spolehlive??(kanarek)
Foto
Ano, za kartou stojí certifikovaná společnost Mopet, která je vlastněná Českou spořitelnou, a.s. a celosvětová společnost MasterCard. Blesk peněženka splňuje veškerá kritéria České národní banky i Ministerstva financí.
Mohu tedy tuto kartu zaregistrovat na google účtu který požaduje platby na google play?(Stanislav Brtník)
Foto
Ano, funguje to bezvadně.
Dobrý den,a mohu jsi nechat posílat penize na kartu?děkuj Eva(Eva35)
Foto
Ano, převodem z jiného běžného účtu, do budoucna i převodem z jedné Blesk peněženky na druhou.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli pomocí této karty bude možno platit v zahraničních internetových obchodech a jestli bude možno internetové platby stornovat.(Kamil)
Foto
Ano, je to možné, karta ma univerzální platnost. Storno internetových plateb záleží na konkrétních podmínkách příslušného internetového prodejce.
lze též dostávat na tuto kartu i důchody? (Jvůrková)
Foto
Zvažte to vzhledem k limitu 55.000 na kalendářní rok, ale jinak je to možné.
Kolik czk je nejnižšī suma,kterou musím mīt Na kartė BLSK? Dėkuji za odpověď. Karel.(Karel)
Foto
Záleží na Vás, není nutnost mít nějaký minimální limit na kartě.
Zdravím .... je tato karta nějak úročena , nebo za její používání jsou poplatky ?.. (Milan)
Foto
Ne, peníze na této kartě nejsou úročeny, poplatky jsou uvedeny v ceníku. Asi hlavní poplatek je za dobití 25,- Kč.
Dobrý den. Je peněženka chráněna proti exekuci i v případě poskytnutí údajů a je možné si na ni nechávat zasílat sociální dávky? Děkuji. Tomáš(Tomáš)
Foto
Je to monžé - ale zvažte to vzhledem k limitům na kartě.
Dobrý den, jak zajistím převod peněz v případě, že namám bezpečností kartičku (např. bude mi ukredena karta resp. blesk peněženka i bezpečnostní karička)? Stačí poté ověření na kontaktním tel. čísle nebo mám bez kartičky smůlu a o peníze přijdu? Děkuji.(Stehlík)
Foto
V případě ztráty bezpečnostní kartičky po Vás budou chtít na Zákaznické lince doložit dokladem totožnosti údaje, které jste o sobě uvedl při aktivaci navýšeného limitu.
Dobrý večer, lze si na tento "účet" nechat zasílat i třeba výplatu od zaměstnavatele, nebo je to jen obyčejná elektronická peněženka a další přebytečná karta v peněžence s dost přehnanými poplatky? Děkuji za odpověď.(Katka Lankašová)
Foto
Zasílání výplat je možné, ale zvažte to vzhledem k limitům na kartě - viz moje odpověď výše.
prodají ji dětem(Tomáš)
Foto
Neměli by, karta by měla být prodána zákazníkovi nad 18 let, ale záleží na prodejci.
Dobry večer mam dotaz jsem v exekuci takže nemužu mit žadny učet v bance praci mam kde vydělavam cca 20000kč mesične. Je možno si dobit kartu za 20000kč mesične a normalne posilat platby tak jako z bežneho učtu v bance diky(radek)
Foto
Kartu je při aktivaci navýšeného limitu možné dobíjet do výše 55.000 Kč za kalendářní rok. Je možné dobíjet i převodem z běžného účtu.
kolik nejmin penez staci vlozit de vkladat po tisicovce(rudolf)
Foto
Ano, není minimální výše vkladu - viz moje odpověď výše.
Dobrý den, mám dotaz. Jde na Blesk peněženku posílat peníze z bankovního účtu? Třeba výplatu od zaměstnavatele? (Michael Č.)
Foto
Ano, účet je na www.bleskpenezenka.cz. Vzhledem k limitům daným společností MasterCard (55.000 Kč na kalendářní rok) si nejsem jistý, zvažte, jestli je to pro Vás výhodné.
Dobrý den, lze na kartu také platit? jako prodejci?. Třeba když si ode mně někdo něco koupí na aukru a chce mi poslat peníze jakoby na účet. Děkuji za odpověd.(Bedřich Anténe)
Foto
V tuto chvíli není možné, do budoucna chystáme převod z jedné Blesk peněženky na druhou (1. pol. 2015)
Dobry den,zajimalo by me,zda bude mozne vybirat z blesk penezenky i v bankomatech a pripadne tedy kterych.Dekuji za info.Lumir.(lumir)
Foto
Lze vybírat ve všech bankomatech v ČR.
Lze kartu objednat take on-line ? Dekuji predem za odpoved ! Mail- maxlinkinwolf@seznam.cz(Volfgang Albert)
Foto
Ano, v e-shopu na www.bleskpenezenka.cz
Muzete trochu rozvest co znamenaji polozky v ceniku v sekci Uchování Zůstatku(Morose)
Foto
Při 12-ti měsíční nulové aktivitě na kartě (tj. žádné dobití, žádná platba) začínáme účtovat od 13. měsíce poplatek za udržování zůstatku na kartě v systémech. Při opětovné akci, tj. dobití, platba, se okamžitě přestane tento poplatek účtovat a znovu běží 12 měsíců od začátku.
Dobrý den, proč karta Blesk není bezplatná? 30 Kč za výběr z bankomatu mi přijde hodně.(trepe)
Foto
Výběr z bankomatu není standardní případ, jak tuto kartu využít, je to spíš pro případ krajní nouze. Cena za výběr vyplývá z nákladů, které hradíme těm, kdo provozují příslušné bankomaty.
mohu dobijet BLESK penezenku v eurech(NOVAKOVA )
Foto
Dobíjení v eurech není možné
Dobrý den je karta bezkontaktní nebo je potřeba zadávat u obchodníka vždy pin?Děkuji za odpověd hezký den Martin Opička(Martin Opička)
Foto
Karta je bezkontaktní, PIN se nezadává pro transakce do výše 500 Kč, při překročení 2.000 Kč kumulovanlých útrat do výše 500 Kč je znovu z bezpečnostních důvodů (pro ochranu zákazníkových peněz) vynucen PIN na terminálu, tj. je terminál si řekne o zadání PINu.
jaky je minimalni vklad (peca76)
Foto
Není, necháváme na zvážení každého zákazníka, ovšem při zohlednění, že cena za dobití je 25 Kč, tzn. malé hodnoty dobití nemusí být pro každého výhodné.
Muze se karta použit i v případě, že je při platbě požadováno jméno na kartě a CVC kód?(Vladimír Fanta)
Foto
Jméno se na platebních branách na internetu nekontroluje, tzn. uveďte své jméno a transakce proběhne. Jediné hodnoty, které jsou důležité pro platbu na internetu je číslo karty z přední strany a 3-místný CVV kód ze zadní strany karty.
Bude mit karta oficialni stranku na FB a jeste bych mel dotaz, kdy bude mit oficialni stranku na FB Bleskmobileu , ktereho byla stranka prislibena, ale dodnes nevznikla?(fsdfsd)
Foto
Otevření stránky na FB zvažujeme, v tuto chvíli nemohu upřesnit případný termín.
Cituji: Maximální dobití, zůstatek a útrata :10 000 Kč/po dobu platnosti BLESK peněženky. Pochopil jsem to správně, že při zachování plné anonymity mohu mít na té kartě v 3 leté době její platnosti obrat jen 10 000 Kč ? Jinými slovy nemohu tam 3 x v jednom čtvrtletí vložit po 3 500 Kč? Pokud ne, tak mi to prosím nějak upřesněte. Děkuji(Vojta)
Foto
Ano, při aktivaci pouze PINu je celková výše dobití/útraty 10.000 Kč po celou dobu platnosti Blesk peněženky. Pro počet dobití do této výše není omezení, tj. lze dobít vícekrát pomenších částkách.
Dobrý den, v případě, že by někdo měl zájem o kartu pro své dítě - je možné nějak limitovat např. týdenní útratu? Tak aby se nemuselo např. každý týden vkládat 200,- kdy vklad je zpoplatněn.. Díky za odpověď(Tereza)
Foto
Útratu můžete pohodlně limitovat výší, kterou na Blesk peněženku vložíte. Na internetu pak vidíte historii transakcí.
Ahoj, stručně: Jaká je doba platnosti té karty ? Smluvní vztah je tedy jen na dobu určitou po dobu platnosti té karty ? Po skončení platnosti karty už nebude možnosti ji prodloužit - vyměnit - obnovit? Pokud ano, jak bude ta výměna probíhat ? Jen mi prosím nepište koupit zase novou, ale s registrací na 1 tel. číslo ehm... Myslím, že mi rozumíte kam narážím, tak jak to máte ošetřeno ? Díky za odpověď. (Boris)
Foto
Karty, které nyní šly do distribuce mají expiraci v říjnu 2017, tj. 3 roky. Po skončení platbnosti si můžete koupit novou Blesk peněženku a jednoduše si na ni převést případný zůstatek z expirované Blesk peněženky. Novou Blesk peněženku lze registrovat na stejné číslo, na které jste měl zaregistrovánu expirovanou Blesk peněženku, tj. nemusíte mít 2 mobilní SIMky.
Šlo by nějakým způsobem převést peníze na paypal ? Děkuji(Josef Malý)
Foto
Ano, Paypal lze z Blesk peněženky dobít stejným způsobem, jako byste jej dobíjel jakoukoli jinou platební kartou.
Ještě mne napadly tyto otázky: lze hotovost vybírat z jakéhokoliv bankomatu? Jaký je poplatek za výběr z bankomatu či za platbu? Děkuji(Hanka)
Foto
Z jakéhokoliv automatu v ČR. Poplatek je 30,- Kč za jednotlivé vybrání, výběry mají limit 12.500 Kč/měsíc a 3.500 Kč/jednotlivý výběr.
Dobrý den, lze Blesk peněženku nabít z bankovního účtu? Lze přes kartu zadávat platební příkazy na klasický bankovní účet? Děkuji Vám za odpověď. Hanka(Hanka)
Foto
Blesk peněženku lze nabít převodem z bankovního účtu. Číslo účtu je uvedeno na www.bleskepenezenka.cz, variabilní symbol je 9-ti místné číslo mobilního telefonu, ze kterého je příslušná Blesk peněženka aktivována. Převod peněz na rozdíl od dobití hotovostí či dobitím platební kartou v Moje Blesk peněženka trvá 1 - 2 dny. Z Blesk peněženky nelze zadávat platební příkazy.
Při některých internetových platbách vyžaduje prodejce vyplnit údaje ke kartě (jméno,adresa majitele karty), jak to bude fungovat u Blesk peněženky? Půjde v takových případech vůbec zaplatit? Děkuji.(Isabel)
Foto
Normálně vyplníte Vaše jméno, pokud to příslušná platební brána bude vyžadovat, resp. jméno, které jste uvedla při případné aktivaci navýšeného limitu. Jméno se však neverifikuje, stačí číslo karty a CVV kód ze zadní strany karty.
Mám např. již peněženku aktivovanou a na ní peníze. Kupuji mobil ze zahraničí v ceně např. 6 000kč. Kolik bude stát tato akce. Děkuji za odpověď.(Rudaa)
Foto
Jestliže budete nakupovat na zahraničním internetu, částka v příslušné měně se Vám převede směnným kurzem, který naleznete na internetu www.bleskpenezenka.cz. Žádné další poplatky Vás taková transakce nebude stát.
dobrý den, jak zjistím jaký mám aktuální kredit na kartě, jestli mi bude na danou platbu stačit zůstatek? A akceptují ji všechny obchody?(johanka)
Foto
Zůstatek zjistíte na internetu www.bleskpenezenka.cz v sekci Moje Blesk peněženka, dále v bankomatu a od listopadu letošního roku navíc ještě prostřednictvím SMS. Zůstatek též můžete zjistit na zákaznické lince 267 197 097. Karta je akceptována na všech platebních termninálech označených MasterCard, tj. 100% všech terminálů a na všech internetových platebních branách.