ONLINE CHAT
Dobrý den,můžete mi prosim Vás napsat název Vašich stránek?Nikde je nemohu nalézt,děkuji Michal(Michal Petřík)
Foto
www.seznamremeslniku.cz
Rád bych si nechal zrekonstruovat bytové jádro. Myslíte, že je lepší na tyto záležitosti najmout častokrát dražší firmu, která se o všechny práce kompletně postará, nebo spíše věřit drobným živnostníkům, které si sám najdu. Dá se tů podle zkušeností vašich zákazníků vůbec jednoznačně říct, nebo je to případ od případu?(Kamil Ražka)
Foto
Dobrý den, jednodušší to budete mít určitě v prvním případě, někdy to bude paradoxně i levnější. Zaměřte se na hledání firmy, která má dobré reference a dělá podobné zakázky často. Pak nemusíte platit čas, kdy se řemeslník seznamuje s problémem a hledá jeho řešení, protože tyto firmy už na to mají zažitý postup. Každopadně vám přeji ať se povede najít spolehlivou firmu a jsou obě strany spokojeny. Řemeslníci jsou také jen lidé a maji svojí práci rádi a naopak problémy moc rádi nemají. Děkuji za vaše otázky a loučím se.
Dobrý den, jaké je nejlepší období pro rekonstrukci terasy (s pokladem dřevěných prken z douglasky?) Díky(Ladislav)
Foto
Dobrý den, zkuste dát dotaz do naší poradny, někdo z řemeslníků vám zdarma odpoví.
může si řemeslník říci i 2000 za hodinu?(jan sauer)
Foto
Ano může. Pokud jde o specializovanou práci na kterou je potřeba drahé vybavení, je to možné. Vaší snahou by mělo být získat nabídek pokud možno více a porovnat je.
Myslíte si osobně, že kvalita práce řemeslníků klesá a nebo jen stoupla cena a člověk si musí připlatit, aby dostal kvalitu?(Martin Kužel)
Foto
Myslím že ceny prací oproti loňskému roku mírně stouply. Kvalita stoupá také s tím, jak si řemeslníci uvědomují, že o nabídky soutěží a že internet může být dobrým nástrojem, jak nabídky získat. Kvalitě hodně pomáha systém referencí, je dobré na to řemeslníky upozornit předem, že jim chcete dát referenci a chcete aby byla dobrá.
Můžu se díky vašemu vyhledávači dostat na nižší cenu za práce, než kdybych se snažila vyhledat řemeslníky sama na internetu?(Petra Skalická)
Foto
Nedokážu posoudit ve vašem konkretním případě, ale myslím že obecně ano. U nás řemeslníci vědí, že soutěží s dalšími nabídkami. Každopádně vám to zabere méně času a nervů.
Jak funguje systém referencí na Vašem webu? Ověřujete si nějak pravost referencí?(Honza)
Foto
Reference vkládá zákazník a měly by být doplněné fotografiemi. Vždy dáváme možnost řemeslníkovi se k recenzi vyjádřit, doplnit svůj názor.
Z jakého kraje máte u vás na webu nejvíce řemeslníků?(Petra)
Foto
Nejvíce je zastoupena Praha (15%) a střední Čechy. Někteří řemeslníci nebo firmy ale působí ve více krajích současně a berou z těchto krajů nabídky.
Dobrý den, právě budu řešit obložení koupelen. Jakým způsobem stanovit cenu za provedenou práci? Kolik se pohybuje cena za m2 nebo hodinu práce mimo Prahu?(Mirek)
Foto
Viz odpověď výše. Zadání poptávky je zdarma.
Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jak zjistit reálnou cenu řemeslné práce a kde tedy nějakého šikulu sehnat. Potřebovala bych vymalovat a znát tedy reálnou cenu této služby. Jelikož bydlím v Praze, nedělám si iluze, že cena nebude navýšena.. Děkuji.(Nikol)
Foto
Dobrý den, na našem serveru je odkaz na vložit poptávku zdarma. Specifikujte přesně o co máte zájem, v jakém termínu, uveďte svou adresu a řemeslníci se vám ozvou na mail nebo telefon s návrhem rozpočtu.
Nedávno jsem sháněl instalatéra na ucpaný záchod a všichni měli čas až někdy za 14 dní. Myslíte, že je v Praze instalatérů skutečně tak málo, nebo si všichni chtějí nechat zaplatit vyšší cenu za přednostní vyřízení?(Petr Grégr)
Foto
Myslím že je rozdíl, když instalatéra kontaktujete přímo a když soutěží s ostatními o vaši zakázku. V tom druhém případě je mnohem motivovanější. Pokud jde o ucpaný záchod, i to bývá náplní opravářů z řad hodinových manželů. Není na to potřeba tolik zkušeností jako např. s návrhem okruhu topení.
Dobrý den, kolik je přibližně obvyklá cena za vymalování jednoho metru zdi bílou barvou? Chtěl bych si nechat vymalovat byt a vůbec netuším, v jakých rozmezích se ceny pohybují a nerad bych zaplatil zbytečně moc.(Honza)
Foto
Dobrý den, je to už dlouho, co jsem rekonstruoval náš byt a nepamatuji si to. Zadejte si zdarma poptávku, když v ní uvedete přesné rozměry, přijde vám několik nabídek o malířů. Budete vědět rozmezí cen mnohem přesněji.
sháním topenáře v okolí Chomutova. Měla jsem tady pána, ale je velice nespolehlivý. Měl být tady dnes v 8,00. Na sms ani telefon nereaguje a není to poprvé. Nevím kde najdu spolehlivého pracovníka topení voda plyn. Poradite mi? (vilmasmejkalova@seznam.cz)
Foto
Zadejte zdarma poptávku, v naší databázi je několik instalaterů a topenárů z okolí Chomutova, máte na výběr. Řekněte řemeslníkovi také předem, že mu plánujete dát hodnocení, to jej bude motivovat. Nejlepší pro vás oba bude, když by to hodnocení bylo dobré.
Dobrý den, měli jsme domluveného bourače, který nám pomáhal na stavbě. Předem jsme dohodli cenu i předpokládaný počet hodin. Byl jsem teda nějak smířený z částkou, kterou bude chtít. Nakonec to ale bylo o pět tisíc víc a pán měl tisíc výmluv, proč to bylo nakonec víc hodin, než odhadoval. Má se na všechno předem připravovat smlouva? A co jsme měli udělat jinak.(Karel)
Foto
Dobrý den, smlouvu vám mohu ve vašem vlastním zájmu jen doporučit. Klidně to může být i jen sepsaný email, který oba projdou a písemně potvrdí. Ušetří vám to pak komplikace s dokazováním. Pak je také důležité dokumentovat průběh složitějších zakázek. V dnešní době moderních mobilních telefonů je to mnohem snažší. V neposlední řadě i řemeslníci jsou jenom lidé a pokud vidíte, že se zakázka komplikuje např. kvůli špatnému odhadu vlastností bouraného materiálu, tedy z důvodů za které řemeslník nemůže, měl byste být otevřený s ním projednat úpravu podmínek.
Dobrý den, kolik stojí hodinový manžel? Díky(Stanislava)
Foto
Dobrý den, za 150-200 Kč/hod seženete nabídku. Musíte počítat s účtováním dopravy. V některých městech navíc radnice zavádí zóny placeného stání, které zvyšují řemeslníkům náklady a ty vám tak přeúčtují. Bývá to jeden z jejich prvních dotazů ve městech.
Kterých řemeslníků je aktuálně nejméně? kde je největší poptávka?(jarda sauer)
Foto
Stále je převis poptávky u stavebních prací. Pokud jde o službu hodinový manžel, která je tématem dnešního chatu, u nás jde tak o 10% řemeslníků ale do této kategorie by se dalo zařadit až 20% nabídek.
Je v této době normální dávat řemeslníkům třeba svačinu? kromě smluvené částky? (Karel Průcha)
Foto
Děkuji za zajímavou otázku. Je to individuální, pokud jsou řemeslníci profesionální a příjemní, můžete jim nabídnout něco k napití. Dělání svačin si troufám tvrdit nikdo neočekává. Řemeslníci se postupně profesionalizují, chtějí hladce a rychle dokončit práci u vás a jít na další zakázky.
Dobrý den bere si Vás server provizi z uskutečněných zakázek nebo platí řemeslník, který je na vašich stránkách uveden měsíční či roční paušál? Je to treba i tak že plno slušných řemeslníku na vašem webu nejsou protože nejsou ochotni vám platit. (roman)
Foto
Dobrý den, nebereme si provizi z realizovaných zakázek. Základní registrace řemeslníků k nám na portál je zdarma, pokud bude řemeslník službu více využívat (např. odpovídat na poptávky), vyplatí se mu zaplatit si roční tarif GOLD. Z toho financujeme vývoj a provoz serveru a řemeslník jej obvykle zaplatí z první získané zakázky.
Zajišťujete řemeslníky také mimo Prahu?(Marie)
Foto
Dobrý den, ano, najdete u nás více než 4000 řemeslníků různých odborností působících po celé republice. Začněte tím, že zdarma vložíte poptávku, kde určíte i místo a počkáte až vám přijdou nabídky, ze kterých si vybírejte.
dobrý den prosím o radu, jak nejspolehlivěji přidělat potencionálně těžkou kuchyňskou skříňku do sádrokartonu, těm hmožděnkám s vrtulkou nedůvěřuji....(Janaaa)
Foto
Dobrý den, to je otázka spíše na řemeslníka, což já nejsem. Zkuste umístit dotaz do naší poradny, někdo z registrovaných řemeslníků vám zdarma odpoví.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - elektrikář nám špatně usadil sklokeramickou desku, která podle mého z tohoho důvodu praskla, mám se obrátit na prodejce nebo na elektrikáře popř. jak to dál řešit?(Radana)
Foto
Dobrý den, nepíšete zda byl elektrikář doporučen prodejcem či nikoliv. Obraťte se na prodejce a uplatněte záruku. Pokud vám oni nevyhoví s poukázáním na to, že deska byla neodborně nainstalovaná, požadujte nápravu či úhradu škody po řemeslníkovi, který instalaci prováděl.
Kde si můžu na webu najít řemeslníka? (Monika)
Foto
Na titulní stránce zadáte typ řemesla, město a vzdálenost. Vyjede vám mapa se seznamem vhodných řemeslníků, které můžete kontaktovat. Pokud nechcete obvolávat mnoho řemeslníků, jednodušete zadejte zdarma poptávku, co potřebujete opravit nebo udělat a do 2 dnů vám přijdou nabídky s návrhem ceny a termínu. Z těch si vybírejte.
No a co obracene ja praci odvedl byl spokojeny a misto doplatku (daval zalohy prave proto ze byl spokojeny )najednou zacal vymyslet a posilat k soudu.Porad vidite jen podrazaky remeslniky ale ze je to vetsinou obracene to uz nechce videt nikdo.A jeste jsem zvedav jak mi poradite s tim vyberem.Jste srandovni. (Antonin Klima)
Foto
Pořiďte si obrazovou dokumentaci vámi provedených prací. Pokud máte uzavřenu smlouvu nebo nějakou písemnou dohodu, neměl by být problém dokázat, že k jejímu naplnění došlo a máte nárok na odměnu v ní stanovenou. Soudní poplatky zase nejsou tak vysoké, u vyšších částek je to 4% z nárokované sumy, je to vždy krajní řešení ale není potřeba na něj zapomínat.
Dobrý den, jak ty řemeslníky na tom vašem vyhledávači prověřujete? (Evita)
Foto
Máme systém vkládání referencí a hodnocení od zákazníků. Lépe hodnocení řemeslníci jsou více doporučovaní.
Dobrý den. Jaká je průmerná hodinová mzda remeslnika? A jaká je adekvátní cena za dopravu? Nechci si někoho volat na deset minut, aby si za cestu naúctoval tisícovku. Dá se tomu nějak zabránit? Jsou nějaké závazné ceníky?(Laďka Marková)
Foto
V Praze kolem 200 Kč/hod, v regionech kolem 150 Kč. Dopravu slušný řemeslník účtuje podle typu auta kolem 5-10 Kč/km, v Praze většinou paušálem. Dejte si dohromady více věcí které potřebujete opravit, domluvte se s někým v okolí a náklady můžete ušetřit. U více kvalifikovaných zakázek je cena vyšší a účtuje se většinou na projekt.
Dobrý den, zrovna teď řeším problém... rekonstruoval jsem byt, platil jsem zálohy. konecny termín rekonstrukce se stále odkládal a posouval, řemeslníci stále neměli čas. Všechno byl problém a na všechno potřebovali další peníze. Dnes po mě chtějí doplatit 60 tisíc, což by v součtu bylo skoro 50 tisíc nad domluvenou původní cenu. A to ani nemluvím o tom, že například zárubně se musí bezpodmínečně předělat... co s nimi mám dělat? Díky(Karel)
Foto
Dobrý den, je potřeba před každou zakázkou, na které vám záleží uzavřít smlouvu, ve které byste měl uvést termín a povahu prací. V této fázi vám mohu doporučit vše dobře zdokumentovat a nabídnout řemeslníkovi dohodu, která bude kompromisem pro obě strany. Krajní variantou je pak soud, jste-li přesvědčen že jste byl poškozen.