Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chytila se do pasti: Blesk tlapky nastražily léčku na množitelku. Prodala i „svého“ mazlíčka

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
8. února 2019
09:09

Množitelka Petra Cendelínová Němcová, nyní Nováková (35) ze Světnova u Ždáru nad Sázavou, na jejíž nekalé kšefty Blesk tlapky trvale poukazují, tvrdí, že prodává jen labradory. Teď se ale sama usvědčila i z překupnictví. Reportérky od ní totiž koupily štěně jiné rasy, o kterém původně tvrdila, že ho má jen pro sebe.

Chundelaté štěně, údajně kříženec u nás ne příliš obvyklého maďarského pasteveckého plemene komondra, pobíhalo u domu Petry Novákové ve Světnově už před 14 dny. Blesk tlapkám tehdy řekla, že množí už jen labradory. Tvrdila také, že žádné štěně momentálně na prodej nemá, a že komondora a malého bernardýna, které měla u domu, má pro sebe pro radost a na hlídání.

Argo je milý a na štěně nezvykle klidný Argo je milý a na štěně nezvykle klidný | Jakub Poláček

Předání u obchoďáku

Blesk tlapky ale zjistily, že štěňata na prodej inzeruje stále. Domluvily se proto s figurantkou, která množitelku kontaktovala telefonicky. „Napřed mi nabídla štěně labradora. To jsem odmítla. Řekla jsem, že labradora už mám, že je mírumilovný, že chci psa vyloženě na hlídání na zahradu, a jestli pro mě nemá něco jiného. Na to konto mi nabídla komondora, údajně kříženého s puli,“ popsala figurantka. Předání štěněte si domluvily u Kauflandu ve Žďáru nad Sázavou. Reportérky s fotografem celý obchod sledovali a dokumentovali.

Od figurantky inkasovala množitelka 2000 korun, kupní smlouvu jí ale nedala Od figurantky inkasovala množitelka 2000 korun, kupní smlouvu jí ale nedala | Jakub Poláček

Bez smlouvy, bez zájmu

Množitelka štěně přinesla na smluvené místo. Figurantce řekla, že je pejsek čtyřměsíční a že se jmenuje Argo. „Řekla, že není z jejího odchovu, že ho má od nějaké chovatelky z Benešova. Původně si ho prý chtěla nechat, vzdala se ho ale proto, že se údajně nesnese s jejími fenami,“ popsala. Množitelka figurantce nedala kupní smlouvu, pouze doklad o zaplacení 2000 korun, na kterých se dohodly, a také očkovací průkaz. „Na kupní smlouvu jsem se ptala, řekla mi ale, že je nedává. O to, kam štěně půjde, do jakých podmínek, se vůbec nezajímala, bylo jí to jedno,“ dodala figurantka.

Mluvit nechtěla

Blesk tlapky hned po transakci Petru Cendelínovou Němcovou Novákovou konfrontovaly. Sdílná tak, jako při prvním setkání, už ale nebyla. „Nechci s vámi mluvit,“ řekla. Na dotaz, proč prodala psa, o kterém tvrdila, že ho má pro sebe, nakonec odpověděla: „My máme nařízený snížený chov psů, od životního prostředí.“ O prodeji štěněte komondora řekla, že je naprosto v pořádku. Víc se bavit nechtěla. Nasedla do auta, řízeného jejím známým Petrem Voříškem, a odfrčela. V autě měla naložené další dva psy, labradora a černého křížence neurčité rasy, které ale podle informací Blesk tlapek dovezla zase zpět do Světnova.

Množitelka Petra Cendelínová Němcová Nováková přeprodej psa, o kterém tvrdila, že je její mazlík, moc komentovat Množitelka Petra Cendelínová Němcová Nováková přeprodej psa, o kterém tvrdila, že je její mazlík, moc komentovat | Jakub Poláček

O nařízení lhala

Reportérky hned na místě její tvrzení o tom, že má nařízeno snížit počet chovaných psů, ověřily. Ukázalo se, že opět lhala. I když Krajská veterinární správa toto opatření skutečně opětovně navrhla, město o něm ještě nerozhodlo. „Správní řízení ještě nebylo ukončeno. Tím pádem jí ještě nebylo ani nic přikázáno,“ řekl mluvčí Městského úřadu ve Ždáru nad Sázavou Jakub Axman.

Co bude s Argem?

Argo, kterého Blesk tlapky prostřednictvím figurantky koupily, se jeví jako milý, až nezvykle klidný pes. Reportérky s ním okamžitě jely na pražskou veterinární kliniku VetHope s.r.o, kde jej nechaly důkladně vyšetřit. Poté jej převezly do dočasné péče, kterou zajistil spolek SOS for Pets – zachraňujeme psy z nevhodných podmínek z. s. Až se zotaví, bude mu redakce hledat nový domov.

O tom, v jakém zdravotním stavu Argo je, a jak se mu daří v dočasné péči, budeme informovat v následujících dnech.

Petra01 ( 9. února 2019 13:37 )

Omyl syn byl u mych rodicu.a jeho tata v praci a pan Vorisek neni zadny muj milenec jen dobry znami,kamarad...co me pomaha s pejsky resit veterinu atd

abyzos ( 9. února 2019 11:40 )

Tak má milenky. Vy jedete s milencem do Brodu na veterinu. To byl asi manžel v práci a hlídal tam i ročního syna ne?

Petra01 ( 9. února 2019 11:29 )

Pokud vim mela romske deti v pestounce ale byli slusnejsi nez ona bila tvare...

PetrVo ( 9. února 2019 11:11 )

Hezký příklad hanebné práce pseudonovinářů bulvárního bahna Blesk. Paní Cendelínová se po štvavé kampani Blesku dohodla na MÚ Ždár na postupném snižování stavu psů(stejně jí bude nařízen) Proto přebytečné psy za symbolickou cenu (kryjící náklady) prodává. Prodej tohoto psa(který nebyl určen na prodej) byl jen sprostý podvod drzé a sprosté bulvární bandy"novinářů",která se snaží zviditelnit,když právě nemá jinou senzaci (uříznutý penis...nevěru nějaké celebrity, či nějaké nafouknuté pikantnosti z osobního života slavných.) Novináři najatá podvodnice celý týden komunikovala s pí Cendelínovou,a přemlouvala ji k prodeji komondora,kterého nedávno viděli na zahradě ve Světnově a bylo jim jasně řečeno,že není na prodej. Všechno byl od nich podvod,nastrčená zájemkyně se vydávala za bývalou spokojenou majitelku labradora.Slibovala umístění na velké zahradě(není pravda že se pí.Cendelínová nestará kam pes přijde).Dostala ho za symbolickou cenu,kryjící náklady. Výsledkem této "záchranné akce "!je pes v ůtulku. Máme sice svobodu slova,což je dobře,ale z práce prolhaných "novinářů" Blesku se mi opravdu chce zvracet!!

jessika ( 9. února 2019 10:42 )

ona ma cikanske deti??

Zobrazit celou diskusi