Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žádný soucit, jen prachy, botox a hezké nehty. I tohle štěně málem zabila překupnice Brixová

Autor: Jana Ulrichová - 
18. prosince 2018
17:21

Pro svou maminku, které umřel zvířecí parťák, sháněla štěně Jana Šťastná (52) z Karlových Varů. Nakonec jej koupila od dnes už stíhané podvodnice Ivety Brixové (46) z Prahy. Zkušenost s ní popsala Blesk tlapkám.

„Měli jsme vždycky kokršpaněly. Když ten poslední zemřel, mamince bylo smutno, říkala, že jí pes schází, ale že už by chtěla nějakého menšího," popsala paní Jana s tím, že chtěla mamince udělat radost, a tak začala hledat v inzerci.

Zaujala jí fenka maltézáka, kterou prodejkyně nabízela za 4500 korun. „Domluvili jsme se a loni v červnu jsme pro ni jeli do Prahy. Napřed nás navedla k paneláku, na který upozorňujete ve vaší reportáži. Chvíli jsme tam čekali, pak nás ale telefonicky přesměrovala ke svému domu,“ uvedla Jana Šťastná. „Tehdy ho ještě neměla opravený, opravila si ho za peníze nás všech, co jsme jí naletěli a koupili od ní psy,“ zlobila se.

Video  Množitelky z Prahy: Tohle viděla policie, když otevřela jejich byt  - Policie ČR, Blesk TV
Video se připravuje ...

Botox a umělé nehty

Podle paní Jany měla Iveta Brixová v té době psy venku ve výbězích. Kromě maltézáků tam měla i husky a buldočky. „Nelíbila se mi od první chvíle. Měla krátké tričko, přifouknuté rty a umělé nehty. Nechápala jsem, jak s nimi může se štěňaty manipulovat," řekla Blesk tlapkám. Dodala, že trvala na tom, že chce vidět fenu, tedy mámu štěněte, které si chtěli odvézt.

Fenu neukázala, prý utekla

Brixová se ale vymlouvala. „Řekla nám na to: Jé, smůla, oni nám mamku ráno odvezli do útulku v Tróji. Tvrdila, že jim utekla, městská policie ji odchytila a převezla do útulku," popsala Jana Šťastná.

„Koukala jsem po dalších fenách a zjistila jsem, že mámu nemají ani štěňata husky. To už jsem pojala podezření a řekla jsem jí, že je množitelka,“ řekla podvedená pejskařka. V tu chvíli byla podle svých slov na vážkách, štěně maltézáčka už ale měla v ruce, a tak se nakonec rozhodla si ho odvézt. „Brixová v tu chvíli řekla, že částka 4500, kterou inzerovala, je za psa, že za fenu chce ještě o tisíc korun více. Dala nám pak smlouvu a očkovací průkaz,“ dodala.

Video  Překupnice s na smrt nemocnými zvířaty spojuje jeden muž. Se psy nekšeftovaly samy. Podvedených už je stovka.  - Blesk Tlapky, PČR
Video se připravuje ...

Štěně bez zubů

Se štěnětem, kterému dali jméno Mia, odjeli rovnou k veterináři. Tam se ukázalo, že je mnohem mladší, než podvodnice tvrdila. „Prodala nám ji jako sedmitýdenní, podle veterináře jí ale byly sotva 4 týdny, neměla ještě ani mléčné zoubky. Hned jsem proto Brixové volala, číslo už ale nebylo dostupné," řekla.

Mia naštěstí těžký start do života přestála a teď jim dělá radost. „Když teď vidím a čtu, v jakém stavu štěňata prodávala a co všechno s nimi dělala, jsem šťastná, že Mia přežila,“ uvedla.

Velvet ( 19. prosince 2018 11:47 )

Další nána, co má "podezření" na množku a stejně si štěně koupí a tenhle byznys podpoří. Vážená, vy a vám podobní jsou příčinou toho, že provozovat množky se těm bezcitným sviním vyplatí.

Ababa ( 19. prosince 2018 10:29 )

Co to tady pisete?V Lukavici maji vic nez polovinu pejsku zdarma a jako jediny maji dog-box kde pejska muzete nechat anonimne!Vsude jinde za ne musi platit a proto je lidi vyhazuji a zbavuji se jich!A pro stare pejsky maji vnitrni kotce a mistnosti tak nepomlouvejte a nesirte nesmysly!

xoxo ( 18. prosince 2018 23:31 )

Špíny !! Já jednu nebo druhou potkat, se zdravýma pařátama by nevyšly. Aby ty jejich špinavý pracky na nikoho už nemohly sáhnout. Odpad.

dementi-blesk-cz ( 18. prosince 2018 22:55 )

fůůj taková hnusná odporná ***(I)ča.

bibijana ( 18. prosince 2018 21:45 )

Žádný soucit, jenom prachy - to platí i pro některé útulky. Viz. třeba Psí domov Lukavice zde Blesk tlapkami zveřejněný. Ti ubozí psi v klecích - to je úděsné!!! Ani korunu, d.ac.ani, kteří takto ubohá stará zvířata v klecích držíte, ani korunu nedostanete!!!. Psy vám odebrat, poslat na vás kontrolu a zavřít vás do těch klecích. Pod záminkou soucitu nad nebohými zvířaty taháte z lidí těžké peníze.50 % z vás to dělá jenom pro prachy!!! Psi zavření v klecích, to je nějaká starost a péče??? Mr.chy jedny!!!

Zobrazit celou diskusi