Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pražské překupnice nemocných psů v tom nejsou samy: Je to hnusný rodinný kšeft

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
17. prosince 2018
17:43

Obřích rozměrů nabírá nechutný kšeft překupnic štěňat Ivety Brixové (46) a její pomocnice Sandry (18). Vyšlo najevo, že ženy prodávaly zvířata z množíren a v kauze hraje roli ještě jeden muž, který obě překupnice spojuje. Velká část psů pak naivním kupujícím uhynula.

O tom, že do tohoto odporného obchodu bylo zapleteno ještě více lidí, ví už i policie. „Angažoval se v tom ještě jeden muže (30 – 35), který byl hubené postavy a měl výrazně zkažené zuby. Prodával psy větších plemen, zejména stafordy," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Dodal, že postupoval stejně, jako stíhané ženy, se zájemci se scházel v nákupních centrech, kde jim psy předal, a pak už s nimi nekomunikoval.

 Policisté včera potvrdili, že se jim už přihlásila stovka další lidí, které tyto podvodnice podvedly. Mladší podvodnice Sandra je navíc s další obivněnou ženou Ivetou Brixovou příbuzensky spřízněná, má dítě s jejím synem. „Ta červenovlasá holčina se mnou chodila na základku, ve škole nezapadla a pak jsem slyšela, že začala fetovat, a to se synem té druhé paní,“ tvrdí známá překupnice Sandry. Sama obviněná dívka ale novinářům tvrdila, že netušila, že se podílí na nelegálním obchodování.

Záběry z domovní prohlídky u Ivety Brixové. Překupnice nemocných psů. V bytě našla policie také falšované očkovací průkazy. Záběry z domovní prohlídky u Ivety Brixové. Překupnice nemocných psů. V bytě našla policie také falšované očkovací průkazy. | Policie ČR

Do špinavých obchodů s nemocnými neočkovanými zvířaty, do kterých píchaly adrenalin, aby na oko vypadala čile, totiž zatáhly i otce Ivety Brixové. Potvrdila to jedna z podvedených, Kateřina Jakoubková z Kladna, která si koupila jorkšíra od dnes už stíhané Sandry. „Otevřel nám starší pán, a to až když jsme zavolali policii. Napřed zapíral, když jsme ale trvali na tom, že v tomto bytě jsme psa koupili, odvedl nás i s policisty do domu paní Brixové. Chtěli jsme mluvit s mladší z žen, od kterého jsme psa koupili, ale paní Brixová řekla, ať to neřešíme, že je těhotná, a jednala s námi a policií sama," tvrdí Kateřina Jakoubková z Kladna. Od podvodníků si koupila 450 gramového yorkšíra, který po převozu domů málem zahynul a musela ho zachránit veterinářka.

Přebírala ho od ní v panelovém domě na Jižním Městě v bytě otce Ivety Brixové. Tam ho také chtěli s přítelem vrátit, když se ukázalo, že je na smrt nemocný.

Policie proto hledá další svědky, které si koupili psa od muže, spolupracovníka Brixové a její pomocnice Sandry.

Problematická sousedka s nelegální ubytovnou

Blesk tlapky chtěly mluvit i se stíhanou Ivetou Brixovou, reportérky ji hledaly na její trvalé adrese i u jejího otce. Nikde ale nikdo neotvíral. Podle sousedů se od chvíle, kdy policisté zveřejnili její tvář, ve svém domě nezdržuje. Zřejmě se skrývá. Netajili přitom, že sousedství s ní je nijak netěší.

„Máme s ní problémy. Přistavěla dům bez povolení, na nějaké úpravy se přišla zeptat, na některé ne. Museli jsme pak kvůli ní běhat po úřadech a soudech. V té přistavěné části pak provozovala načerno ubytovnu," popsal její další nekalé praktiky jeden ze sousedů a další to potvrdil. „Bydlí tam víc lidí, má tam byty, které zřejmě pronajímá,“ řekl.

Jarabak ( 18. prosince 2018 10:59 )

Tak se z toho nezblázněte. Poctivě v téhle zemi pracuje málokdo. Někdo množí čokly, jinej krade dotace, další si hřeje zadek ve státní správě, další rozdává zakázky na pražském hradě a nakupuje vily v Praze za cenu, za kterou ostatní kupují domeček v satelitním městečku. Tak o co vám jde? Minimálně 40 procent z vás jste zloději a podvodníci (voliči ano a ksč). Paní jenom množila psy. Neměli o nic horší podmínky, než mají slepice v drůbežáku. A já vím, že vy čoklaři to nevíte, ale čokl je zvíře, stejně jako slepice, nebo kapr. Když nevadí chovat slepici v kleci, nebo nevadí napíchnout kapra na háček, tak nevadí ani množit čokla.

Zobrazit celou diskusi