V roce 2011 se paní Vlasta jela podívat na předváděcí akci, v jejímž rámci měl být i výlet do ostravského muzea.

Jak už to takových akcí bývá, téměř všichni vyhráli a podle kuponků, které mají u sebe, si je prodejci k sobě volali. „Jenže já žádný neměla, protože mi ho nedali. Když to zjistili, začal na mě ten největší hulvát z nich křičet: To je ta paní, co nám dluží peníze a je na černé listině. Hospoda byla plná známých a já se třásla a červenala. Vyvedli mě ven se slovy: Vypadněte, přišla jste se jen nažrat a pro dárek,“ popisuje paní Vlasta.

Venku do ní prodejci strkali, aby si něco koupila a vyhrožovali, že jinak ji neodvezou domu. Nesměla odejít ani na WC. „Nakonec jsem se vzchopila a řekla jsem jim, že nemám dluhy ani v bance, natož u nich. Chtěla jsem vidět tu černou listinu. Dokonce jsem jim řekla, že zavolám policii, že omezují mou osobní svobodu,“ pokračuje.

Prodejci ji nakonec domů odvezli a paní Vlasta rok nikam nejela. „Po roce jsem jela na zájezd na Slovensko. Šok pro mě byl, když tam byl ten muž, co na mě křičel. Poznal mě a řekl: No, vidíš, po roce ses vrátila. Jsi studená jako psí čumák. Řekla jsem mu, aby mi netykal, a že se ho nebojím. Už nikam nejezdím,“ dodává paní Vlasta.1735479:gallery:true:true

Blesk proti šmejdům!
Autor: Infografika Blesk

Pomozte nám i vy a připojte svůj podpis k petici, která může zlepšit budoucnost seniorů i nás samotných!

Informace o petici už zítra najdete na

www.peticeprotismejdum.cz
www.blesk.cz