Slepá a hladová mláďata ježků často končí v rukou zvířecích záchranářů. Loni se jich do záchranné stanice dostalo na tři stovky. Tam je řádně vykrmí a přes zimu nechají prospat, protože v průběhu zimy tělo ježka energii  čerpá z tukových zásob. Na jaře ježky plné síly pustí zpátky do přírody. „Ježek musí vážit alespoň 500 gramů, aby v přírodě přežil,” uvedla vedoucí ošetřovatelka ze Záchranné stanice hlavního města Prahy, Zuzana Pokorná.

Máte zahradu? Vezměte si jednoho

Letos na jaře se tak do volné přírody ze záchranné stanice chystá na sto ježků, kteří zde přezimovali. Pracovníci Záchranné stanice je většinou vrací zpět do lokality, kde byli nalezeni. Pokud máte zahradu, ježka si odnést ze stanice můžete i vy.

#ježek#v#travě#:D

Fotka zveřejněná uživatelem @patricio7321,Říj 10, 2015 v 10:17 PDT

Ježek však ke svému životu potřebuje především množství různých úkrytů a také dostatek hmyzu a drobných bezobratlých živočichů. „Ideálním prostředím jsou pro ježky zahrady. Pokud někdo takovou zahradu má a chtěl by ježka na ní mít, může se na Záchrannou stanici obrátit. Podmínkou je, aby zahrada byla pro ježka dostupná, aby z ní mohl kdykoli odejít a v těsné blízkosti nebyly rušné silnice,” dodala Pokorná.