Dvě tramvaje proti sobě jet na Libeňském mostě neuvidíte, stejně tak na něm neuvidíte projíždět nákladní automobily, které mají přísný zákaz. Ale tatrovky Technické správy komunikací zítra večer na Libeňský most vjedou. Na mostě totiž proběhnou zátěžové testy a plánované měření statiky. „Na Libeňském soumostí, konkrétně na inundačním mostě, proběhne plánované měření statiky mostu,” řekla Blesk.cz Barbora Lišková mluvčí Technické správy komunikací.

Nejen v úterý se bude testovat, co všechno vydrží Libeňský most. Na mostě zátěžové zkoušky probíhají už od včerejšího večera. Termín je stanoven na pět nocí, a to od neděle 13. do pátku 18. března.

Měřící přístroje, které stav Libeňského mostu monitorují
Autor: Blesk - Petr Novotný

Testy s sebou přinesou dopravní omezení. Omezení dopravy se týká úseku Štorchova–Voctářova v ulici Libeňský most. Uzavírka se nedotkne samotného mostu přes řeku a při nájezdu do ulice Libeňský most bude využita nájezdová a sjezdová rampa ulice Štorchova. Vjezd bude z ulice Voctářova u prodejny Kaufland. „Uzavírka se nedotkne samotného mostu, provoz tramvají ale bude přerušen,” prozradila tisková mluvčí  Lišková. Během provádění testů bude přerušen provoz tramvají a na trase Palmovka – Maniny – Dělnická bude zavedena náhradní autobusová doprava

Dopravní omezení platí od 20 hodin do půl páté ráno.