Ocenění v podobě michelinské hvězdy spolumajitelé pražské restaurace Field nečekali, v minulosti se naopak spíš obávali, aby nově otevřenou restauraci nemuseli zavřít. Prozradil to manažer restaurace Miroslav Nosek. Nyní po získání známého ocenění se o hosty bát nemusí, jen během středy si rezervaci do restaurace v pražské Kozí ulici udělalo více hostů než za poslední tři dny dohromady.

Field získal ocenění po zhruba roce a čtvrt od otevření. „Mluvit tehdy o michelinech, to by nás úplně zabilo,“ uvedl šéfkuchař a jeden ze spolumajitelů restaurace Radek Kašpárek. Podle něj majitelé měli obavy, zda provozují restauraci správně, zda je na dobrém místě a zda si lidé do ní najdou cestu.

To se ale rychle změnilo a zhruba po dvou měsících se počet návštěvníků začal výrazně zvyšovat. „To jsme si ještě říkali, že je to tím, že je restaurace nová,“ uvedl Nosek s tím, že úspěch začali vnímat až po roce, kdy se proud zákazníků nezastavil.

Podle Kašpárka se v restauraci snaží prosazovat skandinávskou kuchyni. Česká jídla, byť v poněkud modernější úpravě, je ale možné najít například v poledním menu.

Hvězdu si udržely Alcron a La Degustation

Kromě nové michelinské hvězdy pro Field si místo v této kategorii z Česka udržely pražské podniky Alcron a La Degustation Boheme Burgeoise. V kategorii kvalitní restaurace s jídlem za rozumnou cenu nazvané Bib Gourmand přibyl pražský podnik Maso a kobliha. Dalšími jsou už z předchozích let Aureole, Divinis, Na Kopci, Sansho a SaSaZu, všechny rovněž v Praze. Jeden pražský podnik ale letos ze seznamu vypadl, a to italská restaurace Aromi.

Celkem bylo letos oceněno 68 podniků. Z toho pět restaurací z Francie, Dánska, Německa a Norska dostalo maximální možný počet tří hvězdiček.

Podívejte se, jak to v restauraci vypadá:

Fotogalerie
9 fotografií