Špatný technický, v některých případech až havarijní stav, nevyhovující ani hygienickým podmínkám. S tím spojené vysoké investice do oprav, které se nemohou v žádném případě vrátit. A také nejvyšší náročnost na energie. To jsou jedny z mnoha důvodů, které nutí městskou část Praha 12 ke stavbě zcela nové radnice.

Stávající provoz radnice Prahy 12 je umístěn v nevyhovujících prostorech několika budov v rozdílných lokalitách Modřan. Budovy staré několik desetiletí jsou ve špatném stavu. Roztříštěnost veškerých administrativních prostor po různých částech města je nevyhovující z hlediska dostupnosti pro občany i vnitřního fungování samotného úřadu. Problémy jsou ale také například s parkováním. Málokde je dostatečný počet míst i pro zaměstnance, natož samotné rezidenty.

Projekt nové radnice

Stavba a pozemek pro novou radnici na Praze 12 by měl spojit několik úřadů do jedné budovy, na rozdíl od toho, jak tomu bylo v minulosti. „Návrhů, jak by měla budoucí radnice vypadat, už bylo vícero, ale nad žádným zatím nebyla shoda,“ řekla Blesku tisková mluvčí Prahy 12 Ivana Hudcová. Celý projekt, který se město snažilo řešit už více než dvě desetiletí, tak začíná nanovo.

Prozatím tedy není jasné, kde a za jakých okolností radnice vznikne. „Vedení radnice nechce zveřejňovat ani žádný z oněch starých návrhů,“ doplnila Blesku Hudcová. Stavba je tedy zatím v nedohlednu, nicméně obyvatelé mohou alespoň doufat, že jeden z jejich problémů se vyřeší. Propojení několika úřadů jim usnadní vyřizování veškerých dokumentů.

Fotogalerie
6 fotografií