V sobotu ráno zastavil v Náchodské ulici hlídku strážníků z Prahy 14 muž, který si všiml taxikáře, co právě dopil poslední skleničku a usedl za volant do svého auta. Dodal, že to ví proto, že s ním byl ve stejné restauraci.

Hlídce přesně označil i odjíždějící vozidlo s řidičem. Ta se ihned vydala za vozidlem, které po chvíli zastavila. Strážníci taxikáře následně vyzvali k předložení potřebných dokladů a podání vysvětlení, přitom z něj však byl cítit zřetelně alkohol. Provedli tedy u něj orientační zkoušku na alkohol, která prokázala přes 0,6 promile v dechu.

Muži tedy zakázali pokračovat v jízdě a celá věc byla předána k dořešení správnímu orgánu. Ve správním řízení pak hrozí sankce 2500–20 000 Kč. Za spáchání tohoto přestupku se udělí i zákaz činnosti (řízení motorových vozidel), konkrétně na 6 měsíců až 1 rok.

Podobný případ, i když s horším koncem, se stal i předešlou noc v pátek. Taxikář se opil namol, jezdil jako závodník a nakonec naboural několik aut na Chodově. Strážníci se na místě nestačili divit. „Při kontrole sotva stál na nohou a byl z něj silně cítit alkohol. Orientační dechová zkouška u něj odhalila přes 1,5 promile,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.