Zastávku na magistrále postavili v polovině října. Kvůli tomu se ale jízdní pruhy začaly stáčet mírně doprava, čehož si řada řidičů všimne až na poslední chvíli. V listopadu se tu dokonce stala nehoda.

Tomu má ale zamezit řada prvků, které se v okolí zastávky objevily. „Teď je nejbezpečnější zastávkou v Praze,“ prsí se místostarosta pro dopravu Prahy 7 Ondřej Mirovský.

Bezpečná je proto, že před ní vyrostly zelené sloupky, které vedou řidiče správnou cestou. Dávají jim totiž najevo, že jízdní pruhy se mírně stáčí.

Na to upozorňuje také nová cedule, která stojí 50 metrů před kritickým místem.

Ačkoliv v místě byla vždy maximální povolená rychlost 50 km/h, nyní o tom dává vědět nová značka. V předešlém úseku totiž mohou řidiči jezdit sedmdesátkou a často si nevšimnou křižovatky, která automaticky snižuje rychlost zpět na 50.

Málokdo o padesátce ví, tak jsme ji tam pro jistotu trochu nestandardně dali,“ objasnil místostarosta.

A bezpečněji se mají cítit i chodci. Po délce obou nástupních ostrůvků jsou nově betonové zátarasy. „Je to alternativa k zábradlí, toto je bytelnější. Kdyby do něj náhodou nějaké auto narazilo, tak nepřejede rovnou lidi,“ vysvětlil Mirovský.

Jediným problémem nové zastávky tak zůstává už jen fakt, že ani dva měsíce po postavení nefunguje. Původní termín byl v první polovině listopadu, nedávno se mluvilo o začátku ledna, nyní se neurčitě hovoří o průběhu ledna.

Čeká se na to, až magistrát vydá povolení pro stavbu semaforů, které budou u zastávky stát, aby lidé mohli bezpečně přecházet.