Jenže uprostřed kopce se najednou objeví přechod, a proto musí náhle brzdit. Řada řidičů tu navíc v životě neviděla ani nikoho přejít.

„Je zcela nepochopitelné, že někdo z výpadové silnice udělá místní okresku s nebezpečným přechodem,“ stěžuje si například J. Nestler z Prahy 5 v dotazu, který přes magistrátní web poslal náměstkovi pro dopravu Petru Dolínkovi (ČSSD).

Ten mu odpověděl, že přechod tu musí stát. „Vznikl historicky po zprovoznění nové Strakonické, která oddělila část Zbraslavi (tzv. Kolonku) od vlastní Zbraslavi. Pro obyvatele této části není totiž do Zbraslavi žádný jiný přístup,“ uvedl Dolínek.

Magistrát přitom už řadu let slibuje, že místo přechodu postaví nadchod. Jenže k tomu potřebuje vykoupit okolní pozemky, za které však vlastník požaduje neakceptovatelné částky.

A nyní poslalo město další nepříjemný vzkaz. „S vybudováním lávky se podle územního plánu zatím nepočítá,“ uvedl v pořadu Selfie z Prahy mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Podívejte se na záběry nebezpečného přechodu z pohledu řidiče i chodce. V pořadu Selfie z Prahy dále uvidíte pokus s nákupem trdelníků nebo unikátní knihovnu, kterou otevřeli v Praze 3:

Video
Video se připravuje ...

Co kazí vánoční trhy? Šizené trdelníky! A kde je nejhorší přechod? Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček