Na zmíněném náměstí Kinských vede zebra přes čtyři jízdní pruhy. A zelená pro chodce září opravdu krátce – přesně pět vteřin.

Ačkoliv se to může zdát neskutečně málo, podle technické normy, kterou zpracovalo Centrum dopravního výzkumu, je to v pořádku. „V ní je uvedené, že signál ‘volno’ by měl svítit minimálně pět sekund. Podle zákona zelená neslouží k přejití přechodu, ale pouze ke vstupu do vozovky. Pokud člověk vstoupil na přechod na zelenou a poté se rozsvítí červená, tak smí přecházení dokončit,” uvedl v pořadu Selfie z Prahy mluvčí ministerstva dopravy Zdeněk Neusar.

Jenže v tu dobu už k přechodu často přijíždějí netrpěliví řidiči, a lidé proto raději popoběhnou, než aby se vystavovali nebezpečí.

S přecházením si musí lidé pospíšit také na I. P. Pavlova. Podívejte se na aktuální díl Selfie z Prahy, kde se také dozvíte, jak teď vypadají legendární Barrandovské terasy:

Video
Video se připravuje ...

Ponižování na pražských záchodcích! Ostudné Havlovy terasy. A smrt legendy z Národní! Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček