"Ve vedení buňky je potřeba silná osobnost a Martin Stropnický má pro tuto funkci všechny předpoklady. Je zkušeným diplomatem a jeho orientace na poctivou politiku je jasná," míní primátorka. "Věřím, že by se mohl výrazně podílet na rekonstrukci Prahy," doplnila.

Babiš v pátek uvedl, že Stropnický s kandidaturou zpočátku váhal, ale nakonec souhlasil. V pražské politice působí za Stranu zelených Stropnického syn Matěj, který byl do říjnového odvolání náměstkem primátorky Adriany Krnáčové z ANO. Jeho návrat do rady, který požadují zelení, považuje Babiš za nepřijatelný.

Na adresu Krnáčové Babiš řekl, že předsedkyní organizace být nemůže, protože musí pracovat jako primátorka. "Má výhodu, že je nezkorumpovatelná, je transparentní, ale mediálně není až tak obratná," uvedl o Krnáčové Babiš.

Magistrátní koalice se nedávno ocitla v krizi. Naplno ji odstartovalo odvolání čtyř radních. Vyjednávací týmy ANO, ČSSD a Trojkoalice se pokoušejí rozhádanou koalici smířit. Kromě toho se mluví také o nejednotě klubu ANO, který je v zastupitelstvu nejpočetnější. Část klubu se totiž podle všeho přiklání na stranu Krnáčové, část frakce na stranu šéfa klubu Michala Haška, potažmo Kleslové.