Starostka Prahy 10 a donedávna místopředsedkyně hnutí ANO Radmila Kleslová rezignuje také na funkci předsedkyně pražského ANO. Předseda hnutí Andrej Babiš, za jehož blízkou spolupracovnici byla odcházející politička považována, sdělil, že ji o odchod požádal. Mediální útoky podle něj poškozují nejen Kleslovou, ale i hnutí.

„Už dva měsíce čelím štvavé kampani, která účelově poškozuje mé jméno, mou lidskou i odbornou pověst a která v historii novodobé české politiky nemá obdoby,“ uvedla Kleslová.

„Žádný z politiků, natož političek nebyl takovému soustředěnému tlaku dosud vystaven,“ doplnila. Kleslová odmítla, že by byla pražským zákulisním hráčem. V kuloárech se totiž proslýchalo, že vlivná politička ovládá dění v magistrátní koalici.

Satisfakce podle Stropnického

Odchod Radmily Kleslové (ANO) okomentoval na svém Facebooku i odvolaný radní Matěj Stropnický (SZ). A připsal si zásluhy.
Autor: Facebook Matěje Stropnického

Na rozhodnutí Kleslové zareagoval na Facebooku i nedávno odvolaný náměstek primátorky Matěj Stropnický. „Odchod nejzákulisnější postavy Radmily Kleslové postupně z celostátních firem, celostátního vedení ANO, poté minulý týden z městských firem a nyní i z městského vedení ANO je výsledek více než dvouměsíčního tlaku Lukáše Wagenknechta, pirátů a mého ve spolupráci s primátorkou,“ napsal Stropnický.

„Zbývá jí Praha 10, kde starostuje ve slátané koalici ‚dopočítaných hlasů‘, jak ona tomu říká. No satisfakce určitá. Coming soon: Miroslav Poche,“ dodal.

Fotogalerie
8 fotografií