Nabíjení telefonu pomocí USB kabelu zavedla firma Arriva do dvou vozů na lince 165. Ta jezdí ze Sídliště Zbraslav na Jižní Město. V tyčích se nacházejí zdířky, do kterých si můžete zapojit vlastní USB kabel.

Na našem Facebooku to má velký ohlas, reakce jsou různé,“ sdělil Filip Drápal, mluvčí společnosti ROPID, která v hlavním městě organizuje dopravu. „Teď to spíš záleží na vůli dopravců,“ odpověděl na dotaz, zda se cestující dočkají možnosti nabíjení i na jiných linkách.

V tyči jsou zabudované dvě USB zdířky.
Autor: ROPID

Od poloviny září mohou lidé na příměstské lince 381 z Prahy do Kutné Hory platit kartou. A to na všech spojích.

Naopak dopravní podnik o této vymoženosti neuvažuje. Nicméně pokrokem je alespoň to, že ve stanicích metra se začaly objevovat automaty na jízdenky, kde lze platit kartou. Najdete je mimo jiné na Národní třídě.

Novinkou, která do města dorazila v létě, je možnost se v tramvaji připojit na rychlou wi-fi. Umí to nejnovější typy Škoda 15T. I některé předchozí modely nabízely toto připojení, téměř ale nefungovalo.

V nových typech však občas vypadává taky. „Zjistili jsme, že částečně záleží i na typu mobilního telefonu, protože některé mobily se přihlašují rozdílně. Dále dochází k takzvanému „zahlcení“ routeru. Navíc jsme zjistili, že ani LTE pokrytí není 100 %, jak deklarují operátoři, čímž může docházet ke snížení kvality signálu v takzvaném datovém stínu,“ sdělil mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl.

Jak najde nevidomý člověk u přechodu tlačítka pro slepce? Praha zažívá nálety ptáků! A boj o chráněnou roubenku u centra metropole. Podívejte se na nový díl zpravodajské show Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Horor Ptáci v Praze! Šílené nálety v Holešovicích. A jak nevidomý najde tlačítko pro slepce? Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček