Pět trestných oznámení, konec 19 smluv – tak úřaduje na radnici Prahy 7 její nové vedení. Hnutí Praha 7 sobě a PRO7 podala sice trestní oznámení na neznámého pachatele, kritikou ale nešetří především na adresu bývalého vedení pod taktovkou ODS.

Místostarosta městské části Pavel Vyhnánek teď zveřejnil, za co a kolik předchozí vedení v oblasti informačních technologií podle něj zbytečně platilo. Jen za softwarovou podporu teď prý radnice ušetří téměř 150 tisíc korun měsíčně.

"Na zastupitelstvu vystoupili kolegové z ODS se zprávou o tom, že námi deklarované úspory pramení pouze z příznivého vývoje cen na trhu. A že jestli ještě jednou já konkrétně naznačím něco v tom duchu, že konkrétně kolegové z ODS manipulovali zakázky, chovali se nehospodárně nebo dokonce kradli, tak budu žalován pro pomluvu," okomentoval svůj příspěvek na sociální síti Vyhnánek.

Místostarosta Prahy 7 zveřejnil, za co radnice podle něj zbytečně utrácela.
Autor: Facebook Petra Vyhnánka

Kritiku ale odmítají nejen současní zastupitelé za ODS, ale také exstarosta ze stejné strany Marek Ječmének. "Já už na radnici nejsem, nejsem ani zastupitel, já jsem z politiky úplně odešel," řekl k údajům Ječmének s tím, že příspěvek současného zástupce starosty nečetl.

"Nevím vůbec, o co jde, netuším, to je otázka úřadu a ne politické reprezentace. Nemají to na starosti volené orgány. To je jako kdybyste řekla, že váš ředitel může za to, že řidič dodávky, která vozí noviny, notabene, když distribuce novin spadá pod úplně jinou firmu, ukradl pět litrů benzínu," okomentoval současné počínání vedení městské části Ječmének s tím, že je přesvědčen o nevinnosti politiků.

"Měli jsme normálně k dispozici zprávy interního auditu a další věci. Když mně taková zpráva napíše, že je vše v souladu, nemám důvod pochybovat," dodal k možnostem kontroly úřadu bývalý starosta.