Řidiči i chodci jsou zmatení. Od 1. září bylo díky semaforům mnohem jednodušší vyjíždět z Wenzigovy ulice na magistrálu a také ji přecházet. Jenže po týdnu světla najednou nefungují.

„Začaly se nenadále tvořit zácpy až do půlky Pankráce. Tak jsme semafory na týden pozastavili. Spustí se zase v sobotu, když se otevře Blanka,“ řekl Blesk.cz náměstek Petr Dolínek.

Praha 2 ale Dolínkovo rozhodnutí kritizuje. „Dnes jsem po magistrále jel a kolony jsou tam i bez semaforů. Může za to zúžený Nuselský most a uzavřená Bělehradská ulice. Navíc, žádné otevření Blanky podle mě nebude mít na kolony na magistrále vliv,“ tvrdí radní pro dopravu Prahy 2 Jan Korseska (ODS).

Podle něj si lidé na semafory velmi rychle zvykli a je chyba, že se najednou vypnuly. „Díky nim se ulevilo například přecpané Anglické a Žitné, protože lidé využívali pro vjezd na magistrálu Wenzigovu. Navíc světla pomohla i chodcům, kteří mířili do porodnice, do nemocnice na Karlově…“ dodal Korseska.

Na magistrále vyrostou další semafory

Dolínek si navíc myslí, že aby se kvůli semaforům u Nuselského mostu netvořily dlouhé kolony, je kromě otevření Blanky potřeba postavit další. Už o nich začal vyjednávat se starostou Prahy 4 Petrem Štěpánkem (Zelení).

„Intenzivně pracujeme na tom, aby semafory vznikly na náměstí Hrdinů (oblast u Pražského povstání – pozn. red.), a tím pádem se doprava rozředila po magistrále jako takové,“ doplnil Dolínek.

Výstavba semaforů probíhala od srpna. Podívejte se na reportáž:

Video
Video se připravuje ...

Na magistrále u Nuseláku rostou semafory. Budou tu natrvalo. Matěj Smlsal