V momentě, kdy bude tunel v provozu, měli by být řidiči nějak zpoplatněni za to, že ho budou používat? Ať už dálniční známkou, nebo nějakým speciálním mýtem?

To snad ne, proboha. Vždyť daňový poplatník v Praze už za ten tunel zaplatil dost. Absolutně bych nedoporučoval a protestoval proti tomu, aby jakákoli část vnitřního městského okruhu byla zpoplatněná.

Zprovozněním tunelu Blanka bude dokončeno asi 67 procent vnitřního městského okruhu. Ale teď si představte, že celé slavné město Praha za posledních pět let neudělalo ale ani čárku přípravy na to, aby byla stavba dokončena do 100 procent. A okruh se tomu říká proto, že na jednom místě začíná, ale na tom samém místě také končí (smích). Když je z okruhu jenom půlokruh nebo třičtvrtěokruh, tak to způsobí strašný masakr v místě, kde se okruh nepodaří dokroužit.

Například v Holešovicích?

Ano. To považuji za fatální pochybení. Jsme v psychiatrické ordinaci, nazval bych to debilitou. Demencí. Prostě ztrátou, absencí intelektu. Protože i hlupák musí vědět, že když strávím čas jenom tím, že budu pokřikovat na předchůdce, jak to dělali blbě, ale neudělám nic proto, abych to udělal dobře, tak i hlupák a debil pochopí, že to je cesta do pekel. Za možná ještě větší selhání politické i manažerské než to, co se stalo ve vztahu k čtyřletému prodloužení výstavby a zvýšení ceny díla o mnoho miliard, považuji to, že je to konečná stanice a dál nebude nic pokračovat.

Půjde Pavel Bém na slavnostní otevření tunelu a čeká pozvánku? A co všechno si myslí o Tomáši Hudečkovi? Podívejte se na druhý díl Studia Blesk.

Video
Video se připravuje ...

Pavel Bém - rozhovor o Blance Jan Kálal, Jan Jedlička

Fotogalerie
14 fotografií