Jeden z vtipálků vytvořil plakát, v němž souhlasí s tím, že Blanka není tunel. Zároveň ale pod to připsal: Blanka, to je zlatý důl.

Jiný naopak škrtl slovo tunel a na plakátu nechal jen „Blanka není“. To má ale pravdu, protože Blanka vlastně neexistuje. „Fyzicky sice tunelové dílo existuje, ale fakticky ne, protože tunel Blanka nebude nikdy nikde zanesen. Tunelový komplex se skládá ze tří tunelů a tunel Blanka se nebude žádný z nich jmenovat. Jsou to tunely Brusnice, Dejvický a Bubenečský, Blanku už nikdy potom nenajdeme,“ řekl v pořadu Blesk TV Selfie z Prahy náměstek Petr Dolínek (ČSSD).

Reportér Matěj Smlsal se prošel zavřeným tunelem Blanka i tajnými chodbami. Podívejte se na nový díl zábavně-zpravodajského pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Tunel Blanka neotevřou, žádný není! A metro za 20 miliard zachraňují kýble. Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček

Další autor parodie vytvořil plakát, kde v tunelu stojí kaprál z pohádky S čerty nejsou žerty a říká: „Blanka je rebel!“

Ve filmu tuto hlášku pronáší kaprál alias Petr Nárožný o Máchalovi: „Je to rebel! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil.

Několikrát se v parodiích objevuje i módní návrhářka Blanka Matragi.

Tunelový komplex Blanka se otevře v sobotu 19. září ve 14 hodin. První řidiči jím projedou o hodinu déle. Nejprve se bude tunelem jezdit rychlostí 50 km/h, aby si lidé zvykli na veškeré odbočky.

Podívejte se na parodie kampaně Blanka není tunel:

Fotogalerie
6 fotografií