S ukončením letního prázdninového provozu se vrací většina jízdních řádů do původní podoby. Přesto se Praha dočká několika trvalých změn; přibude zastávek na znamení a některé zastávky změní své názvy.

O víkendech více nočních spojů

Zřejmě nejvýraznější změnou je plošné posílení víkendových nočních linek tramvají a autobusů, které měly doposud interval 30 minut. Nově bude zkrácen v nocích z pátku na sobotu a ze soboty na neděli na 20 minut.

Zároveň budou sloučeny noční autobusové linky 504 a 508.

V rámci tramvajové dopravy bude posílen provoz linky číslo 5. Ta bude nově jezdit dvouvozová, případně na ni budou nasazeny moderní kloubové vozy. Dosud na lince jezdil jeden tramvajový vůz.

Nejvíce změn se dotkne autobusových linek. Na lince 108 budou prodlouženy intervaly, naopak kratší intervaly budou ve špičce pracovních dnů na lince 168 v úseku Nové Butovice - Nemocnice Na Homolce.

Trasu změní linka 174, kterou čeká velmi výrazné zkrácení jen na trasu Velká Ohrada - Luka - Nové Butovice. Kloubové autobusy pojedou nově na lince 232 a další spoje budou v ranní a odpolední špičce vloženy na lince 267. Rozšiřuje se také počet zastávek na znamení.

Opravy tramvajových tratí potrvají

Veřejnou dopravu v Praze ovlivní i po prázdninách opravy tramvajových tratí. Tramvaje nepojedou například po Bělehradské, v provozu bude až do listopadu pouze úsek od I. P. Pavlova na Zvonařku.

Dopravní podnik rovněž plánuje výluku v Revoluční a tramvaje nebudou v září jezdit kvůli rekonstrukci tratě ani na Petřiny.