Připojení selhalo

Reportér nového pořadu Blesk.cz SELFIE Z PRAHY během natáčení testoval, jak technické vymoženosti nové tramvaje fungují. A zatímco klimatizace vagon příjemně ochlazovala, Wi-Fi selhala.

„Připojení na mém telefonu nešlo vůbec, zobrazila se chybová hláška. Kolegův přístroj načítal stránku přes 40 vteřin a ani u něj se nezobrazila celá správně,“ popisuje pokus reportér Matěj Smlsal.

Dopravní podnik: Potřebujeme čas

Dopravní podnik přiznal, že systém je občas zahlcený, a odvolává se i na to, že v Praze není 100% pokrytí nejrychlejší mobilní sítí LTE. „Může docházet ke snížení kvality signálu v takzvaném datovém stínu. I pro nás je to nová technologie v dopravním prostředku a budeme potřebovat nějaký čas na její doladění,“ řekl Blesk.cz mluvčí Jiří Štábl.

Do té doby, než dopravní podnik najde řešení s provozovatelem připojení, bude záležet na typu telefonu cestujících. „Mobily se přihlašují rozdílně,“ vysvětlil Štábl.

 

Video
Video se připravuje ...

Selfie z Prahy: Problém s Wi-Fi v nové tramvaji. A město šetří, proč si pronajímá ovce? Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček

Nový pořad Blesk TV o metropoli s reportérem Matějem Smlsalem: SELFIE Z PRAHY!

Pražské zpravodajství v zábavné formě. Takový je nový pořad Blesk TV, ve kterém reportér Matěj Smlsal přináší novinky z metropole. Na tv.blesk.cz ho najdete pravidelně každý pátek. 

Fotogalerie
10 fotografií