Venkovní fitness už využívají lidé na řadě míst metropole – namátkou v Riegrových sadech na Praze 2, v parku Rajská zahrada na Praze 3 či u Rokytky na Praze 9.

Hlavní město v létě vypsalo veřejnou zakázku, jejímž cílem je „zvýšení rekreačního potenciálu pražských lesů“. Mezi stromy tak nově vyrostou fitness sestavy, někde dokonce dětský hrad či vlak.

Velké i malé fitness konstrukce se objeví v lese Pod Cihelnou v Satalicích, Prokopském údolí v Radlicích a v lese Vinice v Běchovicích. Jejich součástí budou hrazdy, bradla, ručkovací žebřík, lavičky na sedy-lehy, žebřiny, ručkovací madla, síť i šplhací tyč.

Do lesa Vinice navíc „přijede“ vlak, tedy dřevěná lokomotiva s alespoň čtyřmi vagony o celkové délce 10 metrů. Na ní bude možné se houpat, prolézat tubusem i se z ní klouzat. V lese vyroste také altán, aby lidé mohli relaxovat.

V Divoké Šárce sice nevznikne venkovní fitness, místo toho tu ale během podzimu vyroste rovnou hrad se skluzavkou, žebřinami a lezeckou stěnou.

Inspiraci pro svoje tělesné vyžití na čerstvém vzduchu mohou zájemci najít v televizním archivu v legendární sportovní desetiminutovce Cvičme v rytme.