Pražská primátorka po týdnech sporů poslala vzkaz Matěji Stropnickému, upozorňuje na to, že předpisy, se kterými má teď problém, jsou skoro stejné jako ty, za které ještě před půlrokem bojoval.

„Mnou připravené předpisy vycházejí z původních Pražských stavebních předpisů (PSP) přijatých panem Hudečkem. Jedná se o ty předpisy, které v lednu tohoto roku pan náměstek Stropnický vychvaloval a svolal demonstraci před budovu magistrátu za odvolání ministryně pro místní rozvoj, která pozastavila platnost těchto předpisů,“ vysvětluje primátorka Krnáčová.

„Předložené a schválené předpisy se od návrhu mého kolegy Stropnického liší zejména v tom, že odbourávají veškeré zásadní nedostatky, na které nás upozornilo ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) a Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Úprava se týkala nejklíčovějších paragrafů, kvůli kterým MMR pozastavilo platnost předchozího dokumentu.

Piráti: Primátorka lže, předpisy nepřipravila její kancelář

Primátorka Adriana Krnáčová neříkala pravdu, když tvrdila, že nový návrh pražských stavebních předpisů (PSP) připravil její sekretariát. Uvedli to na čtvrteční tiskové konferenci pražští zastupitelé klubu České pirátské strany. Podle nich to dokazují tzv. metadata některých dokumentů.

Návrh textu připravila moje kancelář na základě podkladu, který doposud zpracovala odborná komise, a po konzultaci s Institutem plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR). Jednalo se v zásadě jen o legislativně technickou záležitost. Vycházeli jsme z podkladů, které vznikly v rámci dosavadního projednávání možných podob PSP na IPR a IPR znění mnou předložených předpisů kontrolovalo,“ komentuje spor primátorka.

Problémy v koalici?

„Není pravda, že se potenciál pražské koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice vyčerpal, jak náměstek Stropnický tvrdí. Koalice dále plní svůj reformní a protikorupční program. Stropnický si naopak bere celou koalici za rukojmí, aby maskoval svou manažerskou neschopnost.