Bauerová končí i přesto, že se za ni Krnáčová postavila. Poradkyně ale nechce, aby její minulost primátorce nějak uškodila.

Přestože mám ráda práci, kterou pro primátorku dělám, nechci, aby kvůli mně byla soustem médií. Rozhodla jsem se svůj externí úvazek na magistrátu s okamžitou platností ukončit. Uzrálo to ve mně vlastně několik hodin po prvním článku, který se vrátil do mé hluboké minulosti a nechal veřejnost, aby soudila život tehdy dvacetileté holky,“ řekla pro Blesk.cz.

Bauerová navíc odmítá, že by organizace, kterou založila, byla neonacistická. Pokud by měla volit nejvhodnější výraz, označila by ji za nacionalistickou.

Z dnešního pohledu to byla tenkrát hloupost, ale byla jsem mladá a šíleně zamilovaná. Nikdy jsem nikomu neublížila ani nechtěla ublížit, a proto mi asi bude ještě chvíli trvat, než pochopím, co se to kolem mě spustilo. Co je to asi za lidi, kteří tu informaci dali novinářům, aby z ní udělali senzaci? Proč? Aby ublížili mně? Primátorce?“ diví se poradkyně.

Bauerová se starala o zviditelnění Krnáčové na akcích, jako je Avon pochod nebo křest mláďat v zoo. Do politiky se podle svých slov nepletla.

Nikoho nezajímá, že pro ni pracuju externě, vidíme se maximálně jednou týdně a řešíme spolu sportovní a charitativní projekty. Média si vybrala svou realitu a tu já rozhodně nechci živit. Najdu si ale způsob, jak dál pomáhat Praze,“ uvedla Bauerová.

Na fakt, že založila organizaci National Resistance Supporters – Women Side, upozornil portál Echo24.cz. Cílem spolku bylo sjednotit dívky a ženy, které se v té době pohybovaly kolem neonacistického hnutí v Česku. Bauerová ale zdůrazňuje, že organizaci brzy po vzniku opustila a s těmito názory nemá nic společného.

Krnáčová: Nevidím důvod ji soudit

Primátorka Krnáčová už v pondělí Blesk.cz řekla, že s poradkyní chce spolupracovat dál.

Rozhodnutí, zda Martina Bauerová skončí, či nikoliv, je na ní. Za mě, dle informací, které mi poskytla, ale důvod nevidím. Martina Bauerová není zaměstnancem magistrátu a svou práci odvádí dobře. Podle toho, co vím, se Martina do ničeho nezapojovala, byla mladá a ve vleku tehdejšího přítele. Nevidím tedy důvod ji v tomto ohledu soudit,“ sdělila.