K nehodě došlo v neděli kolem 22. hodiny v ulici Korunovační. Řidič BMW měl namířeno do centra, ale ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a čelně vrazil do betonového ostrůvku. Ten i přes jeho váhu odtlačil zhruba do vzdálenosti 15 metrů.

Když přijeli na místo policisté, pokusil se utéct. „Snažil se jim schovat mezi auty, nechtěl, aby ho chytili. V autě ale nechal dvě děti, ke kterým se vůbec nehlásil,“ řekl serveru Novinky.cz jeden ze svědků.

Řidič utíkal i přesto, že jedno z dětí bylo zraněné a druhé utrpělo šok. Když ho policisté krátce nato dopadli, k dětem se vůbec nehlásil a tvrdil, že auto neřídil. Důvod, proč se snažil zmizet, se ukázal záhy. Zřejmě byl totiž opilý, protože odmítl dechovou zkoušku, a navíc policisté zjistili, že má blokovaný řidičský průkaz.

Jeho vyděšené děti byly po nehodě převezeny do nemocnice. Kriminalisté pak v autě zajistili stopy, aby mohli řidiči prokázat, že vůz skutečně řídil. Pomohou jim k tomu i výpovědi svědků.

Znáte řidiče, který od nehody utekl a na místě zanechal své děti? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte na 724 014 586.

Více foto na Policejním deníku ZDE»

Fotogalerie
4 fotografie