V neděli kolem půl jedenácté v noci ve vestibulu stanice metra Kačerov partička šesti lidí ukradla batoh muži, který právě vystupoval z metra. Cestující se vysmekl a utekl k nedalekému stanovišti autobusů.

Agresoři ho tam ale dohnali a znovu ho začali obtěžovat. Křikem a nárazem do boku jednoho z autobusů na sebe upozornili řidiče linky 215. Jakmile k nim ale přišel, dva z agresorů se vrhli na něj.

„Řidič byl napaden ranou pěstí do obličeje jedním z útočníků. Události byl přítomen jiný řidič po výkonu, který šel napadeným pomoci a tlačítkem tísně oznámil událost na dispečink. Dále se do konfliktu zapojil další chodec, který se taktéž zastal napadených,“ popsal pro iDNES.cz mluvčí Dopravního podniku Jiří Štábl.

Řidič z potyčky vyvázl s krvácející dásní a poraněnou čelistí. „Řidiče zdravotníci převezli k vyšetření do Thomayerovy nemocnice,“ řekla iDNES.cz mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Podle mluvčího Tomáše Hulana již policie zadržela oba podezřelé, jednomu z nich je údajně 24 let a druhému 26. Jeden z nich prý nadýchal skoro dvě promile alkoholu. Na policii byli podat vysvětlení i další čtyři osoby z party útočníků.