Pařížská nemá kolem obrubníků dostatečný spád, a proto se tam drží kaluže. „Na vozovce nikdy nesmí voda stát. Pokud ano, je špatně vyspádovaná. Když například v zimě louže zamrzne, asfalt se rozpadá,“ řekla Blesku expertka na stavby silnic Miloslava Pošvářová.

A lidé z Pařížské potvrzují, že problém s kalužemi je v ulici odedávna. „Když vystupuju z auta, občas do ní šlápnu. Je to šlendriánsky udělané,“ postěžoval si i herec Jiří Bartoška (68), který u Pařížské bydlí.

Obrovské louže se navíc v Pařížské tvořily poslední dobou proto, že se ucpaly kanálové vpusti. „V nich je koš. A když tam lidé hážou odpadky nebo do nich padá listí, občas se ucpou a voda tam nemůže vtéct,“ sdělila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Uklízeči ve středu vpusti vyčistili a vodu z vozovky odklidili. Jenže mezi zaparkovaná auta se nedostali a část zapáchajícího »močálu« se tam stále drží. „Zbytky vody v řádech několika litrů vyschnou,“ uklidňuje Lišková.

Kaluže hlaste přes web

Pokud vás v Praze trápí neodtékající louže, ale třeba i díra v chodníku nebo poškozená dopravní značka, oznamte to vždy přes elektronický formulář Hlášení poruch a závad, který najdete na www.tsk-praha.cz.

Fotogalerie
8 fotografií