Jak zjistil Blesk, zápach pochází z kaluží, které se už řadu dní drží u obrubníků. A nemají kam odtéct, protože silnice je postavená do oblouku. „Každé ráno, když jdeme Pařížskou do práce, to cítíme. Je to fakt odporný, člověku se chce až zvracet. Jestli má tahle ulice reprezentovat Česko, tak je to smutný,“ postěžoval si Michal Illek, který chodí do Pařížské rekonstruovat butik.

Mnohem víc ale trpí Restaurace U Staré synagogy, která má v ulici předzahrádku. „Lidé si sednou a po chvíli se ptají, co to tu tak smrdí. Někteří se přesunou dovnitř, ale někteří i odejdou. Ten smrad je opravdu hnus,“ sdělila servírka Jana.

Blesk na problém upozornil Technickou správu komunikací (TSK), která patří městu a o ulice se stará. „Musíme to prověřit, zjistit příčinu, proč tam kaluže jsou, a budeme se snažit o co nejvčasnější nápravu,“ slíbila mluvčí TSK Barbora Lišková.

Lidi ale trápí kaluže i z jiného důvodu. Blesku si na ně postěžoval také šéf karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška (68), který bydlí nedaleko. „Vadí mi, že když vystupuju z auta, šlápnu do louže. Tu ulici opravili šlendriánsky do oblouku,“ řekl.

Fotogalerie
7 fotografií