„S kolegou jsme klasicky hlídkovali na Hlávkově mostě. Během toho kolem nás projel motocyklista bez přilby. Na základě toho jsme ho začali pronásledovat. Použili jsme výstražné znamení, abychom ho zastavili, bohužel pán na to nereagoval a pokračoval dál v jízdě.

Začal nám ujíždět. Ujížděl i v protisměru, jel velmi nebezpečnou jízdou, pořád jsme ho pronásledovali, hrozilo nebezpečí střetu s jiným vozidlem a podobně,“ vypověděl Blesku nadstrážmistr bakalář Martin Nižník.

„Muž ujížděl, ujížděl, ale marně. „Nakonec se vrátil na Hlávkův most, kde došlo k manévru, který řidiči úplně nevyšel. Když vjel na chodník, tak se vyboural. My jsme k pánovi přistoupili, a abychom zamezili dalšímu útěku, tak jsme mu za pomoci hmatů a chvatů nasadili pouta a omezili jsme ho na osobní svobodě,“ dodal Nižník.

Jak později vyšlo najevo, muž byl silně opilý. „Následnou dechovou zkouškou bylo u pána zjištěno 1,93 promile alkoholu v dechu, poté jsme provedli ještě test na přítomnost omamných a psychotropních látek ve slinách. Ten byl taky pozitivní na kokain a na základě toho jsme pána zadrželi pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, dodal Nižník.

Podle něj muže pronásledovali dva až tři kilometry. Zadržený pak policistům řekl, že byl na oslavě. Ta se pravděpodobně pořádně zvrtla. Svou zběsilou jízdu vysvětlil tím, že pospíchal domů za přítelkyní. Vzhledem k tomu, že bylo před čtvrtou hodinou ranní, na něj jistě čekala už pořádně dlouho.

Video
Video se připravuje ...

Řidič skútru divoce ujížděl policii. Policie ČR