Žena se bohužel dostala do revíru uklízeče, který svou práci bere zjevně velmi vážně. Když se její fenka vyčůrala na chodník, začal na ženu láteřit: „Ukliď si to *ovno po svém psovi!“ To žena ale odmítla, protože tvrdila, že její fenka udělala jenom loužičku.

„Muž začal následně do ženy strkat, a když se mu chtěla bránit, uchopil ji za nohy a sebral jí boty. S těmi poté odešel,“ uvedla Irena Seifertová, mluvčí strážníků, které na místo přivolala dcera napadené.

Strážníci se ihned jali uklízeče hledat a nakonec slavili úspěch. „Muž s vysavačem na exkrementy se nedostal daleko. Strážníci ho dostihli v ulici Františka Křížka. Vzápětí se hlídce ke svému činu přiznal. A dodal, že ženě skutečně sebral boty a poté je vyhodil do popelnice. Své chování se snažil omluvit tím, že ho žena tím, že nechtěla po svém psovi uklidit, provokovala,“ vysvětlila mluvčí.

Strážníky ale jeho vášeň pro veřejný pořádek nijak neobměkčila a pro podezření ze spáchání trestného činu omezení na osobní svobodě ho předali policistům.