Svolání mimořádného zastupitelstva, na kterém se mělo o rezignaci Krnáčové hlasovat, prosadily ODS a TOP 09. Nelíbí se jim totiž, jakým způsobem začala primátorka řešit spor o předražený nájem ve Škodově paláci. Jenže ve snaze Krnáčovou odvolat zůstaly osamoceny. Za primátorku se totiž kromě koalice postavili také opoziční piráti a komunisti.

Krnáčová na urážky nereagovala. Před diskuzí jen poprosila, aby jednání bylo korektní a bez šovinistických invektiv. To zvedlo ze židle například exprimátora Bohuslava Svobodu (ODS). „Šovinistické řeči tu nikdy nezazněly. Naučte se, co to slovo znamená!“ rozčílil se.

Ondřej Martan, zastupitel ODS

„Po moravském jelimanovi tu máme prostě Krndu.“ (Mluvil o exprimátorovi Tomáši Hudečkovi z TOP 09, který pochází z Olomouce, a současné primátorce. – pozn. red.)

Alexander Bellu, zastupitel ODS

„Paní primátorko, 50 procent vašich výroků je na úrovni dlaždiče.“

Jakub Michálek, šéf pražských pirátů

„Je normální, že primátorka se schází s protistranou a snaží se dosáhnout smíru.“

Marta Semelová, šéfka zastupitelů KSČM

„Paní primátorka pochybila. Ale překvapuje mě, jak bez sebereflexe a studu spustili povyk ti, kteří za předraženým nájmem stojí.“ (Na mysli měla ODS. Za dob vlády jejího primátora Pavla Béma se nevypověditelná smlouva na 20letý pronájem Škodova paláce uzavřela. – pozn. red.)

Václav Novotný, TOP 09

„Paní primátorka od svého nástupu zastupitelstvem pohrdá. Vždyť se mu ani nepředstavila.“

Krnáčová: Nikdy bych Prahu nepoškodila

„Kdo mě zná, ví, že bych nikdy nejednala protizákonně, abych poškodila zájmy organizace, pro kterou pracuji. Koalice je silná, jednotná a připravená pracovat pro Prahu.“

Proč chtěli primátorku odvolat

Opoziční stranám ODS a TOP 09 vadí, že se Krnáčová sešla s jednatelkou firmy, která Praze za 250 milionů ročně pronajímá Škodův palác. Primátorka pak na její žádost nechala vyměnit právníky, které hlavní město ve sporu o předražený nájem zastupují. Krnáčová obhájila svůj krok tím, že už dál nechce vést nesmyslné soudní procesy, ale snaží se o smír.

 

Fotogalerie
7 fotografií