Klub se tak přidal ke svému členovi Petru Prchalovi, který trestní oznámení již podal. Krnáčová pochybení odmítá. TOP 09 a ODS iniciovaly na úterý mimořádné jednání zastupitelstva, kde se budou snažit Krnáčovou odvolat z funkce. „Máme podezření, že spáchala trestný čin porušení povinnosti při správě cizího majetku, porušila předpisy o pravidlech hospodářské soutěže, dopustila se sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a rovněž zneužití pravomoci úřední osoby,“ vyjmenoval pražský zastupitel Václav Novotný (TOP 09).

Trestných činů se Krnáčová údajně dopustila tím, že s majiteli Škodova paláce, firmou Copa retail, tajně řešila právní zastoupení Prahy ve sporu o nájemné, které s majitelem paláce město vede. Praha si měla najmout některou z doporučených advokátních kanceláří, což se nakonec stalo.

Krnáčová své pochybení předminulý týden odmítla a následně radním předložila materiál, kterým město rozvázalo smlouvu s vybranou advokátní kanceláří. Trestní oznámení na Krnáčovou již před dvěma týdny podal zastupitel Petr Prchal (TOP 09), kterému primátorka omylem poslala e-mail se svou komunikací se zástupkyní Copa retail.

Krnáčová si spletla jeho e-mailovou adresu s adresou svého poradce, právníka Petra Prchala. „Ještě žádnou zpětnou vazbu od policie ani jiných orgánů nemám, pouze vím, že z místního oddělení bylo postoupeno hospodářské kriminálce do Bartolomějské,“ řekl Prchal. Město platí za pronájem Škodova paláce ročně 200 milionů korun. Nájemné považuje za předražené a u soudu se zatím neúspěšně domáhá jeho snížení. Smlouvu město uzavřelo v éře někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) a následně se do Škodova paláce sestěhovala většina úředníků magistrátu.

Video
Video se připravuje ...

Tahle žena málem svrhla Krnáčovou! Kvůli Škodově paláci! Matěj Smlsal, Petr Novotný, Vera Renovica