Chyba č. 1: Místo eskalátoru 32 schodů s kufry

Jen pár dní před slavnostním otevřením nových stanic se narychlo začal řešit vážný problém – u výlezu z metra Nádraží Veleslavín k zastávce autobusu 119, který propojuje letiště, chybí eskalátory! Letiště proto vymyslelo speciální službu pro cestující zdarma – portýry! Ti začali po schodišti s 32 schody vynášet kufry cestujícím včera, úderem páté hodiny ranní.

Chyba č. 2: Linka, která nespojuje jen letiště a metro

Lidé, co už mají něco procestováno, si překvapivě nestěžují na chybějící eskalátory, ale co jim spíše vadí, je linka č. 119, která spojuje Letiště Václava Havla s metrem. „Kdekoliv jsem byl a letiště bylo propojené jen autobusovou linkou, tak ta jela přímo na metro, ne aby objížděla část Prahy a svážela lidi do práce a domů,“ vytýká cestující Martin Hořínek. A má pravdu. Kdyby jel spoj přímo od Nádraží Veleslavín na letiště, cesta trvá 11 minut, takhle, se zastávkami, minimálně 17!

Kudy vede linka č. 119?

Nádraží Veleslavín, Divoká Šárka, Nová Šárka, Dědina, K Letišti, Terminál 3, Na Padesátníku, U Hangáru, Terminál 1, Terminál 2 Délka trasy: 17 minut

Chyba č. 3: Cesta výtahem z metra v 81 krocích

Maminky s dětmi v kočárcích, invalidé nebo lidé s těžkými zavazadly jsou kvůli chybějícím eskalátorům na zastávce Nádraží Veleslavín nuceni využít výtah přímo ze stanice. Pokud ale mají namířeno na autobusový terminál, zřejmě budou muset metrem vyrazit dřív. Výstup z výtahu je od zastávky, kde parkují autobusy, vzdálený 81 kroků! Navíc je až za světelnou křižovatkou!

Video
Video se připravuje ...

Otevření nového metra. Petr Soukup,Pavel Schuster

Chyba č. 4: Koupání v metru aneb chybí střecha

Představivost architektů zřejmě začíná a končí v podzemí. Protože jakmile cestující vynoří hlavu z betonem nasáklého podzemí, nestačí se divit. Copak nové metro vede přímo na koupaliště? Ne, jenom se jaksi zapomnělo na střechu nad schody. Jakmile totiž začne pršet, ve vestibulech stanic Bořislavka a Nádraží Veleslavín je rázem vody jak v dětském brouzdališti. Nad schodišti vedoucími do vestibulu totiž chybí zastřešení a potoky vody se tak valí přímo k cestujícím. Při velkých průtržích tudíž nebude problém, aby voda dotekla až k eskalátorům. Navíc, kam poteče voda, když kanál při vstupu ani nemá odvodní kanálek?

Fotogalerie
20 fotografií