„V sobotu přibližně v půl jedenácté večer si policisté všimli dvou osob postávajících na rohu Štěpánské a Václavského náměstí. Jelikož jim obě tyto osoby byly známy z dřívější doby pro drogové delikty, rozhodli se je  zkontrolovat,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan, jak akce začala.

Zatímco první z mužů nedělal žádné problémy, druhý, který byl navíc robustní postavy a asi dva metry vysoký, se zatčení bránil. Z tašky se snažil vytáhnout zbraň, o níž policisté později zjistili, že se jedná o plně funkční, třiceti náboji nabitý samopal Tokarev.

Policisté proto přistoupili k využití donucovacích prostředků. Když mu zabavili jeho zbraň, pokusil se ještě zmocnit se pistole, kterou měl jeden z policistů. Během zatýkání si navíc vložil do úst sáček s kokainem, ze kterého spolykal téměř dvacet gramů. Byl proto okamžitě převezen do nemocnice k výplachu žaludku.

„Francouzsky hovořící muž má v České republice poměrně pestrou trestní minulost. Celkem byl třikrát pravomocně odsouzen k nepodmíněným trestům odnětí svobody, v rámci kterých strávil za mřížemi téměř deset let. Odsouzen byl například pro drogové delikty, loupež, nedovolené ozbrojování nebo útok na veřejného činitele,“ uvedl Hulan. Za jeho poslední čin mu hrozí až pět let vězení.

Fotogalerie
3 fotografie