Obžalovaný uvedl, že po ubodání pětatřicetileté spolubydlící v bytě v Řehořově ulici vzal tělo do jejího pokoje, nevěděl si rady a byl v šoku. Tělo pak postupně rozřezával pilkou a během týdne odnesl nadvakrát v pytlích do kontejneru. 

Čtyřiatřicetiletý Serhij M. žije v Česku od roku 2002. Posledních šest let bydlí se svou přítelkyní v různých podnájmech. Živí se převážně pomocnými pracemi na stavbách, pracoval také v masokombinátu. Nyní je v pracovní neschopnosti, protože si zlomil nohu. K soudu přišel se svým advokátem a překladatelkou. Loni se dostal z vazby na svobodu kvůli údajné chybě soudu. Pak ale spolupracoval s policií a zůstal v Praze. 

Osudný den 1. července večer seděl v pokoji u počítače a hrál hry. Jeho družka byla v práci. Spolubydlící údajně přišla domů rozčilená a pohádali se. Žena mu pak prý dala facku. Serhij M. ji podle svých slov chtěl postrašit nožem, nakonec se ale postrkovali dál až skončili na zemi na chodbě. 

 

Žena byla od krve, a proto ji doprovodil do koupelny. Tam prý spolubydlící vzala do ruky Serhijův nůž a on měl pocit, že se chce otočit. V té chvíli jí srazil do vany. Podrobnosti si nepamatuje. Šel pak uklízet. Když viděl, že je žena mrtvá, odnesl tělo do jejího pokoje, kde ho položil na igelitové pytle na postel. 

Misko podle obžaloby ženu nejdřív bodl do krku, což způsobilo silné krvácení, potom ji bodl ještě několikrát. Od těla prý nejdřív oddělil hlavu a pak dolní končetiny.

Policii dříve řekl, že měl problém s penězi a přišel kvůli tomu o připojení k internetu. Byl přitom závislý na počítačových hrách. Žena ho údajně požádala, aby jí vyměnil zámek od dveří do bytu, čehož využil a pořídil si kopii klíčů. Chodil k ní poté hrát hry. Žena ho ve svém bytě prý nachytala a vypukla hádka. Serhij M. dnes soudu ale upřesnil, že se to sice dříve stalo, v den vraždy se ale pohádali kvůli jejímu kopání do dveří. 

Vyšetřování začalo loni 9. července po nálezu ostatků ve dvou třídírnách odpadků v Praze 9 a 10. Policie také oslovila veřejnost při pátrání po totožnosti zavražděné. Nakonec zadržela Serhije M., který se k vraždě přiznal. 

Fotogalerie
14 fotografií