Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stropnický si stěžuje na šikanu! Krnáčová: Vše nejde tak, jak si usmyslí

Primátorka Adriana Krnáčová a náměstek Matěj Stropnický
Primátorka Adriana Krnáčová a náměstek Matěj Stropnický  (Autor: Foto Blesk - David Malík, CNC)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
25. března 2015
14:29

Mezi mladým náměstkem Matějem Stropnickým a primátorkou Krnáčovou je dál napjatá atmosféra. Stropnický si postěžoval na Facebooku na šikanu a na to, že se ho dvojice silných zákulisních hráčů snaží dostat z magistrátu. Krnáčová si naopak posvítila na analýzu, kterou si Stropnický nechal vypracovat za 200 tisíc. A hrozí mu dokonce trestní oznámení!

„Po dvou měsících neústupnosti Trojkoalice, během nichž čelíme soustavnému usilování dvojice Poche/Kleslová o moje magistrátní bezživotí, začala nová etapa: šikana,“ napsal na Facebooku Matěj Stropnický. „Jak málo stačí: znelíbit se dvěma obskurním vlivným stínům v pozadí, jimž v jejich vlastních stranách neuměl nikdo čelit, dokud byl čas,“ posteskl si komunální politik ze Strany zelených a poukázal na údajný vliv Miroslava Pocheho (ČSSD) a šéfky pražského ANO Radmily Kleslové. 

Stropnický tak dál čeří vody pražského magistrátu. Postěžoval si i na to, že mu primátorka zrušila konání jím iniciované Ozvučné desky v primátorské rezidenci. „Ač je tam v nahlášeném termínu volno a byl přislíben,“ uvedl Stropnický. Metropolitní ozvučná deska je přitom odborný poradní orgán Rady hlavního města Prahy v otázkách rozvoje a má Radě poskytovat zpětnou vazbu. Za nového vedení Prahy se však zatím nesešla.

„A k tomu primátorka iniciovala prošetření mnou zadaných posudků ve věci dalšího postupu s Pražskými stavebními předpisy, které se snažím navzdory kolegům v Radě HMP zachránit, a chce na mne podat kvůli tomu trestní oznámení,“ upozornil Stropnický.

Krnáčová: Spáchání trestného činu posoudí kontrola

Krnáčová nechala podle MF DNES prověřit právní analýzu, kterou si nechal Stropnický vyhotovit za více než 200 tisíc. Práci na analýze zadal bez vědomí ostatních radních a trvala pouhé dva dny, uvedl list. Navíc se prý měl Stropnický snažit o antedatování zadání smlouvy, aby byla vyplacená částka rozložena do jednoho měsíce, dodala MfD.

Na Stropnického kritiku na Facebooku reagovala pro Blesk.cz přímo primátorka Krnáčová. „Matěj Stropnický je mladý muž, který na sociálních sítích rád vystupuje jako bojovník proti všem a jeho fanoušci ho za to obdivují. Mně to nevadí, já mu často rozumím, ve spoustě aktivitách mu fandím, a když to jde, tak ho podporuji. Musí ale pochopit, že vše nepůjde tak, jak si on usmyslí a je potřebné si osvojit pravidla a zákony, které platí pro všechny stejně,“ napsala Krnáčová Blesk.cz v esemesce. 

První dáma Prahy se pak pozastavila i nad Stropnického údajným prohřeškem. „Úředníci nemohou na jeho pokyn porušovat interní předpisy a pan Stropnický si nemůže dovolit neinformovat o důležitých postupech Radu hl. města. Ráda bych ale počkala na interní kontrolu, která má zjistit, jestli došlo ke spáchání trestného činu, nebo ne,“ dodala primátorka.

Video Ledová královna? Krnáčová chystá drsnou čistku mezi úředníky! - David Vaníček, Jan Jedlička, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

astra.fiala ( 7. dubna 2015 15:35 )

Další protekční spratek...

jity ( 26. března 2015 10:46 )

Za to jak mladý Stropnický vypadá nemůže, ale za to, že je namyšlenej arogantní fracek už může. Co on vlastně umí, tatínek herec ano, dědeček skladatel textů vyjímečný a někdy holt se to zvrtne. Tak musí pracovat rukama a to se zjevně nechce, je lépe stěžovat si na paní Krnáčovou. Ta se s tím nepáře a zatím má větší sympatie než on.

salto ( 26. března 2015 09:24 )

zelena.karkulka ( 25. března 2015 22:10 )

 Stropnický vypadá jak lesba

msml20 ( 25. března 2015 20:01 )

Ono se stačí podívat na jeho obličej. Domýšlivý, hloupý. Náhodou Krnáčová je mi sympatická. A je mi šumafuk jestli je Slovenka či Češka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa