"S projektem počítáme jako vysoce prioritním, výstavba bytů k následnému prodeji bude zahájena na jaře příštího roku. Nyní chystáme projektovou dokumentaci pro získání stavebního povolení," uvedl Burian.

Bytový dům s 12 nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím má vyrůst při ulici Křivoklátská. Investor, kterým je dceřiná společnost CPI Group BPT Development, plánuje postavit 70 bytů a přes šest desítek parkovacích stání.

Letňany jsou v posledních letech vyhledávanou lokalitou, developeři tam postavili několik tisíc nových bytů. Central Group navíc před několika dny oznámil, že v Letňanech postaví dalších více než 700 nových bytů. Developerská společnost Trigema dokonce svůj projekt 2Barevné Letňany považuje za svůj nejúspěšnější v loňském roce. Loni kompletně dokončila druhou a třetí etapu výstavby.

Ještě více bytů, zhruba sto, plánuje skupina CPI postavit v projektu Nová Zbraslavanka II. v pražské Zbraslavi. Ty by podle Buriana měly být rodinného typu, tedy rozlohou i dispozicemi větší. "V plánu máme i bytový dům Lehovec, kde bude zhruba sedmdesátka bytů. Naším tradičním místem je Březiněves, kde připravujeme již třetí fázi rodinných domů," doplnil Burian. Výši investic na tyto projekty ani další bližší informace developer v tuto chvíli zveřejňovat nechce.

Trh s novými byty v Praze v posledních měsících výrazně ožívá. Podle společné statistiky společností Ekospol, Trigema a Skanska Reality lidé loni v Praze koupili 5950 nových bytů, což je meziročně o 18,6 procenta více. Toho se snaží využít developeři, kteří představují i projekty, které dříve kvůli krizi odložili.

CPI Property Group v současnosti spravuje majetek v hodnotě přesahující 4,1 miliardy eur (113,7 miliardy korun). Skupina vlastní přes 3,2 milionu metrů čtverečních pronajímatelných ploch, z toho 1,25 milionu metrů čtverečních tvoří kanceláře, 770 tisíc metrů čtverečních nájemní bydlení a 620 tisíc metrů čtverečních maloobchodní plochy. Zbývající kapacity připadají na hotelové ubytování, průmyslové areály a logistická centra.