Právě Béma jeho nástupci obviňují, že je to on, kdo za problémy s Blankou může! „Já jsem na ni nesmírně pyšný a hrdý. To já jsem prosadil a zahájil stavbu. Našel na ni peníze a nemusel se zadlužovat. Už dávno měla fungovat. A tahle situace, co tu je, je skandální a k neuvěření,“ obhajoval se včera během hovoru s Bleskem a pokračoval: „Už tři roky měla být Blanka otevřená. Místo toho se teď handrkují, kdo za to může, a řeší se nesmyslné arbitráže.“

Proč je tunel vybavený nehořlavými kabely, které nejsou odolné proti vodě? „Nevidím do kabelové technologie, ale nedokážu si představit kabel, do kterého nateče voda. To je jako s pračkou, když vytahujete prádlo, taky do ní nenateče voda přeci? Je to celé prostě perverzní,“ tvrdí.

Za zdržení a oddalování otevření Blanky mohou podle Béma jiní. „Hudeček a Svoboda často ukazovali prstem s tím, že za to může Bém, ale s ním to nemá nic společného. Když jsem odcházel, tak Blanka byla za 3 roky hotová z 85 %, zbývalo dostavět 15 % a vybavit ji po technologické stránce. A už jsou to čtyři roky a stále se nejezdí,“ dodává exprimátor.

Fotogalerie
9 fotografií