Samotný řidič se k verdiktu odmítl vyjádřit a státní zástupkyni Janu Vojtovou, která navrhovala řidiči za obecné ohrožení podmíněný trest a desetiletý zákaz řízení, přišla opožděně zastoupit kolegyně. Ponechala si lhůtu na případnou stížnost, informovaly Novinky.cz.

Zběsilá honička se odehrála loni v říjnu. Policisté ve služebním voze jeli po pražské magistrále, když okolo nich v jednu chvíli projelo černé auto.

„Protože řidič nebezpečně kličkoval mezi vozidly a přejížděl mezi jízdními pruhy, policisté ho podezřívali, že řídí pod vlivem alkoholu nebo návykové látky,“ řekla tehdy policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Byť se ho snažili zastavit, řidič strážce zákona ignoroval a pokračoval v šílené jízdě. Policisté se na něj pověsili a pronásledovali ho až na pražský okruh, kde jel až 240 km/h! U Cholupnického tunelu se jim ho konečně podařilo odstřihnout.

Dechová zkouška pak odhalila 0,9 promile alkoholu. Přesto se podle soudu jednalo jen o přestupek. O výši pokuty si bude rozhodovat pražský magistrát. Za rychlou jízdu s alkoholem do jednoho promile teoreticky hrozí řidiči pokuta do 50 tisíc korun a až tříletý zákaz řízení.

Ve skutečnosti však může být trest mnohem kratší. „Fakticky to znamená, že nejdéle za půl roku bude zase jezdit,“ odhadl výsledek procesu dopravní expert Milan Bělka pro web.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zběsilého řidiče zastavili až v tunelu, kde mu zkřížili cestu. Policie ČR