Cabrnochová dostala ve druhém kole doplňovacích senátních voleb 50,91% hlasů, volilo ji 3664 lidí. Duškové odevzdalo hlas 49,08% zúčastněných voličů, bylo jich 3532. Účast činila pouhých 8,75%.

"Rozhodlo to, že jsem v těsném kontaktu s obyvateli 'desítky'," řekla ČTK Cabrnochová. Z vítězství má velkou radost, cítí ale pokoru a závazek. V horní komoře by se chtěla věnovat dopravě nebo evropským záležitostem a dbát na to, aby z ní vycházely kvalitní zákony.

Dušková pokládá volby za zajímavou zkušenost. "Ráda pomůžu dalším kandidátkám a kandidátům ANO v říjnových volbách," sdělila v tiskové zprávě. Cabrnochové gratulovala a doufá, že Senátu dodá elánu.

Výhra Cabrnochové znamená, že hnutí ANO nebude mít aspoň do říjnových řádných voleb ve 27 obvodech v horní komoře zastoupení. Předsedu hnutí Andreje Babiše mrzí slabá volební účast. "Doufám, že v říjnu bude vyšší a voliči budou hlasovat pro změnu," sdělil.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka uvedl, že vítězství Cabrnochové ukazuje, že i v Praze má reálnou šanci na úspěch i kandidát levého středu. "Vítězství společné kandidátky SZ a ČSSD je pro nás povzbuzením před nadcházejícími komunálními a senátními volbami a také potvrzením faktu, že ve volbách rozhoduje skutečně každý hlas," uvedl premiér.

Cabrnochová nastoupí v horní komoře za Jaromíra Štětinu, jenž se letos stal europoslancem za TOP 09. Mandát bude mít na dva roky. Z 83 763 oprávněných voličů v obvodu Praha 10 jich přišlo ve druhém kole do volebních místností 7332; osm z nich si sice vyzvedlo obálku, ale nevolilo. Neplatných bylo 28 hlasů. Výsledek voleb v Praze 10 rozložení sil v Senátu významně neovlivní. Většinu si v něm nejméně do říjnových voleb obvodech udrží levice.