V minulých dnech zásahová jednotka zadržela deset mužů, nyní obviněných ze spáchání trestného činu loupeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření platebního prostředku. S ohledem na způsobenou škodu jim hrozí až dvanáctileté vězení. Šlo o dva oddělené případy, jejich podobnost je ale velmi zarážející! Kromě dvou mužů z druhého případu byli všichni obvinění vzati do vazby.

Video
Video se připravuje ...

Falešní policisté spálili oběť paralyzérem! Pavel Schuster, David Malík

V prvním případě šlo o čtyři Čechy a jednoho Slováka – čtyři z nich byli jich dříve trestaní. Povedená bandička kamarádů v lednu letošního roku navlékla policejní uniformy a šla loupit do domu na Praze 10. Podnikatele, kterého si pro svůj zločin vybrali, kontaktoval neznámý muž, který se představil jako policista z celorepublikového útvaru policie ÚOOZ a předstíral, že má informaci o plánovaném odcizení jeho luxusních vozidel.

Vnutili se k muži do domu, kde se na něj i jeho těhotnou manželku vrhli. Oba spoutali a začali prohledávat dům, ze kterého si odnesli 700 000 korun. Navíc velmi obezřetně zahladili veškeré stopy Savem. Jeden ze zadržené pětice mužů pracoval v minulosti jako voják, účastnil se misí v Afganistánu.

Druhá skupinka přepadávala o půl roku později nejprve v červenci v Újezdě nad Lesy a pak v srpnu v Hloubětíně. Opět se jednalo o skupinu pět mužů, tentokrát byli dva z nich bývalí brněnští policisté. Důvěřivé oběti podlehly celkově dobrému dojmu z falešných policistů a vpustily je k sobě domů na údajnou domovní prohlídku. Když narazili na úspory, své oběti spoutali a ukradli, co mohli! Jednu z žen dokonce napadli paralyzérem.

Fotogalerie
11 fotografií