Babiš dnes připustil, že oproti jiným politickým stranám ANO představuje své kandidáty později. "Trochu nám to trvalo. Jsou to lidi, kteří historicky nemají s magistrátem nic společného," řekl Babiš. Podle Babiše jsou volby do zastupitelstva hlavního města důležité, a proto se bude v kampani sám angažovat. Obecně ale komunálním volbách hnutí nepřikládá takový význam, chce se soustředit spíše na celostátní politiku.

Schopperová, která je rodilá Pražačka, by se chtěla soustředit především na bezpečnost a čistotu v Praze, dále na dopravní dostupnost, pomoc handicapovaným a hospodaření města. Podle Nachera by Praha neměla být zadlužená a měla být přívětivá k lidem. Krnáčová se chce zaměřit hlavně na transparentnost.

Dvaačtyřicetiletá Schopperová, matka tří dětí,  již dříve založila hnutí Pražané.cz, s nímž chtěla ve volbách kandidovat sama. Dnes řekla, že kvůli nabídce od Babiše hnutí opustí a má zájem o vstup do ANO. "Protože máme (s Babišem) naprosto stejné názory na to, jak by měla Praha vypadat a být řízena, tak to propojení je logické," uvedla.

Zajímavější informace o ní píše komentátor aktuálně.cz Martin Fendrych. „Obchoduje s luxusním designovým nábytkem. Kupříkladu s Darou Rolins vlastní společnost By Dara Rolins s.r.o.. Ve svém komentáři se Fendrych zamýšlí úvahou, proč si Babiš vybral právě tuto ženu: Proč Schopperová? Protože uznává šaty a boty Hugo Boss, brýle Ray Ban, kabelky Prada a pouzdro na pera Louis Vuitton? (Tedy uznávala před pěti lety.)“
Zástupci ANO dnes neupřesnili, s kým by po říjnových volbách rádi spolupracovali.

Jedničkou pražské kandidátky měl být původně bývalý primátor Jan Kasl. Po sporech se šéfkou ANO v Praze Radmilou Kleslovou ale předsednictvo hnutí rozhodlo, že lídrem nebude. Na kandidátce ANO nebude ani Kleslová. Kasl bude kandidovat v čele vlastní strany.

Dvojkou kandidátky ANO tak je bývalá šéfka české pobočky Transparency International, nyní náměstkyně ministra vnitra Adriana Krnáčová, trojkou provozovatel portálu bankovnipoplatky.com Patrik Nacher. Na dalších místech jsou pak předsedové ANO v Praze 2 a 7 Petr Novotný a Michal Hašek. Na pátém místě kandiduje vdova po architektovi Janu Kaplickém Eliška Kaplicky. Kdo bude na dalších místech, není jasné, podle tiskového oddělení ANO zatím celá kandidátka schválena nebyla.

Fotogalerie
5 fotografií