Po valné hromadě prohlásil náměstek primátora Jiří Vávra, že je s výsledkem spokojen. Co říká na obavu firem, městských částí i obyvatel, že nebudou mít dostatek aut, popelnic a i lidí, kteří by se o odvoz odpadu starali? A že by 1. listopadu vznikl mezi popeláři chaos. Vávra tvrdí, že už mají předběžně zajištěné nové popelářské vozy. „Z hlediska popelnic jsem byl ujištěn, že budou navezeny do 15.10, což pak máme 14 dní na rozvoz,“ slibuje Vávra.

Budou ale mít Pražské služby dostatek peněz na to vyplatit ostatní akcionáře, tedy skoro jednu miliardu korun? „Pražské služby rozhodně nejsou chudý podnik. Dokonce bych řekl, že Pražské služby jsou lehce překapitalizované, takže nedostatkem netrpí,“ řekl před začátkem valné hromady Vávra. Blesku ale zastupitel Josef Nosek začátkem týdne řekl opak – tedy, že tato firma je zadlužená až po uši… „To je naprostá blbost,“ zaútočil Vávra.

Malí akcionáři: Budeme se bránit!

„Bohužel majoritní akcionář zatím odsouhlasil výkup za nízkou cenu, tak jsem nespokojený. Ta cena je daleko vyšší, protože Praha ovládne Pražské služby a celý trh v Praze. Budu se bránit, akcie neprodám, a pokud mi je vezmou na sílu, tak se budu soudit. Nabídli nám 1570 korun s tím, že to můžeme dobrovolně prodat,“ řekl Blesku ihned po jednání valné hromady jeden z menších akcionářů.

Jak to tedy bude?

Od 1. listopadu by měly Pražské služby zajišťovat svoz odpadu vlastními silami, ostatní firmy, které se o to doteď staraly, mají smůlu… Zástupci jednotlivých městských částí, tak i občané se bojí, že se nebudou odvážet popelnice, že dojde k rapidnímu zdražení cen odvozu odpadů, že se budou tvořit černé skládky…

Video
Video se připravuje ...

Nastane v Praze chaos kvůli odpadkům? Jan Jedlička, Tereza Hodáliková