Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič Tomáš (34): Oslepil mě metanol... Jak uživím syna?

Syn Ondrášek (2) netuší, že táta oslepl...
Syn Ondrášek (2) netuší, že táta oslepl...  (Autor: Foto Blesk - Jiří Krušina)
Autor: Jiří Krušina - 
24. září 2012
08:46

Tomáš S. (34) před několika dny oslepl po požití vodky plné metanolu. Nyní už je u svých blízkých, ale neví, jak mladou rodinu uživí. Jeho sen řídit kamion se rozplynul. Bez zraku za volant sednout nemůže.

Ve tváři zmrzačeného muže je vidět chvíli radost, kterou vzápětí střídá zármutek. „To víte, že jsem rád, že jsem doma. Ale co tu můžu dělat. Zrak se mi částečně vrátil, ale naštípat drobné dříví do kamen bych si netroufl . Za prvé bych nepoznal sekeru a za druhé bych si mohl useknout ruku,“ prozradil Tomáš, který dosud tahal s koněm dříví v lese.

Vše je v mlze

„Nejlépe vidím po probuzení. Asi po dvou hodinách se mi zrak zastírá a vše mám jako v mlze. Za šera už nevidím nic. V lese bych si teď vypíchl oči o větve. Řídit vysněný kamion taky nebudu moci,“ řekl muž. Sám obdivuje svoji přítelkyni Lucii, která se stará o dva syny a teď ještě o něho. „Jsem ráda, že je doma. Snad se uzdraví,“ posteskla si mladá žena.

Pojistka dá pár tisíc

Tomáše čekají lékařské kontroly a ještě jeden výslech na policii. Teď bude chtít získat nějaké peníze z pojistky. „Mám 15 let starou smlouvu, takže půjde o pár tisíc, ale hodí se nám teď každá koruna. Kdybych tak mohl mít nějakou práci, abych nemusel mít strach, z čeho budeme žít,“ dodal muž. Zatím zůstává závislý na pomoci kamarádů a rodiny.

rezacek ( 25. září 2012 13:38 )

Svatá slova. A na to bych se napil

rezacek ( 25. září 2012 13:37 )

Po JEDNOM panáku rumu se ještě nikomu nic nestalo, maximálně mu bylo blbě. Takže ti postižení to nemají po JEDNOM panáku. Ale abych je uklidnil, zrak se nevrátí, protože má světločivé buňky v pr.deli. Rozumíš, v PR.DELI !!! A již stará píseň praví: v prd.li je tma, nejsou tam okna.

rezacek ( 25. září 2012 13:32 )

A nutili ho snad výrobci alkoholu chlastat?

rezacek ( 25. září 2012 13:31 )

Zajímavé - už tři neděle jsme v průs.eru s metylem, a mně se nic nestalo. Nebude to třeba tím, že nechlastám? Tak to, prosím, tomu pánovi někdo hodně nahlas přečtěte: NECHLASTÁM!!!. Třeba ho něco trkne. A jednou provždy: do sbírky na ochlasty přispěje jen vůl.

londynskypes ( 24. září 2012 17:52 )

aronak kdo chlasta tak takhle dopadne

Zobrazit celou diskusi